Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street zakt licht weg

Wall Street zakt licht weg

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met kleine minnen begonnen aan een korte handelsdag. De beurzen zijn maar een halve dag geopend en sluiten alweer om 19.00 uur (Nederlandse tijd). Ook eerste kerstdag hebben de handelaren vrij, waardoor nu al dunne handel wordt verwacht. Ook is er weinig richtinggevend nieuws.

De Dow-Jonesindex stond na enkele handelsminuten 0,1 procent lager op 28.538 punten. De breed samengestelde S&P 500 leverde een fractie in tot 3222 punten en schermenbeurs Nasdaq daalde ook marginaal naar 8943 punten.

Boeing (plus 0,2 procent) staat opnieuw in de belangstelling. Maandag steeg de vliegtuigbouwer flink vanwege het vertrek van topman Dennis Muilenburg. Een dag later kwamen er berichten dat de Europese Commissie de overname van Embraer niet zomaar goed wil keuren. De marktwaakhond zou veel extra informatie hebben opgevraagd die tot wel twintig jaar terug reikt.

Uber

Taxibedrijf Uber daalde 0,4 procent na het vertrek van oud-topman Travis Kalanick als bestuurder. Kalanick, die de afgelopen maanden al ruim 2 miljard dollar aan aandelen verkocht, wil zich gaan richten op nieuwe bedrijven en liefdadigheid. Verder haalde Uber een overwinning in de rechtszaal. Een wet in New York die het Uber-chauffeurs verbood om lang rondjes te rijden op zoek naar een nieuwe passagier, werd geschrapt.

Chipmaker Advanced Micro Devices (AMD) dikte 1,4 procent aan na een verhoging van het koersdoel door RBC. Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Synthorx steeg 4,1 procent. In een officiële melding maakte het bedrijf bekend een overnamebod van 70 dollar per aandeel naast zich neer te hebben gelegd voordat het een bod van Sanofi van 68 dollar per aandeel accepteerde.

Wesco

Distributeur van elektronica Wesco steeg 6,6 procent. het bedrijf doet een overnamebod op Anixter, waarmee het een bod van investeerder Clayton, Dubilier & Rice overtrof. Die investeerder deed op zijn beurt weer een bod op Wesco.

De euro was 1,1080 dollar waard gelijk aan de stand bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,6 procent tot 60,90 dollar. Brentolie werd 0,9 procent duurder op 66,96 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Vakbond CNV tevreden met 'heel reëel' loonbod supermarkten

UTRECHT (ANP) - Als het aan supermarktwerkgevers ligt, krijgen supermarktmedewerkers vanaf september 10 procent meer salaris. Dat is het loonbod dat werkgeversorganisaties voor de levensmiddelendetailhandel Vakcentrum en de VGL aan vakbonden hebben gedaan. CNV spreekt van een "heel reëel bod", dat de vakbond nu aan de leden gaat voorleggen.

18 minuten geleden
Shell wil af van energieleverancier voor Nederlandse huishoudens

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Shell zoekt een koper voor een onderdeel dat huishoudens in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland van gas en licht voorziet. Nog geen twee jaar geleden kondigde het olie- en gasconcern aan de Nederlandse markt te betreden voor energielevering aan particulieren. Maar nu blijkt het te lastig om voldoende winst te behalen met die activiteiten.

35 minuten geleden
Man (53) uit Aerdenhout aangehouden voor dividendstripping

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout is dinsdag aangehouden in een onderzoek van de FIOD. Hij wordt verdacht van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen, waardoor de belastingdienst ruim 4 miljoen euro onterecht zou hebben uitbetaald. Zijn woning en kantoor zijn doorzocht. Ook is er gezocht in het kantoor van zijn belastingadviseur, meldt het Openbaar Ministerie.

40 minuten geleden
Sterke afname Duitse export plastic afval in afgelopen 10 jaar

WIESBADEN (ANP/DPA) - De export van plastic afval door Duitsland is in de afgelopen tien jaar sterk gedaald. Dat heeft volgens het Duitse federale statistiekbureau Destatis onder meer te maken met striktere regels in Aziatische landen als het gaat om de import van plastic afval uit andere landen voor verwerking.

42 minuten geleden
Ryanair schrapt 400 vluchten om staking Franse luchtverkeersleiders

PARIJS (ANP/RTR) - Ryanair heeft vierhonderd vluchten geannuleerd vanwege stakingen door luchtverkeersleiders in Frankrijk. De meeste van deze vluchten gingen naar of kwamen uit Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij op Twitter.

1 uur geleden
Expert: materialentekort bedreigt waterstofproductie Europa

KARLSRUHE (ANP/DPA) - Een tekort aan grondstoffen en materialen die nodig zijn voor de productie van waterstof moet op korte termijn worden aangepakt. Anders kan het ertoe leiden dat waterstof in Europa te duur wordt om een belangrijke rol te spelen in de energietransitie, zegt onderzoekscentrum ZSW.

1 uur geleden
Deezer ontwikkelt technologie om AI-nummers te onderscheiden

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse muziekstreamingdienst Deezer werkt aan technologie waarmee liedjes die zijn gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) geïdentificeerd kunnen worden. Met de technologie hoopt het platform ervoor te zorgen dat het streamen van muziek in de toekomst "transparant en eerlijk" blijft.

2 uur geleden