Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street weer op winst na cijferhausse, Facebook levert in

Wall Street weer op winst na cijferhausse, Facebook levert in

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met winsten aan een nieuwe sessie begonnen na recordstanden voor S&P 500 en de Dow-Jonesindex op maandag. Beleggers reageren overwegend positief op kwartaalresultaten van grote bedrijven, waaronder UPS en General Electric. Het kwartaalbericht van Facebook werd minder goed ontvangen.

De Dow-Jonesindex klom in de eerste handelsminuten 0,2 procent tot 35.813 punten. De S&P 500 won 0,5 procent tot 4588 punten en techbeurs Nasdaq ging 0,7 procent vooruit tot 15.329 punten.

Facebook daalde 0,5 procent na de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Het socialmediabedrijf investeert de komende tijd fors in virtual reality, wat zal drukken op de winst. De afgelopen maand kwam het aandeel van Facebook onder druk te staan door onthullingen van een voormalige medewerker, die stelde dat het bedrijf winst belangrijker vindt dan het welzijn van gebruikers.

General Electric

Industrieel concern General Electric kwam met cijfers en steeg 3,5 procent. De onderneming is positiever over de winst voor heel 2021 dankzij aantrekkende verkoopcijfers van zijn divisie voor vliegtuigmotoren. Tegelijkertijd waarschuwde het bedrijf voor logistieke problemen die de bedrijfsvoering "uitdagend" maken.

Ook speelgoedfabrikant Hasbro meldde knelpunten in de toeleveringsketen te voelen. Het voorbije kwartaal liep het bedrijf achter Monopoly, Play-Doh en My Little Pony 100 miljoen dollar aan inkomsten mis door vertragingen, maar de omzet steeg alsnog met meer dan een tiende. Het aandeel won ruim 3 procent.

UPS

De resultaten van pakketbezorger UPS werden door beleggers beloond met een koerswinst van bijna 7 procent. Het Amerikaanse concern behaalde een hogere winst dan in doorsnee verwacht dankzij de hogere prijzen die klanten betalen. Industriebedrijf 3M boekte een hogere winst en omzet maar verloor op de beurs 1,5 procent.

Defensiespecialist Lockheed Martin waarschuwde voor een lagere omzet volgend jaar door tekorten aan onderdelen. De divisie voor gevechtsvliegtuigen, die ook de F-35 of Joint Strike Fighter maakt, behaalde ook het voorbije kwartaal al een lagere omzet. Beleggers schrokken van het nieuws en zetten het aandeel 9 procent lager. Branchegenoot Raytheon verloor ondanks een verhoging van de winstprognose 0,5 procent.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 83,60 dollar per vat. Brentolie werd 0,3 procent goedkoper op 85,76 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Jongeren kopen massaal caravans en campers

UTRECHT (ANP) - Het caravan- en camperbezit onder jongeren is de afgelopen jaren fors gestegen. Tussen 1 januari 2020 en 1 september 2023 steeg het bezit onder Nederlanders tot en met 25 jaar met liefst 53 procent, in de categorie 26 tot en met 35 jaar gaat het om een toename van 35,5 procent. Het totale aantal van dit soort kampeermiddelen in Nederland groeide in deze periode met 7 procent, meldt de Kampeer en Caravan Industrie (KCI).

4 uur geleden
Producenten krijgen ook korting op niet volledig duurzaam plastic

LEIDSCHENDAM (ANP) - Producenten en importeurs, die verpakte producten op de markt brengen, krijgen vanaf volgend jaar ook korting op het bedrag dat ze betalen voor het inzamelen en recyclen van plastic als de verpakkingen niet helemaal duurzaam zijn. Nu krijgen bedrijven alleen korting als verpakkingen volledig milieuvriendelijk zijn. Veel producenten en importeurs vinden het echter te moeilijk om aan alle eisen te voldoen. Daarom krijgen zij vanaf januari al een beetje korting als plastic verpakkingen iets duurzamer zijn.

6 uur geleden
Beleggers kijken naar banenrapport, oliebesluit en gasmarkt

AMSTERDAM (ANP/RTR) - In de eerste handelsweek van de nieuwe beursmaand oktober zal de aandacht van beleggers vooral uitgaan naar het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Ook komen de landen van oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland weer bij elkaar voor een besluit over de olieprijzen. En het is interessant om de gasprijzen in de gaten te houden. Deze week is de eerste week na het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen.

14 uur geleden
Vakbond FNV kondigt werkonderbrekingen aan in houthandel

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV roept medewerkers in de houthandel op om komende tijd soms voor bepaalde tijd hun werk neer te leggen. Daarmee wil de bond zijn eisen voor een nieuwe cao kracht bijzetten. De eerste werkonderbrekingen staan maandag gepland bij een reeks vestigingen van Jongeneel en PontMeyer in Den Bosch, Eindhoven, Oss en Tilburg.

16 uur geleden
Chinese lotenverkoop fors omhoog te midden van haperende economie

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De verkoop van loten voor loterijen is fors omhoog gegaan in China, te midden van de toegenomen zorgen over de Chinese economie en de flink opgelopen jeugdwerkloosheid. Volgens de laatste cijfers van de overheid van het Aziatische land ligt de lotenverkoop dit jaar vooralsnog meer dan 50 procent hoger dan vorig jaar.

17 uur geleden
Koers Bitcoin kent eerste kwartaalverlies van dit jaar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bitcoin kende van juli tot en met september zijn eerste kwartaalverlies van dit jaar. 's Werelds meest bekende cryptomunt, die momenteel wordt verhandeld rond de 27.000 dollar, zakte ongeveer 11 procent in waarde. Volgens kenners heeft dat onder meer te maken met de toegenomen onzekerheid over de economie en het vooruitzicht dat de rente waarschijnlijk nog langere tijd op een hoog niveau zal blijven. Ook is er de laatste tijd veel onrust rond de grote cryptobeurs Binance.

18 uur geleden
Nieuwste iPhone kan erg heet worden, Apple werkt aan oplossing

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - De nieuwste iPhone kan in de eerste dagen na aanschaf erg heet worden vanwege een bug in de nieuwste iOS 17-software en de overuren die het apparaat dan moet maken voor het updaten van apps. Dat heeft Apple toegegeven na klachten van gebruikers dat hun iPhone 15 Pro soms te warm werd om aan te raken. Het Amerikaanse concern zegt binnenkort met oplossingen te komen. Gebruikers zouden niet bang hoeven te zijn dat hun telefoon schade ondervindt.

20 uur geleden