Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street viert Thanksgiving Day, beurzen gesloten

Wall Street viert Thanksgiving Day, beurzen gesloten

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York blijven donderdag de hele dag dicht vanwege de viering van Thanksgiving Day. Op vrijdag is Wall Street slechts een halve dag geopend. De vrijdag na Thanksgiving staat bekend als koopjesfestijn Black Friday. Veel Amerikanen zijn dan vrij en winkeliers proberen ze met scherpe aanbiedingen naar hun winkels te lokken. Black Friday wordt gezien als het begin van het seizoen voor de kerstaankopen.

De viering dit jaar komt op een moment dat detailhandelsbedrijven kampen met hogere loonkosten en een hoge inflatie in de Verenigde Staten, die de koopkracht van consumenten onder druk zet. Ook is de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, dit jaar begonnen met het stevig verhogen van de rente om de inflatie terug te dringen. Dit zorgt voor hogere kosten voor kredieten en hypotheken.

Ondanks de tegenwind lijkt de Amerikaanse consument zich tot nu toe redelijk goed staande te houden. Zo namen de Amerikaanse winkelverkopen in oktober sterker dan verwacht toe. Daarnaast kwamen grote retailers als Walmart, Home Depot en Best Buy deze maand met beter dan verwachte kwartaalresultaten. Macy's, de eigenaar van de warenhuizen van Bloomingdale's en de cosmeticawinkels van Bluemercury, verhoogde zelfs de winstverwachting voor het hele jaar dankzij sterke verkopen van luxeartikelen.

Target

De Amerikaanse warenhuisketen Target merkte daarentegen wel dat consumenten vanaf oktober een stuk voorzichtiger zijn geworden vanwege de hoge inflatie. Het concern zag de winst afgelopen kwartaal scherp dalen en waarschuwde voor een mogelijk zwakker dan verwacht feestdagenseizoen.

De aandelenbeurzen in New York sloten woensdag hoger in aanloop naar Thanksgiving Day. De Dow-Jonesindex steeg 0,3 procent tot 34.194,06 punten. De brede S&P 500 won 0,6 procent tot 4027,26 punten en techbeurs Nasdaq klom 1 procent tot 11.285,32 punten.

Meer uit Financieel

Moeder Booking.com verwacht forse boete van Spaanse toezichthouder

AMSTERDAM (ANP) - De Spaanse concurrentiewaakhond CNMC wil het moederbedrijf van Booking.com een boete geven van 490 miljoen euro voor misbruik van zijn grote dominantie in de markt. Dat bevestigt een woordvoerder van het internetbedrijf voor hotelboekingen na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

8 uur geleden
Socialemediaplatform Reddit gaat naar de beurs in New York

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit gaat naar de beurs in New York. De onderneming heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij beurstoezichthouder SEC. Dit wordt de eerste beursgang van een groot socialemediabedrijf sinds de notering van Pinterest in 2019.

9 uur geleden
AI-enthousiasme beleggers stuwt Wall Street naar nieuwe records

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme bij beleggers voor alles wat met kunstmatige intelligentie (AI) te maken heeft, zorgde donderdag voor nieuwe records op Wall Street. De belangrijkste beursgraadmeters in New York zijn met de hoogste slotstanden ooit de handel uit gegaan, nadat maker van chips voor AI-toepassingen Nvidia na sterke resultaten de grootste koerssprong ooit neerzette.

9 uur geleden
Europese witwaswaakhond naar ECB-thuisstad Frankfurt

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe Europese witwaswaakhond wordt ondergebracht in Frankfurt. De Duitse stad, die ook al de Europese Centrale Bank (ECB) herbergt, is verkozen boven onder meer Parijs, Brussel en Madrid.

9 uur geleden
Recordresultaten Kinepolis na succes met Barbie en Super Mario

GENT (ANP/BELGA) - De Belgische bioscoopketen Kinepolis, met negentien vestigingen ook een grote speler in Nederland, heeft vorig jaar recordresultaten geboekt. In het eerste volledige jaar zonder coronamaatregelen zag de keten de bezoekersaantallen weer flink aantrekken, vooral geholpen door een sterke filmzomer met films als Barbie en Oppenheimer. Ook The Super Mario Bros. Movie was vorig jaar een grote publiekstrekker.

10 uur geleden
Topman Nvidia hoort bijna bij 20 rijkste mensen ter wereld

SANTA CLARA (ANP/BLOOMBERG) - Topman Jensen Huang van chipconcern Nvidia hoort bijna bij de rijkste twintig mensen ter wereld. Door de enorme koerswinst van zijn bedrijf op Wall Street werd hij donderdag in een klap zo'n 8,5 miljard dollar rijker.

12 uur geleden
Flinke koerssprong Nvidia helpt beurswaarde ASML verder omhoog

AMSTERDAM (ANP) - Chipmachinemaker ASML was donderdag de grote winnaar bij de hoofdfondsen aan de Amsterdamse beurs. Het aandeel profiteerde van de enorme koerssprong van chipconcern Nvidia op Wall Street. Ook branchegenoten ASMI en Besi gingen met flinke winsten de handel uit.

13 uur geleden