Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street verliest na nieuws over coronavirus

Wall Street verliest na nieuws over coronavirus

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met verliezen gesloten. Nieuws dat het coronavirus ook in de Verenigde Staten is vastgesteld, zette de belangrijkste graadmeters lager. Verder verwerkten beleggers nieuws over Boeing en sprak de Amerikaanse president Donald Trump in Davos over de handelsrelatie met China.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent lager op 29.196,04 punten. De breed samengestelde S&P 500 gaf 0,3 procent prijs tot 3320,79 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 9370,81 punten. Beleggers in de Verenigde Staten kwamen terug van een lang weekend, want maandag bleef Wall Street dicht wegens Martin Luther King Day.

De Amerikaanse instantie voor preventie van ziekten CDC meldde dat het coronavirus in de VS de kop op heeft gestoken. Een man die vanuit China naar de Amerikaanse stad Seattle reisde heeft de longaandoening. Bedrijven in de reisbranche reageerden op het nieuws. Luchtvaartmaatschappijen American Airlines, Delta Airline en Southwest Airlines sloten tot 4,2 procent lager. Booking Holdings, moederbedrijf van hotelboekplatform Booking.com, verloor 3,1 procent.

Importheffingen China

Trump meldde tijdens de economische top in het Zwitserse Davos dat de eerder ingestelde importheffingen op producten van Chinese makelij in stand blijven totdat er een allesomvattend akkoord is tussen de economische grootmachten.

Vliegtuigfabrikant Boeing liet weten er rekening mee te houden dat toestellen van zijn geplaagde type 737 MAX pas in de zomer de lucht in mogen. Dat is maanden later dan aanvankelijk verwacht. Het aandeel ging 3,3 procent omlaag.

Koersen

De maker van vleesvervangers Beyond Meat werd ruim 18 procent meer waard na het nieuws dat Starbucks (min 1,2 procent) naar alternatieven voor vlees voor zijn ontbijtmenu's zoekt. Techbedrijf Uber won 7 procent na geruchten over de verkoop van zijn maaltijdbesteldochter Uber Eats in India aan een lokale branchegenoot.

Oliedienstverlener Halliburton gaf inzage in de boeken en verloor 0,8 procent.

De euro was 1,1088 dollar waard, tegen 1,1094 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent minder op 58,34 dollar. Brentolie daalde 1 procent in prijs tot 64,54 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Autobranche pleit voor kilometerheffing om CO2-doelen te halen

AMSTERDAM (ANP) - Het huidige systeem van autobelastingen moet grondig veranderen om het halen van klimaatdoelstellingen mogelijk te maken. Een vorm van kilometerheffing is daarbij onmisbaar, zegt een coalitie van autobrancheverenigingen BOVAG en RAI Vereniging, milieuorganisatie Natuur & Milieu, de ANWB en autoleasekoepel VNA. Voordat die nieuwe vorm van heffingen is ingevoerd, moet de aanschaf van elektrische auto's én zuinige benzineauto's worden gestimuleerd.

2 uur geleden
Overheidstekort Nederland lager dan omringende landen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse overheidsfinanciën zijn in 2020 minder verslechterd dan in de meeste grote Europese landen. De uitgaven liepen weliswaar flink op vanwege de coronacrisis, maar de inkomsten daalden minder vergeleken met andere landen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Uber geeft korting op ritten naar vaccinatiecentrum

AMSTERDAM (ANP) - Uber biedt vanaf woensdag korting aan voor klanten die via het taxiplatform in Nederland ritten boeken naar en van coronavaccinatiecentra. Het technologiebedrijf doneert daarnaast gratis taxiritten ter waarde van 100.000 euro aan het Rode Kruis.

2 uur geleden
Weer verliezen op aandelenbeurzen New York

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag opnieuw met rode cijfers gesloten door aanhoudende vrees bij beleggers voor een hogere inflatie en stijgende rente. De koersverliezen in de technologiesector op Wall Street van eerder op de handelsdag werden wel voor een groot deel weggepoetst.

5 uur geleden
Stevige min voor beurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De beurs in Amsterdam is dinsdag met een behoorlijk verlies gesloten, waarbij de AEX-index onder de 700 punten zakte. Ook elders in Europa waren stevige minnen te zien door zorgen over een oplopende inflatie waardoor de angst werd aangewakkerd dat de Amerikaanse centrale bank de rente sneller zal verhogen om de economie af te koelen. Een hogere rente is vooral ongunstig voor sterk groeiende techbedrijven.

10 uur geleden
Techfondsen weer omlaag op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - De technologiebedrijven gingen dinsdag opnieuw omlaag op een roodgekleurd Wall Street door zorgen bij beleggers over een oplopende inflatie en een hogere rente. Ook de energiesector op de aandelenbeurzen in New York stond onder druk door de dalende olieprijzen.

12 uur geleden
Lingeriemerk Victoria's Secret wordt zelfstandig bedrijf

NEW YORK (ANP) - Lingeriemerk Victoria's Secret gaat verder als een zelfstandig bedrijf. Eigenaar L Brands gaat het onderdeel loskoppelen van verzorgingsproductendivisie Bath & Body Works. Daarmee bestaat L Brands straks uit twee losstaande beursgenoteerde bedrijven. Dat bevestigde het bedrijf aan Amerikaanse media na berichtgeving over de kwestie.

14 uur geleden