Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street verder omhoog, Starbucks uitblinker na cijfers

Wall Street verder omhoog, Starbucks uitblinker na cijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben donderdag de opmars van deze week verder doorgezet, opnieuw geholpen door de hoop dat de Amerikaanse centrale bank klaar is met het verhogen van de rente tegen de inflatie. Bij de bedrijven op Wall Street was koffieketen Starbucks een uitblinker dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers.

De Dow-Jonesindex eindigde met een plus van 1,7 procent op 33.839,08 punten. De brede S&P 500 klom 1,9 procent tot 4317,78 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging 1,8 procent vooruit tot 13.294,19 punten.

De drie Amerikaanse hoofdgraadmeters lieten daarmee voor de vierde handelsdag op rij winsten optekenen. De Federal Reserve kondigde woensdag een nieuwe rentepauze aan en beleggers gaan ervan uit dat het nu definitief klaar is met de renteverhogingen.

Starbucks

Starbucks sprong 9,5 procent omhoog. De internationale koffieketen boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan analisten hadden verwacht, vooral door goede zaken op zijn Amerikaanse thuismarkt. Ook in China, de op één na grootste markt van Starbucks, steeg de omzet en nam het klantenbezoek toe.

Moderna verloor 6,5 procent. De maker van een van coronavaccins verwacht dit jaar veel minder vaccins te verkopen. Ook moet het farmaciebedrijf miljarden afschrijven op voorraden en verouderde coronaproducten, waardoor het een verlies leed van 3,6 miljard dollar. In het derde kwartaal van vorig jaar boekte Moderna nog een winst van 1 miljard dollar.

PayPal

Andere bedrijven in New York die de boeken openden waren onder meer farmaceut Eli Lilly (plus 4,7 procent), betalingsverwerker PayPal (plus 6,6 procent) en woningverhuurplatform Airbnb dat 3,3 procent verloor.

Verder wist de verkoper van fitnessapparatuur Peloton Interactive een eerder verlies weg te werken en met een koerswinst van 13 procent te sluiten, ondanks grotere kwartaalverliezen dan was verwacht door de markt.

Dollar- en oliekoers

De euro was 1,0617 dollar waard, tegen 1,0613 dollar bij het slot van de handel in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,5 procent meer op 82,47 dollar. Brentolie werd 2 procent duurder op 86,41 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Winst Amazon verdrievoudigd

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Webwinkel- en technologieconcern Amazon heeft de winst in het eerste kwartaal van dit jaar zien verdrievoudigen tot 10,4 miljard dollar, omgerekend 9,8 miljard euro. De resultaten werden gestuwd door hogere onlineverkopen, clouddiensten en advertentie-inkomsten, werd dinsdag bekend.

30 minuten geleden
Cannabisbedrijven knallen omhoog op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Aandelen van cannabisbedrijven gingen dinsdag hard omhoog op Wall Street, na berichten dat de Amerikaanse overheid cannabis als minder risicovol gaat beschouwen dan bijvoorbeeld LSD of heroïne. De drugswaakhond DEA is van plan marihuana in te schalen als een drug met een lager risico.

1 uur geleden
Oprichter Binance moet vier maanden de cel in

NEW YORK (ANP/RTR) - De oprichter en voormalig topman Changpeng Zhao van cryptobeurs Binance moet van een Amerikaanse rechter vier maanden de gevangenis in voor onder meer het overtreden van antiwitwasregels. Amerikaanse aanklagers hadden een celstraf geëist van drie jaar.

1 uur geleden
Meeste exporteurs merken nog weinig van fysieke controles in VK

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse brancheorganisaties van exporteurs merken vooralsnog weinig van de fysieke inspecties die sinds dinsdag bij binnenkomst in het Verenigd Koninkrijk worden uitgevoerd. Een dag eerder hadden enkele brancheverenigingen hun zorgen geuit over bijvoorbeeld extra kosten en vertraagde leveringen door de controles op bloemen, planten, vlees, vis en zuivel. Zo'n twintig vrachtwagens van plantenexporteur Joh. van der Haas uit Kwintsheul in Zuid-Holland hebben echter wel last van de nieuwe regels.

5 uur geleden
Air France-KLM omlaag op negatief Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM was dinsdag een van de grootste dalers op het Damrak na de publicatie van tegenvallende resultaten. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie leed in het afgelopen kwartaal een verlies van bijna een half miljard euro. Dat is het grootste verlies sinds de coronacrisis.

5 uur geleden
Carlsberg verwacht nog jaren juridisch getouwtrek om Rusland

KOPENHAGEN (ANP) - Het juridische getouwtrek over de in beslag genomen Russische activiteiten van de Deense bierbrouwer Carlsberg duurt waarschijnlijk nog jaren, zegt Jacob Aarup-Andersen, topman van het bedrijf.

6 uur geleden
Nederlandse chipmaker NXP stijgt op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - NXP Semiconductors behoorde dinsdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. De in Eindhoven gevestigde chipproducent boekte afgelopen kwartaal meer winst dan beleggers en analisten hadden verwacht. De omzet lag in lijn met de verwachtingen. Topman Kurt Sievers stelde "voorzichtig optimistisch" te zijn voor de rest van dit jaar, ondanks de moeilijkheden in de sector door de zwakke economische groei wereldwijd. Het aandeel werd 3,3 procent hoger gezet.

7 uur geleden