Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street verder omhoog na inflatiecijfer

Wall Street verder omhoog na inflatiecijfer

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen woensdag verder omhoog. Beleggers lieten zich niet van de wijs brengen door de hoge Amerikaanse inflatie, die in december verder opliep tot 7 procent. Dat is het hoogste niveau sinds 1982, maar binnen de verwachtingen van economen. De sterke prijsstijgingen worden voor een groot deel veroorzaakt door het snelle en krachtige economische herstel van de coronacrisis.

Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve verklaarde dinsdag al in de Amerikaanse Senaat dat de centrale bank niet zal aarzelen om de rente nog sterker te verhogen als de inflatie hoog blijft. Powell gaf daarbij wel aan dat hij verwacht dat de inflatiedruk dit jaar zal gaan afzwakken omdat de problemen bij de toelevering en transport van goederen en grondstoffen zouden moeten verminderen. In november bedroeg de inflatie 6,8 procent. Dat was ook al het hoogste niveau sinds 1982.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,2 procent hoger op 36.335 punten. De brede S&P 500 won 0,3 procent tot 4728 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 0,8 procent tot 15.275 punten.

Biogen

Biogen zakte 8,4 procent. Beleggers op Wall Street schrokken van het nieuws dat Medicare alleen de kosten dekt van het alzheimermedicijn Aduhelm van de farmaceut voor patiënten met vroege symptomen die deelnemen aan klinische onderzoeken. Analisten van Piper Sandler verlaagden het advies voor het aandeel.

Dish Network dikte ruim 3 procent aan. Volgens de New York Post voert de aanbieder van satelliet-tv weer fusiegesprekken met zijn branchegenoot DirecTV. In de afgelopen twintig jaar hebben de twee bedrijven herhaaldelijk onderhandelingen gevoerd over een mogelijke samenwerking.

Doordash

Maaltijdbezorger DoorDash profiteerde van een adviesverhoging door Evercore en steeg 4,2 procent. Betaalbedrijf PayPal kampte met een adviesverlaging door Jefferies en zakte 0,5 procent.

Ocugen liet weten dat een boosterprik van zijn kandidaat-vaccin Covaxin werkt tegen de omikronvariant en de deltavariant van het coronavirus. Het aandeel van de biotechnoloog steeg bijna 9 procent.

De euro was 1,1410 dollar waard, tegen 1,1363 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent meer op 82,00 dollar. Brentolie werd 0,5 procent duurder op 84,20 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Macron: Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit steenkoolsector

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit de steenkoolsector door de laatste twee op steenkolen draaiende elektriciteitscentrales om te bouwen, maakte president Emmanuel Macron zondag bekend. Het gaat om de elektriciteitscentrales in Cordemai, in het westen van het land, en in Saint-Avold, in het oosten.

24 minuten geleden
Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

8 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

11 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

12 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

1 dag geleden