Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street veert op na recente forse koersverliezen

Wall Street veert op na recente forse koersverliezen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York veerden dinsdag op na de koersverliezen in de afgelopen twee handelssessies. Beleggers schoven hun zorgen over de toekomstige renteverhogingen door de Amerikaanse centrale bank aan de kant en kochten aandelen die sterk waren afgestraft in de recente verkoopgolf.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,2 procent hoger, op 32.165 punten. De brede S&P 500 klom ook 0,2 procent, tot 4038 punten. De Nasdaq steeg 0,4 procent, tot 12.067 punten. De techgraadmeter raakte in de afgelopen twee handelsdagen bijna 5 procent kwijt. Die koersval volgde op de waarschuwing van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell van afgelopen vrijdag dat de rente in de VS verder omhoog moet om de inflatie te bestrijden.

Twitter daalde 0,6 procent. Uit rechtbankdocumenten blijkt dat de beschuldigingen door een klokkenluider aan het adres van het socialemediaplatform de reden zijn geweest dat Tesla-topman Elon Musk de beoogde overname niet door wilde zetten. Volgens de klokkenluider, het voormalig hoofd beveiliging van Twitter, wisten de topmensen van het bedrijf niets van het aantal spam- of robotaccounts, of boeide het ze niet. De advocaten van Musk hebben de klokkenluider opgeroepen om te komen getuigen in de zaak.

Best Buy

Best Buy steeg 7,5 procent. De verkoper van elektronica zag de omzet in het tweede kwartaal met 13 procent dalen doordat consumenten vanwege de hoge inflatie voorzichtiger zijn geworden met hun uitgaven. Het concern had zijn verwachtingen voor het afgelopen kwartaal en het hele jaar echter in juli al verlaagd. Doordat Amerikanen meer geld kwijt zijn aan dagelijkse boodschappen en benzine, zullen ze volgens de keten minder geld uitgeven aan elektronica en zal de omzet dit jaar dalen.

Baidu daalde ruim 6 procent. Het Chinese internetbedrijf, eigenaar van de populairste zoekmachine in China, zag de omzet afgelopen kwartaal dalen door de uitdagende economische omstandigheden in China en de strenge coronamaatregelen. De onderneming boekte echter wel weer nettowinst, na een verlies een jaar geleden, mede dankzij sterke groei van zijn cloud-activiteiten.

Bed Bath & Beyond

Bed Bath & Beyond zette de opmars voort en dikte 8 procent aan. Maandag werd de verkoper van huishoudelijke artikelen, die later deze week met een strategische update komt, al een kwart meer waard. Het aandeel laat al enige tijd grote koersschommelingen zien doordat kleine beleggers die actief zijn op sociale media de koers in beweging zetten.

De oliesector kampte met een terugval van de olieprijzen na de sterke opmars een dag eerder. Grote maatschappijen als Chevron, ExxonMobil, ConocoPhillips, Marathon Oil en Occidental Petroleum daalden tot 3,8 procent. Een vat Amerikaanse olie (WTI) kostte 3,8 procent minder op 93,33 dollar. Brentolie werd eveneens 3,8 procent goedkoper op 101,12 dollar. Maandag stegen de olieprijzen nog met ruim 4 procent.

De euro was iets meer waard dan de dollar en noteerde op 1,0027 dollar.

Meer uit Financieel

Oliebedrijven Exxon en Chevron stijgers op verdeeld Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag verdeeld gesloten bij aanhoudende onzekerheid over de rente. De koersverliezen van eerder op de dag werden wel voor een groot deel weggewerkt. De grote oliebedrijven op Wall Street stonden bij de winnaars, geholpen door de gestegen olieprijzen.

1 uur geleden
Grote terugroepactie auto's Kia en Hyundai in VS om brandgevaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Zuid-Koreaanse autofabrikanten Kia en Hyundai roepen in de Verenigde Staten in totaal 3,37 miljoen auto's terug naar de garage vanwege gevaar voor brand in de motor. Eigenaren worden gevraagd hun auto's buiten te parkeren uit de buurt van gebouwen en andere auto's totdat het probleem is opgelost.

3 uur geleden
Grote IT-storing legt Duitse fabrieken Volkswagen plat

WOLFSBURG (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse autofabrikant Volkswagen kampt woensdag met een grote IT-storing waardoor meerdere fabrieken van het bedrijf in Duitsland plat zijn komen te liggen. Volkswagen doet onderzoek naar de storing bij het IT-netwerk en zegt dat nog onduidelijk is wanneer de productie weer hervat kan worden.

3 uur geleden
Nederlands ECB-directielid Elderson: rente mogelijk verder omhoog

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het Nederlandse directielid Frank Elderson bij de Europese Centrale Bank (ECB) denkt dat de rente nog verder verhoogd kan worden in de strijd tegen de inflatie. Dat zei Elderson in een interview met het financiƫle persbureau Market News International. De ECB verhoogde eerder deze maand de rente in de eurozone voor de tiende keer op rij naar het hoogste niveau ooit en de beleidsmakers van de centrale bank in Frankfurt hebben gehint dat er een einde is gekomen aan die verhogingen.

4 uur geleden
AF-KLM en IAG hebben interesse in Portugese maatschappij TAP

LISSABON (ANP/BLOOMBERG) - Air France-KLM en IAG, het moederconcern van onder meer British Airways en Iberia, hebben interesse in een overname van de Portugese nationale luchtvaartmaatschappij TAP. De Portugese regering wil TAP privatiseren en de topmannen van Air France-KLM en IAG hebben gezegd mogelijk biedingen te willen doen voor TAP.

4 uur geleden
Verzekeraars NN en ASR kelderen na uitspraak in woekerpoliszaak

AMSTERDAM (ANP) - De verzekeraars NN Group en ASR gingen woensdag keihard onderuit op de aandelenbeurs in Amsterdam na een nadelige uitspraak van het gerechtshof Den Haag rond zogeheten woekerpolissen. NN leverde bijna 19 procent in en ASR kelderde ruim 14 procent. Ook branchegenoot Aegon had het lastig met een min van 4,3 procent.

5 uur geleden
Honderden mensen weten niet of reis met Vacansoleil kan doorgaan

EINDHOVEN (ANP) - Honderden mensen die nog op vakantie zouden gaan met Vacansoleil weten niet of hun reis nog doorgaat. Dit meldt een woordvoerder van de aanbieder van campingvakanties, die uitstel van betaling heeft gekregen van de rechter. Vaak is uitstel van betaling de voorbode van een faillissement.

6 uur geleden