Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street veert op na recente forse koersverliezen

Wall Street veert op na recente forse koersverliezen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York veerden dinsdag op na de koersverliezen in de afgelopen twee handelssessies. Beleggers schoven hun zorgen over de toekomstige renteverhogingen door de Amerikaanse centrale bank aan de kant en kochten aandelen die sterk waren afgestraft in de recente verkoopgolf.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,2 procent hoger, op 32.165 punten. De brede S&P 500 klom ook 0,2 procent, tot 4038 punten. De Nasdaq steeg 0,4 procent, tot 12.067 punten. De techgraadmeter raakte in de afgelopen twee handelsdagen bijna 5 procent kwijt. Die koersval volgde op de waarschuwing van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell van afgelopen vrijdag dat de rente in de VS verder omhoog moet om de inflatie te bestrijden.

Twitter daalde 0,6 procent. Uit rechtbankdocumenten blijkt dat de beschuldigingen door een klokkenluider aan het adres van het socialemediaplatform de reden zijn geweest dat Tesla-topman Elon Musk de beoogde overname niet door wilde zetten. Volgens de klokkenluider, het voormalig hoofd beveiliging van Twitter, wisten de topmensen van het bedrijf niets van het aantal spam- of robotaccounts, of boeide het ze niet. De advocaten van Musk hebben de klokkenluider opgeroepen om te komen getuigen in de zaak.

Best Buy

Best Buy steeg 7,5 procent. De verkoper van elektronica zag de omzet in het tweede kwartaal met 13 procent dalen doordat consumenten vanwege de hoge inflatie voorzichtiger zijn geworden met hun uitgaven. Het concern had zijn verwachtingen voor het afgelopen kwartaal en het hele jaar echter in juli al verlaagd. Doordat Amerikanen meer geld kwijt zijn aan dagelijkse boodschappen en benzine, zullen ze volgens de keten minder geld uitgeven aan elektronica en zal de omzet dit jaar dalen.

Baidu daalde ruim 6 procent. Het Chinese internetbedrijf, eigenaar van de populairste zoekmachine in China, zag de omzet afgelopen kwartaal dalen door de uitdagende economische omstandigheden in China en de strenge coronamaatregelen. De onderneming boekte echter wel weer nettowinst, na een verlies een jaar geleden, mede dankzij sterke groei van zijn cloud-activiteiten.

Bed Bath & Beyond

Bed Bath & Beyond zette de opmars voort en dikte 8 procent aan. Maandag werd de verkoper van huishoudelijke artikelen, die later deze week met een strategische update komt, al een kwart meer waard. Het aandeel laat al enige tijd grote koersschommelingen zien doordat kleine beleggers die actief zijn op sociale media de koers in beweging zetten.

De oliesector kampte met een terugval van de olieprijzen na de sterke opmars een dag eerder. Grote maatschappijen als Chevron, ExxonMobil, ConocoPhillips, Marathon Oil en Occidental Petroleum daalden tot 3,8 procent. Een vat Amerikaanse olie (WTI) kostte 3,8 procent minder op 93,33 dollar. Brentolie werd eveneens 3,8 procent goedkoper op 101,12 dollar. Maandag stegen de olieprijzen nog met ruim 4 procent.

De euro was iets meer waard dan de dollar en noteerde op 1,0027 dollar.

Meer uit Financieel

Verzekeraar Aegon stijgt in licht lagere AEX na handelsbericht

AMSTERDAM (ANP) - Aegon behoorde donderdag tot de stijgers in de AEX-index op het Damrak, na een handelsupdate van de verzekeraar. Topman Lard Friese sprak daarin van aanhoudende positieve omstandigheden in de Verenigde Staten en Brazilië. Ook stroomde er meer geld naar de vermogensbeheeractiviteiten. Aegon handhaafde verder de doelstellingen voor dit jaar en 2025. Om de aandeelhouders te belonen gaat de verzekeraar voor 200 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen. Het aandeel werd daarop 1 procent hoger gezet.

59 minuten geleden
Aandacht voor resultaten Aegon en Lucas Bols op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar de resultaten van verzekeraar Aegon en drankenconcern Lucas Bols. Topman Lard Friese van Aegon sprak in een handelsbericht van aanhoudende positieve omstandigheden in de Verenigde Staten en Brazilië. Ook stroomde er meer geld naar de vermogensbeheeractiviteiten. Aegon handhaafde verder de doelstellingen voor dit jaar en 2025.

1 uur geleden
EasyJet verwacht 'recordzomer' door sterke vraag naar vliegreizen

LUTON (ANP) - EasyJet verwacht flink te profiteren van de sterke vraag naar vliegreizen in het zomerseizoen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de halfjaarresultaten over haar gebroken boekjaar. EasyJet gaat daardoor uit van een "sterke winstgroei". Over de afgelopen zes maanden noteerde de airline nog wel rode cijfers, al viel dat verlies mee in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

1 uur geleden
Akkoord geeft boeren en tuinders weer perspectief, volgens LTO

DEN HAAG (ANP) - Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) is tevreden over het nieuwe coalitieakkoord. "Dit geeft boeren en tuinders perspectief", heeft LTO-voorzitter Ger Koopmans gezegd in het WNL-programma Goedemorgen Nederland.

1 uur geleden
Ondernemersvereniging evofenedex blij met regeerakkoord

ZOETERMEER (ANP) - Het regeerakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB biedt "genoeg aanknopingspunten om de positie van handels- en productiebedrijven te versterken", reageert de ondernemersvereniging voor handel en logistiek evofenedex.

1 uur geleden
MKB-Nederland vooral blij met 'wat niet in coalitieakkoord staat'

DEN HAAG (ANP) - MKB-Nederland is vooral tevreden over wat er niet in het coalitieakkoord staat. Dat heeft voorzitter Jacco Vonhof gezegd in het WNL-programma Goedemorgen Nederland.

2 uur geleden
Europese consumentenbonden klagen Chinese webwinkel Temu aan

DEN HAAG (ANP) - De Consumentenbond treedt samen met zestien andere consumentenorganisaties op tegen de Chinese webwinkel Temu. Volgens hen maakt Temu gebruik van verboden technieken om consumenten te beïnvloeden en houdt de webwinkel zich niet aan nieuwe Europese wetgeving.

2 uur geleden