Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street veert op na banenrapport ADP

Wall Street veert op na banenrapport ADP

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag hoger geopend. Beleggers op Wall Street verwerkten een meevallend rapport van loonstrookverwerker ADP over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven. Dat cijfer geldt als een voorproefje van het belangrijke arbeidsmarktrapport van de overheid dat vrijdag wordt gepubliceerd.

Volgens ADP nam de werkgelegenheid in het bedrijfsleven in de Verenigde Staten met 103.000 arbeidsplaatsen toe in november. Dat zijn er minder dan verwacht. Economen rekenden in doorsnee op een aanwas van 130.000 banen.

In het banencijfer van vrijdag wordt ook de werkgelegenheid bij de Amerikaanse overheid meegenomen. Dat rapport speelt een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve. Als de arbeidsmarkt sterk afkoelt kan de Fed mogelijk eerder de rente verlagen. Volgende week komt de centrale bank met een nieuw rentebesluit. Op de financiële markten wordt verwacht dat de Fed volgend jaar de rente kan gaan verlagen.

Nieuwe chips

De Dow-Jonesindex stond kort na opening 0,3 procent hoger op 36.224 punten. De bredere S&P 500 won 0,3 procent op 4582 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg eenzelfde percentage tot 14.269 punten.

Nvidia werd 0,8 procent hoger gezet. Het chipbedrijf zei te werken aan nieuwe chips voor China die voldoen aan de regels van de Amerikaanse overheid rond exportbeperkingen voor de Chinese markt.

ExxonMobil

ExxonMobil ging 0,4 procent omlaag. Het grote olie- en gasconcern zei de inkoop van eigen aandelen te willen vergroten. Volgend jaar wil ExxonMobil voor 20 miljard dollar aan aandelen inkopen. Dit jaar gaat het om 17,5 miljard dollar. Ook wil het bedrijf meer geld steken in nieuwe projecten. In oktober maakte ExxonMobil nog bekend branchegenoot Pioneer Natural Resources over te nemen voor 60 miljard dollar.

Plug Power, dat actief is met waterstofbrandstofcellen, kreeg een afwaardering van het beleggingsadvies door Morgan Stanley en leverde 5,7 procent aan waarde in. Analisten van de zakenbank maken zich zorgen over de financiën van Plug Power. Huizenbouwer Toll Brothers meldde beter dan verwachte cijfers en dat werd beloond met een winst van ruim 3 procent.

Meer uit Financieel

Voormalige Martinair-piloten sluiten cao-akkoord met KLM

AMSTERDAM (ANP) - Vakbond AVV en KLM hebben vrijdag een principe-akkoord gesloten voor een nieuwe cao voor de voormalige Martinair-piloten, meldt AVV zaterdagavond. De ongeveer 150 vrachtvliegers zien hun salaris dit jaar met 33 procent stijgen en krijgen een werkgelegenheidsbescherming tot april 2026. De stakingen die sinds 1 februari werden gehouden, zijn beëindigd.

5 uur geleden
Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiële experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

10 uur geleden
Eiffeltoren zondag weer open, was dagenlang dicht door staking

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Eiffeltoren gaat zondag weer open, omdat de vakbonden en de exploitant van het Parijse monument tot een akkoord zijn gekomen. Vijf dagen lang was de toeristische trekpleister gesloten door een staking.

11 uur geleden
Ford zet levering elektrische pick-uptrucks stop

DEARBORN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft de levering van zijn elektrische pick-uptruck F-150 Lightning stopgezet om een onbekend probleem met de voertuigen. Dat gebeurt enkele weken nadat het bedrijf had aangekondigd de productie van datzelfde model af te schalen in de Verenigde Staten door afnemende verkopen.

12 uur geleden
Rechter keurt miljardenboete cryptobeurs Binance goed

SEATTLE (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend bijna 4 miljard euro, onder meer voor het overtreden van anti-witwasregels. Dat is het gevolg van de beslissing van een Amerikaanse rechter die een overeenkomst tussen Binance en de federale aanklagers heeft goedgekeurd.

13 uur geleden
Japan steekt nog eens ruim 4 miljard in fabriek chipmaker TSMC

KUMAMOTO (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De Japanse overheid steekt nog eens 732 miljard yen, omgerekend ruim 4 miljard euro, in de uitbreiding van een chipfabriek van TSMC. De Taiwanese chipfabrikant opende zaterdag zijn eerste Japanse fabriek in het zuiden van het land.

14 uur geleden
VAE steken tientallen miljarden in Egyptische toeristenhotspot

RAS AL-HIKMA (ANP/BELGA/BLOOMBERG/RTR) - De Verenigde Arabische Emiraten steken 35 miljard dollar in Egypte, de grootste buitenlandse investering ooit in het land volgens de Egyptische premier Mostafa Madbouly. Omgerekend gaat het om ruim 32 miljard euro. Het geld wordt gestoken in de ontwikkeling van een nieuwe toeristische trekpleister aan de Middellandse Zee.

15 uur geleden