Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street toont krachtig herstel

Wall Street toont krachtig herstel

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met flinke winsten geëindigd, na de verliezen van vrijdag. Beleggers trokken zich op aan nieuwe cijfers die wijzen op een soort afvlakking in de verspreiding van het nieuwe coronavirus. In enkele zwaar getroffen landen lijkt het aantal besmettingsgevallen een daling in te zetten.

De Dow-Jonesindex sloot 7,7 procent hoger op 22.679,99 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 7 procent vooruit tot 2663,68 punten en techbeurs Nasdaq won 7,3 procent tot 7913,24 punten.

Ook met het oog op de economie zelf was er nieuws met een positieve noot. Voormalig Fed-voorzitter Janet Yellen liet van zich horen. Zij gaf aan dat de werkloosheid in de VS door de vele miljoenen aan uitkeringsaanvragen in de laatste weken nu mogelijk rond de 13 procent ligt, maar volgens haar heeft het land nog steeds een goede uitgangspositie voor herstel. "Dit is heel anders dan de grote depressie of de recessie in de Amerikaanse economie die we in 2009 en daarna hebben meegemaakt", aldus Yellen.

JPMorgan Chase

Onder meer JPMorgan Chase eindigde stevig in de plus, met een koerswinst van dik 6 procent. De Amerikaanse bank heeft in een brief aan aandeelhouders laten weten nog voldoende kapitaal te hebben en dus wel bestand te zijn tegen een stootje. En cruisebedrijf Carnival won ongeveer een vijfde aan beurswaarde, nadat bekend werd dat een Arabische investeerder een groot belang in de onderneming heeft genomen.

Videoconferencebedrijf Zoom ging daarentegen hard onderuit, waarop de handel werd stilgelegd. Nadat de ene na de andere privacyfout van de onderneming in het nieuws kwam, hebben verschillende bedrijven en organisaties het gebruik van Zoom verboden.

Woodward

Verder werd vanwege de coronacrisis de stekker getrokken uit de voorgenomen samensmelting van Woodward en Hexcel, twee toeleveranciers aan de luchtvaart- en defensie-industrie. Beleggers zetten Woodward ruim 16 procent hoger, terwijl de koers van Hexcel 1 procent daalde.

De euro was 1,0798 dollar waard, tegen 1,0807 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. De olieprijzen daalden door het uitstel van de videovergadering van de olielanden over mogelijke productieverlagingen. Een vat Amerikaanse olie werd 7,4 procent goedkoper op 26,24 dollar. Brentolie kostte 3,1 procent minder op 33,04 dollar per vat.

Meer uit Financieel

ABN AMRO: meeste bedrijven onbekend met nieuwe rapportageregels

AMSTERDAM (ANP) - Beursgenoteerde bedrijven worden met ingang van het nieuwe jaar verplicht om te rapporteren over hun prestaties op het gebied van duurzaamheid. Deze nieuwe richtlijn, de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), is echter niet bij alle bedrijven bekend. Twee op de drie Nederlandse bedrijven hebben er zelfs nog nooit van gehoord, meldt ABN AMRO op basis van onderzoek door I&O Research. Het gaat dan om bedrijven waar de beursgenoteerde ondernemingen deels van afhankelijk zijn, bijvoorbeeld op het gebied van informatievoorziening.

7 minuten geleden
Warenhuisketen Macy's schiet omhoog op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse warenhuisketen Macy's werd maandag op Wall Street in een klap bijna 20 procent meer waard na berichten dat het bedrijf wordt overgenomen. Volgens verschillende Amerikaanse media deed een groep investeerders een voorstel om de Amerikaanse warenhuisketen te kopen voor 5,8 miljard dollar (zo'n 5,4 miljard euro). Het is echter nog niet duidelijk of Macy's, dat ook eigenaar is van de luxe warenhuizen Bloomingdale's en de luxe cosmeticawinkels van Bluemercury, het bod steunt.

1 uur geleden
Studie: Rotterdamse havenbedrijven gehinderd door nieuwe wetten

ROTTERDAM (ANP) - Bedrijven in de Rotterdamse haven ervaren belemmeringen door nieuwe milieuwet- en regelgeving en een aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. Daardoor komen de toekomstige resultaten onder zware druk te staan, is een van de conclusies van een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De Rotterdamse haven is het grootste haven- en industriecomplex van Europa.

3 uur geleden
Modeketen Zara trekt omstreden campagne in na ophef

ARTEIXO (ANP/RTR) - De Spaanse modewinkelketen Zara heeft een omstreden reclamecampagne teruggetrokken waarin mannequins ledematen misten. Dat gebeurde nadat pro-Palestijnse activisten hadden opgeroepen tot een boycot van het kledingconcern.

3 uur geleden
Faillissement dichtbij voor verpakkingsloze super Pieter Pot

ROTTERDAM (ANP) - De al tijden noodlijdende verpakkingsloze onlinesupermarkt Pieter Pot dreigt dinsdag failliet te worden verklaard. De onderneming meldt dat schuldeiser pensioenfonds BPFL het bankroet heeft aangevraagd, waar Pieter Pot het niet mee eens is. "We hadden gehoopt op een coulanceregeling omdat de weg naar herstel succesvol verloopt. Het is afwachten hoe de rechter dinsdag beslist", licht algemeen directeur Jouri Schoemaker toe.

4 uur geleden
Curator verwacht doorstart e-bikemerk Qwic, leveringen al hervat

AMSTERDAM (ANP) - De curator van het failliet verklaarde e-bikemerk Qwic heeft "goede hoop" op een snelle doorstart van het Amsterdamse bedrijf. Daarom kunnen mensen die nog een bestelling hadden uitstaan bij de onderneming, er weer op rekenen dat deze binnenkort wordt geleverd. Advocaat Jeroen van Straaten van Wieringa Advocaten meldt dat het stilgevallen leveringsproces weer wordt opgestart.

5 uur geleden
Betalingsverwerker Adyen helpt AEX-index verder omhoog

AMSTERDAM (ANP) - Betalingsverwerker Adyen was maandag wederom de grote uitblinker in de AEX-index op het Damrak. De Nederlandse onderneming zette de winstreeks van de vorige handelsdagen voort met een nieuwe plus van 2,6 procent. Adyen werd afgelopen week al zo'n 10 procent meer waard dankzij positieve oordelen van analisten.

5 uur geleden