Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten dinsdag geen grote uitslagen zien, na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Dat rapport is van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot met een verlies van 0,2 procent op 36.124,56 punten. De breder samengestelde S&P 500 eindigde een fractie lager op 4567,18 punten. De technologiebeurs Nasdaq ging wel omhoog, met 0,3 procent tot 14.229,91 punten. Ondanks de verliezen deze week, staan de Amerikaanse beurzen nog altijd op het hoogste niveau in meer dan anderhalf jaar.

De cryptoplatformen Marathon Digital (plus 2,8 procent) en Riot Platforms (plus 0,9 procent) vonden opnieuw de weg omhoog, hoewel de koerswinsten minder uitbundig waren dan maandag. Toen profiteerden de cryptobedrijven van de prijs van de bitcoin die voor het eerst dit jaar boven de 40.000 dollar uitkwam. Dinsdag won de munt nog eens bijna 5 procent.

GTA VI

Computergamebedrijf Take-Two Interactive Software, de uitgever van het zeer populaire spel Grand Theft Auto, stond dinsdag bij de verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Dochteronderdeel Rockstar Games heeft maandag een eerste trailer vrijgegeven van de langverwachte game Grand Theft Auto VI. Het spel verschijnt in 2025.

Fans wachten al tien jaar op GTA VI. De vorige versie GTA V verscheen in 2013. Er werden meer dan 190 miljoen exemplaren van verkocht. De eerste versie van GTA kwam in 1997 op de markt. Eigenlijk zou de trailer pas dinsdag online verschijnen, maar dat werd naar voren gehaald omdat eerder op de dag al beelden waren uitgelekt op X. Beleggers lijken echter minder blij te zijn dat het computerspel pas in 2025 uitkomt en hadden gehoopt dat dit ergens in 2024 zou zijn. Het aandeel Take-Two verloor 0,5 procent.

Tesla in de plus

Tesla ging 1,3 procent omhoog. Havenarbeiders en chauffeurs in Denemarken gaan zich aansluiten bij de stakingsacties in Zweden tegen de elektrische autofabrikant. De grootste vakbond van Denemarken zegt binnen ongeveer twee weken te stoppen met het lossen en transporteren van Tesla-auto's die zijn bestemd voor de Zweedse markt. Tesla is in Zweden in een arbeidsconflict verwikkeld.

Softwarebedrijf Gitlab viel op met een koerssprong van 11,5 procent. Dat had te maken met goed ontvangen kwartaalresultaten en vooruitzichten van de onderneming.

Meer uit Financieel

Europese Commissie wil dat EU zuinig blijft met gas

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie moet ook de komende jaren minder aardgas blijven verbruiken, vindt de Europese Commissie. De energiecrisis mag dan geluwd zijn, "besparen blijft nodig" omdat de EU bijvoorbeeld af wil van Russische fossiele brandstoffen.

40 minuten geleden
Sony schrapt 900 banen bij gamedivisie, sluit kantoor in Londen

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Sony schrapt wereldwijd negenhonderd banen bij de videogametak van het bedrijf, 8 procent van het totale personeelsbestand. Ook de Nederlandse dochteronderneming Guerrilla Games wordt geraakt door de ontslagronde, volgens technieuwssite The Verge. Guerrilla Games is de maker van de Playstation-gameserie Horizon.

43 minuten geleden
Tesla overschrijdt limieten afvalwater in Berlijn

BERLIJN (ANP/DPA) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla overschrijdt de limieten voor afvalwater in zijn fabriek bij Berlijn "voortdurend en aanzienlijk", stelt het Duitse drinkwaterbedrijf Water Association Strausberg-Erkner (WSE). "Verschillende verzoeken en waarschuwingen bleven zonder resultaat. Er werd geen oplossing voorgesteld of beloofd voor de toekomst", aldus de organisatie. Tesla zou ook de stikstofnormen in de fabriek overschrijden.

1 uur geleden
Flexibilisering zorgt voor meer arbeidsongeschikten, zegt FNV

UTRECHT (ANP) - De doorgeslagen flexibilisering van de arbeidsmarkt is de veroorzaker van de hoge instroom van mensen voor de arbeidsongeschiktheidsuitkering WIA, meldt de FNV op basis van eigen onderzoek. Zo hebben flexwerkers volgens de vakbond ruim twee keer zoveel kans om in de WIA terecht te komen dan werknemers met een vast contract.

1 uur geleden
Flexibilisering zorgt voor meer arbeidsongeschikten, zegt FNV

UTRECHT (ANP) - De doorgeslagen flexibilisering van de arbeidsmarkt is de veroorzaker van de hoge instroom van mensen voor de arbeidsongeschiktheidsuitkering WIA, meldt de FNV op basis van eigen onderzoek. Zo hebben flexwerkers volgens de vakbond ruim twee keer zoveel kans om in de WIA terecht te komen dan werknemers met een vast contract.

1 uur geleden
Frankrijk verbiedt vleesnamen voor vegetarische producten

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse regering heeft het gebruik van vleesnamen op het etiket van vegetarische producten verboden. Zo mag de term 'steak' alleen worden gebruikt voor vleesproducten. Andere termen die niet meer mogen worden gebruikt voor vleesvrije producten zijn onder meer schnitzel, ham, filet en entrecote.

2 uur geleden
Vesteda beperkt huurverhoging tot maximaal 4 procent

AMSTERDAM (ANP) - Vesteda kiest dit jaar voor een vrijwillige beperking van de huurverhoging en verhoogt op 1 juli de huren met maximaal 4 procent, meldt de grote woningbelegger en -verhuurder. Het demissionaire kabinet werkt ondertussen aan een wetswijziging voor een maximale huurverhoging van 6,8 procent voor de vrije huursector.

3 uur geleden