Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street teleurgesteld over uitblijven steunpakket

Wall Street teleurgesteld over uitblijven steunpakket

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met stevige verliezen de handel uitgegaan. Beleggers waren teleurgesteld dat een omvangrijk stimuleringspakket om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te helpen, opnieuw is gesneuveld in de Senaat. De Republikeinen en Democraten bakkeleien nog over de precieze verdeling van in totaal zo'n 2000 miljard dollar aan overheidssteun.

De Dow-Jonesindex eindigde 3 procent lager op 18.591,93 punten. Eerder op de dag zakte de graadmeter nog even bijna 5 procent in de min, waardoor de Dow alle koerswinst sinds de verkiezing van president Donald Trump tot Amerikaans president in 2016, kwijt was. De brede S&P 500 zakte 2,9 procent tot 2237,40 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,3 procent tot 6860,67 punten.

Het sentiment op Wall Street werd gesteund door een nieuw steunprogramma van de Federal Reserve voor de Amerikaanse economie. Maar door het uitblijven van een akkoord in de Amerikaanse politiek over het overheidspakket werd de vrees voor een wereldwijde recessie als gevolg van de coronapandemie toch weer verder aangewakkerd.

Boeing

Boeing stond opnieuw in de belangstelling met een plus van ruim 11 procent. De vliegtuigbouwer schort het dividend op en stopt met aandeleninkopen om zijn buffers te beschermen. Ook is besloten om bepaalde productie in Puget Sound voorlopig stil te leggen. De crisis heeft de luchtvaartsector zeer hard geraakt en het aandeel Boeing is sinds begin februari met 70 procent gekelderd. Overigens plakte zakenbank Goldman Sachs een koopadvies op Boeing door de verwachting dat het bedrijf het ergste achter de rug heeft.

Autobouwer Ford Motor (min 7,4 procent) liet weten fabrieken in onder meer India en Zuid-Afrika stil te leggen vanwege de uitbraak. Eerder werden al fabrieken in Noord-Amerika en Europa op slot gegooid. Woninginrichter Bed Bath & Beyond sluit het grootste deel van zijn winkels de komende twee weken en zakte bijna 11 procent. Speelgoedfabrikant Hasbro kondigde verder aan dat het eerste kwartaal vrij goed verliep en dat achterstanden in leveringen in april ingelopen zullen zijn. Hasbro won 12,5 procent.

De euro was 1,0720 dollar waard, tegen 1,0729 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie steeg 4,2 procent in prijs tot 23,57 dollar. Brentolie kostte 1 procent meer op 27,26 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

1 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

2 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

3 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

3 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

5 uur geleden
Sportmerk Lululemon grote winnaar op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Lululemon is vrijdag hard gestegen bij de opening van de beurzen in New York. De Canadees-Amerikaanse sportkledingfabrikant, onder andere bekend van yogaleggings, lijkt geen last te hebben van de hoge inflatie en zag de verkopen in het afgelopen kwartaal sterk toenemen. Ook gaf het sportmerk positieve verwachtingen af voor huidige kwartaal en werden de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar verhoogd. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 15 procent. Branchegenoot Nike ging mee omhoog en won 3 procent.

7 uur geleden
Amerikaanse arbeidsmarkt groeit harder

WASHINGTON (ANP) - De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in mei toegenomen vergeleken met een maand eerder. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er vorige maand 339.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij in de grootste economie ter wereld. In april waren dat er nog een herziene 294.000.

9 uur geleden