Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street stijgt ondanks tegenvallende cijfers werkgelegenheid

Wall Street stijgt ondanks tegenvallende cijfers werkgelegenheid

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met winsten aan september begonnen. Een banenrapport van loonstrookverwerker ADP viel tegen, maar daar lieten handelaren zich niet door van de wijs brengen. Het ADP-rapport geldt als een voorproefje voor het banenrapport van de Amerikaanse overheid dat vrijdag naar buiten komt. Verder verwerkten beleggers cijfers over de bedrijvigheid in de industrie in China en Europa. In China nam die af, in Europa groeide die minder hard. Zowel de Delta-variant van het coronavirus als tekorten aan allerlei goederen, grondstoffen en personeel hinderden bedrijven.

De Dow-Jonesindex bleef in de eerste handelsminuten vrijwel onveranderd op 35.363 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd 0,2 procent hoger gezet, tot 4530 punten. Techbeurs Nasdaq ging 0,5 procent omhoog tot een stand van 15.660 punten.

Amazon (plus 0,8 procent) stond in de belangstelling, De nieuwe topman Andy Jassy kondigde aan 55.000 mensen aan te willen nemen voor technische functies. Daarvan zullen er zeker 40.000 in de Verenigde Staten werken. De rest komt in landen als India, Japan en Duitsland.

PVH

Mijnbouwers BHP en Rio Tinto zakten tot 1,6 procent. De daling van de bedrijvigheid in de Chinese industrie zette de prijzen van koper en ijzererts onder druk. Moderna steeg 1 procent. Het biotechbedrijf en zijn Japanse distributeur Takeda lieten weten dat twee sterfgevallen in Japan niets met mogelijk vervuilde vaccins te maken hebben.

Campbell Soup opende de boeken. Het levensmiddelenconcern kwam met een beter dan verwachte omzet en winst en ging bovendien eigen aandelen inkopen. Beleggers zetten het bedrijf 2,3 procent hoger. PVH ging ruim 13 procent omhoog. Het moederbedrijf van modemerken Calvin Klein en Tommy Hilfiger verhoogde zijn winstverwachting voor het hele jaar.

GameStop

GameStop maakt volgens mediaberichten weer kans om opgenomen te worden in de S&P 500 en steeg 2,7 procent. De keten van computerspellenwinkels werd in 2016 uit die graadmeter verwijderd, maar staat dit jaar volop in de belangstelling als een van de zogenoemde Reddit-aandelen. Kleine beleggers stuwden de prijs van het aandeel nadat ze er op discussieplatform Reddit over hadden gepraat.

Olie werd goedkoper nu het erop lijkt dat de OPEC+ zijn geplande productieverhoging doorzet. De olieproducerende landen overleggen daar later op de dag over. Een vat Amerikaanse olie ging voor 67,63 dollar van de hand, een daling van 1,3 procent. Brentolie kostte 1,1 procent minder op 70,83 dollar.

Meer uit Financieel

Vrouwelijke werknemers betichten Apple van loondiscriminatie

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Twee vrouwelijke werknemers hebben Apple aangeklaagd, omdat ze vinden dat het techbedrijf vrouwen systematisch minder betaalt dan mannen voor hetzelfde werk. Ze willen duizenden andere vrouwen vertegenwoordigen die met dezelfde vermeende discriminatie te maken hebben.

5 minuten geleden
AEX koerst af op voorzichtig herstel na verliesbeurt

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag licht hoger te beginnen aan de laatste dag van de week. Een dag eerder verloor de hoofdindex nog 0,8 procent. Beleggers hebben een rumoerige beursweek achter de rug, met de verrassende aankondiging van nieuwe parlementsverkiezingen in Frankrijk, een meevallende Amerikaanse inflatie en een rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve.

15 minuten geleden
Bloomberg: Duitsland bezig importheffing Chinese auto's te stoppen

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering probeert te voorkomen dat de hogere importheffingen op Chinese elektrische auto's van kracht worden, of op zijn minst af te zwakken als een volledige stop niet mogelijk is. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

29 minuten geleden
Musk is ondanks verhuizing nog lang niet van rechter Delaware af

DELAWARE (ANP/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk is nog lang niet van de rechtbank in Delaware af. Hoewel aandeelhouders van Tesla donderdag akkoord gingen met een verhuizing van het autoconcern naar Texas, moet hij nog in ten minste drie zaken terechtstaan vanwege beschuldigingen van wanbeleid. De aanklachten werden de afgelopen dagen ingediend, vlak voor de jaarvergadering van Tesla waar een meerderheid van de aandeelhouders instemde met zijn megabonus van 55 miljard dollar.

42 minuten geleden
CNV pleit voor meer zorgtijd en kortere werkweek

UTRECHT (ANP) - Werkenden moeten meer recht krijgen op tijd voor mantelzorg, kinderen of vrijwilligerswerk. Dat meldt vakbond CNV in zijn nieuwe visie die vrijdag wordt gepresenteerd op het openingscongres ter ere van de fusie van alle CNV-bonden. Het recht op meer zorgtijd past volgens de vakbond in het pleidooi om een 30-urige werkweek in te voeren.

1 uur geleden
Nederlandse export stijgt voor het eerst in bijna jaar tijd

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse goederenexport is in april met 2,3 procent gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is de eerste groei in bijna een jaar tijd. Vooral de uitvoer van chemische producten, voedings- en genotmiddelen en machines was hoger dan een jaar eerder.

1 uur geleden
Recyclingindustrie raakt Nederlands hergebruikt plastic niet kwijt

DEN BOSCH (ANP) - Recycling levert steeds minder op. Nederlandse recyclebedrijven raken hun hergebruikte plastic niet kwijt. Nieuwe regels uit Europa komen mogelijk te laat, waarschuwt de Vereniging Afvalbedrijven (VA) in het vrijdag gepubliceerde jaarbericht.

2 uur geleden