Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street stijgt nu economische zorgen wegebben

Wall Street stijgt nu economische zorgen wegebben

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn positief aan de nieuwe beursweek begonnen. Beleggers hebben hun zorgen over een mogelijke vertraging van het economisch herstel wat aan de kant geschoven. Net als vrijdag maken ze bovendien gebruik van de recente koersdalingen om aandelen tegen gunstige prijzen te kopen. Daarbij laten de olieprijzen weer een stijging zien, waardoor oliegerelateerde fondsen aan beurswaarde winnen.

De Dow-Jonesindex ging maandag in de eerste minuten van de handel 0,6 procent omhoog tot 35.313 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg ook 0,6 procent, tot 4469 punten. Techbeurs Nasdaq werd op zijn beurt 0,9 procent hoger gezet op 14.848 punten.

Farmaceut Pfizer was een van de bedrijven die in de belangstelling stond op Wall Street. Het bedrijf maakte bekend Trillium Therapeutics te willen overnemen. Daarbij zet Pfizer de waarde van het bedrijf dat kankerbehandelingen ontwikkelt op ongeveer 2,3 miljard dollar, ruim drie keer zoveel als de beurswaarde. Trillium steeg ruim 189 procent, Pfizer ging meer dan 3 procent omhoog. De Amerikaanse medicijntoezichthouder FDA heeft daarnaast het coronavaccin van Pfizer en BioNTech volledige goedkeuring gegeven. Het middel wordt al sinds december gebruikt, maar dat gebeurde met een noodvergunning.

JD.com

Ook het Chinese webwinkelbedrijf JD.com (plus 1,5 procent) kon op aandacht rekenen nadat die onderneming met cijfers was gekomen. Vanwege de extra aandacht van Chinese toezichthouders voor techbedrijven hadden veel analisten hun verwachtingen verlaagd en vielen de resultaten van JD.com mee. Zo steeg de omzet met ruim een kwart. De winst kelderde wel.

Taxibedrijven als Uber en Lyft lieten kleine plussen zien, terwijl maaltijdbezorger Doordash ruim 1 procent daalde. Een rechter in Californië heeft een wet ,die de bedrijven vorig jaar door kiezers goedgekeurd kregen, ongrondwettelijk verklaard. Die wet voorkwam dat de bedrijven al hun personeel in dienst moesten nemen.

Olieprijzen

De olieprijzen gaan na zeven dagen van dalingen weer omhoog. Amerikaanse olie werd ruim 4 procent meer waard op 64,82 dollar en ook Brentolie werd eveneens dik 4 procent duurder. Die verruilde voor 67,85 dollar per vat van eigenaar. Oliebedrijven als Chevron, ExxonMobil en ConocoPhillips profiteerden met koersstijgingen tot meer dan 3 procent.

De euro was 1,1738 dollar waard. Vrijdag was dat nog 1,1680 dollar

Meer uit Financieel

Nederlandse import technologie energietransitie gestegen

DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft vorig jaar voor ruim 16 miljard euro aan technologie geïmporteerd die kan worden ingezet voor de energietransitie, 13 procent meer dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een groot deel van die importwaarde schrijft het statistiekbureau toe aan de invoer van elektrische en hybride auto's. Daarvan steeg de waarde het sterkst, met 44 procent.

33 minuten geleden
CNV: minder vrijheid werknemers om thuis te werken

UTRECHT (ANP) - Bijna een op de drie thuiswerkers heeft minder vrijheid om thuis te werken dan twee jaar geleden. Ruim een kwart geeft daarbij aan dat hun werkgever sceptischer staat tegenover thuiswerken dan twee jaar geleden, meldt vakbond CNV op basis van een onderzoek onder 1100 leden die werk hebben dat thuis kan worden gedaan. 60 procent van de ondervraagden is niet vrij om te werken waar ze willen.

43 minuten geleden
Nederlanders verbruiken 17 procent minder energie dan in 2000

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders verbruiken nu een stuk minder energie dan rond de eeuwwisseling. Het totale energieverbruik in Nederland was vorig jaar 17 procent lager dan in 2000, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de laatste cijfers. Het gebruik van fossiele brandstoffen, zoals kolen, aardgas en olie, daalde in deze periode met meer dan een kwart. Het totale energieverbruik lag vorig jaar 3 procent lager dan een jaar eerder.

1 uur geleden
Bunq gaat gedupeerden van fraude alsnog compenseren

AMSTERDAM (ANP) - Bunq gaat klanten die de dupe zijn geworden van phishing en helpdeskfraude alsnog compenseren. De onlinebank heeft alle gevallen doorgenomen en de gedupeerden die bij het bedrijf bekend zijn, krijgen gemiddeld 85 procent van hun verloren geld terug.

2 uur geleden
Microsoft weer waardevolste bedrijf na koersverlies Nvidia

NEW YORK (ANP) - Nvidia heeft de handelsdag op de aandelenbeurzen van New York lager afgesloten. Daarmee kwam een einde aan de koersopmars die de ontwerper en verkoper van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) de afgelopen dagen heeft gemaakt. Dinsdag haalde het bedrijf Microsoft en Apple nog in als meest waardevolle bedrijf ter wereld, maar nu is die koppositie terug bij Microsoft.

8 uur geleden
ProRail: alle jakobskruiskruid verwijderen langs spoor onmogelijk

UTRECHT (ANP) - Het is niet mogelijk het giftige jakobskruiskruid volledig te verwijderen langs spoorlijnen. Dat meldt ProRail, dat daarmee reageert op een waarschuwing van LTO Noord over de gele bloemen. De spoorbeheerder was een van de partijen die is aangeschreven door de landbouworganisatie. De plant groeit namelijk ook in het talud langs het spoor.

11 uur geleden
Gamewinkelketen Game Mania in financiële problemen, zoekt koper

ANTWERPEN (ANP) - Game Mania is op zoek naar een overnamekandidaat, meldt de gamewinkelketen donderdag. Moedervennootschap Heroik heeft bij de ondernemingsrechtbank in Antwerpen een soort uitstel van betaling aangevraagd en deze toegewezen gekregen. Daardoor is Game Mania tijdelijk beschermd tegen schuldeisers.

11 uur geleden