Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street stijgt na banenrapport, Apple zakt na cijfers

Wall Street stijgt na banenrapport, Apple zakt na cijfers

NEW YORK (ANP) - Apple behoorde vrijdag tot de verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Het techconcern zag de omzet in het afgelopen kwartaal opnieuw afnemen door flink lagere verkopen van Macs en iPads. De omzet daalt al vier kwartalen op rij doordat consumenten door de hoge inflatie minder uitgeven. De verkoop van iPhones nam wel licht toe vergeleken met een jaar eerder. Het aandeel werd 1,5 procent lager gezet.

Beleggers reageerden daarnaast op het Amerikaanse banenrapport. Daaruit bleek dat de werkgelegenheid in de grootste economie ter wereld in oktober minder hard is gegroeid dan verwacht. De werkloosheid in de Verenigde Staten liep daarbij op tot het hoogste niveau sinds begin dit jaar. Het zwakker dan verwachte banenrapport voedde de hoop dat de Federal Reserve de rente niet nog verder hoeft te verhogen om de economie af te remmen en de inflatie te bestrijden.

De stemming op Wall Street bleef dan ook positief. De hoofdgraadmeters laten de hele week al winsten zien door de hoop dat de Amerikaanse centrale bank klaar is met het verhogen van de rente. Eerder deze week hield de Fed een nieuwe rentepauze en beleggers gaan ervan uit dat het nu definitief klaar is met de renteverhogingen.

Booking

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,5 procent hoger op 34.007 punten. De brede S&P 500 klom 0,9 procent tot 4355 punten en techgraadmeter Nasdaq won 1 procent tot 13.419 punten. De hoofdindices koersen af op de beste beursweek in een jaar tijd.

Booking Holdings verloor 1,4 procent. Het bedrijf achter de van oorsprong Nederlandse hotelboekingssite Booking.com, heeft in het derde kwartaal een recordwinst geboekt, vooral dankzij de sterke vraag naar reizen en hotelovernachtingen. In de afgelopen periode vielen de belangrijke vakantiemaanden juli en augustus.

Burger King

Restaurant Brands International zakte 3,6 procent. Het moederbedrijf van hamburgerketen Burger King boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht. De omzet viel echter tegen.

Coinbase ging licht omlaag. De cryptobeurs zag de handelsvolumes voor het tweede kwartaal op rij dalen. Entertainment- en mediaconcern Paramount Global steeg 13 procent dankzij sterke resultaten. Block werd ook 13 procent meer waard. Het mobiele betalingsplatform verhoogde zijn jaarverwachting na een hoger dan verwachte winst in het afgelopen kwartaal.

Meer uit Financieel

Britse toezichthouder onderzoekt OnlyFans om leeftijdsverificatie

LONDEN (ANP) - De Britse mediatoezichthouder Ofcom is een onderzoek gestart naar het erotische onlineplatform OnlyFans. De waakhond vraagt zich af of OnlyFans genoeg doet om te voorkomen dat kinderen toegang krijgen tot pornografisch materiaal op het platform.

7 minuten geleden
Verkoop warmtepompen in de woningbouw stagneert

NAARDEN (ANP) - De verkoop van warmtepompen stagneert. Relatief lage gasprijzen, politieke onzekerheid en zorgen over het volle stroomnet belemmeren de groei die voor de energietransitie nodig is, stelt de Vereniging Warmtepompen.

33 minuten geleden
Shell meldt stopzetten activiteiten op Chinese energiemarkt

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Shell heeft de energiemarkt in China verlaten, meldt het olie- en gasconcern in een verklaring. Eind 2023 heeft het bedrijf zijn activiteiten, zoals het opwekken van en de handel in energie, stopgezet. "We investeren selectief in energie en richten ons op het leveren van waarde uit onze energieportfolio, waarvoor we moeilijke keuzes moeten maken", laat Shell weten.

58 minuten geleden
Koud voorjaar zit bierverkoop in de weg

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders hebben in de eerste drie maanden van het jaar minder bier gedronken dan een jaar terug. Volgens branchevereniging Nederlandse Brouwers komt dat onder meer door het relatief koude voorjaar. Ook wijt de sector de afname aan de toegenomen accijns op bier.

1 uur geleden
Kort antiplasticprotest bij aandeelhoudersvergadering Unilever

LONDEN (ANP) - De aandeelhoudersvergadering van Unilever is begonnen met een kort protest tegen plastic. "Stop met plastic, of wij stoppen met Dove", scandeerde een klein groepje activisten toen voorzitter Ian Meakins het woord wilde nemen. De vrouwen verlieten even later de zaal.

1 uur geleden
Doel voor groene stroom uit Klimaatakkoord komt in zicht

DEN HAAG (ANP) - De duurzame stroomproductie in Nederland blijft fors stijgen. Als iedere maand zo veel duurzame stroom werd opgewekt als in april, dan zou Nederland volgens een maandelijkse rapportage nu al een belangrijk doel uit het Klimaatakkoord hebben behaald.

2 uur geleden
Experts waarschuwen voor Chinese dominantie met windtechnologie

AMSTERDAM (ANP) - China neemt een steeds dominantere positie in op de markt voor technologie voor windparken op zee en voor groene waterstofproductie. Dit kan gevolgen hebben voor Europa. "De geopolitieke gevolgen kunnen verstrekkend zijn en raken direct het tempo en de kosten van onze energietransitie", waarschuwen onderzoeksinstituut TNO en het The Hague Centre for Strategic Studies.

2 uur geleden