Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street stijgt door optimisme over bedrijfscijfers

Wall Street stijgt door optimisme over bedrijfscijfers

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met winst begonnen aan de handelsdag. Beleggers verwerkten een reeks bedrijfscijfers. In de eerste week van het Amerikaanse bedrijfscijferseizoen vorige week overtrof twee derde van de bedrijven de verwachtingen en dat geeft aandeelhouders nu opnieuw goede hoop.

De Dow-Jonesindex steeg in de eerste handelsminuten 0,3 procent tot 35.348 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging eveneens 0,3 procent omhoog tot 4499 punten en techbeurs Nasdaq werd ook 0,3 procent hoger gezet op 15.065 punten.

Verzorgings- en schoonmaakmiddelenconcern Procter & Gamble (P&G) zag de winst dalen. Het Amerikaanse bedrijf achter merken als Gillette, Pampers en Ariel verkocht weliswaar meer, maar moest ook meer betalen voor grondstoffen en het vervoer van producten. P&G verloor 1,6 procent.

J&J

Vaccinproducent Johnson & Johnson (J&J) heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verhoogd. De resultaten van het farmaceutische bedrijf zijn verbeterd doordat de reguliere zorg op veel plekken in de wereld niet meer wordt afgeschaald door het hoge aantal besmettingen met het coronavirus. Het aandeel J&J dikte 1,9 procent aan.

Tabaksproducent Philip Morris International (min 1,5 procent) meldde door het chiptekort problemen te hebben om aan de vraag naar zijn IQOS-e-sigaretten te voldoen. Desondanks verhoogde het bedrijf zijn omzet en winst en scherpte het zijn winstverwachting voor heel 2021 aan.

Bitcoin

Uitzender ManpowerGroup (min 5,8 procent), oliedienstverlener Halliburton (min 1,8 procent) en verzekeraar Travelers (plus 2,8 procent) openden onder meer ook de boeken.

De bitcoin steeg zo'n 2 procent tot boven de 62.500 dollar. Het eerste beursgenoteerde investeringsfonds in de Verenigde Staten dat de koers van de cryptomunt volgt wordt sinds dinsdag verhandeld in New York. Beleggers kunnen zo profiteren van waardestijgingen van bitcoin zonder zelf de digitale valuta te hoeven kopen. Voorstanders van cryptomunten hopen dat het fonds helpt om de bitcoin gangbaarder te laten worden en de waarde van de munt steeg de afgelopen dagen dan ook al.

Meer uit Financieel

Musk: Twitter gaat 1,5 miljard inactieve accounts verwijderen

SAN FRANCISCO (ANP) - Twitter gaat 1,5 miljard inactieve accounts verwijderen, heeft eigenaar Elon Musk laten weten. Volgens de steenrijke ondernemer gaat het om accounts waarop jarenlang niet is ingelogd en waarvandaan dus al die tijd ook geen tweets zijn verstuurd.

4 minuten geleden
Supermarktenbaas Frans Muller wordt commissaris bij DNB

AMSTERDAM (ANP) - Frans Muller, topman van supermarktenconcern Ahold Delhaize, wordt volgend jaar commissaris bij De Nederlandsche Bank (DNB). Hij is de opvolger van Feike Sijbesma, oud-topman van speciaalchemieconcern DSM. Die was sinds 2012 lid van de raad van commissarissen van de centrale bank en zwaait in maart af.

53 minuten geleden
IMF-baas prijst China om versoepelen coronabeleid

HAUNGSHAN (ANP/AFP) - China oogst lof van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voor het versoepelen van zijn coronabeleid. Die nieuwe koers van de regering onder president Xi Jinping valt waarschijnlijk gunstig uit voor de groei van 's werelds op een na grootste economie, stelde IMF-baas Kristalina Georgieva.

1 uur geleden
WSJ: Foxconn-oprichter zette China aan tot coronaversoepelingen

ZHENGZHOU (ANP) - Een brief van de Chinese iPhone-producent Foxconn aan de Chinese overheid zou weleens een doorslaggevende rol gespeeld kunnen hebben bij het versoepelen van de coronamaatregelen in China. Dat melden ingewijden aan de Amerikaanse krant The Wall Street Journal (WSJ). In de brief waarschuwt de oprichter van Foxconn Terry Gou de overheid dat die maatregelen de positie van China in de wereldeconomie schaden.

1 uur geleden
Vrouwen klagen Twitter aan om mogelijk seksisme bij massaontslag

SAN FRANCISCO (ANP) - Het massaontslag bij Twitter raakte vrouwelijke medewerkers onevenredig hard, stellen voormalige personeelsleden. Ze hebben het door Elon Musk opgekochte en geleide bedrijf voor de rechtbank in San Francisco gesleept, omdat discriminatie op basis van sekse verboden is.

1 uur geleden
Just Eat Takeaway en Prosus koplopers in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging vrijdag licht vooruit onder aanvoering van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway en techinvesteerder Prosus. De stemming op de beurs werd gesteund door het herstel van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq een dag eerder. Ook wordt nog gewacht op de producentenprijzen uit de Verenigde Staten, die mogelijk meer inzicht geven in de inflatie-ontwikkelingen in de grootste economie ter wereld.

1 uur geleden
Chipbedrijven en fabrieksprijzen VS centraal op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar de tech- en chipbedrijven, na het herstel van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq een dag eerder. Ook wordt gelet op de producentenprijzen uit de Verenigde Staten, die mogelijk meer inzicht geven in de inflatie-ontwikkelingen in de grootste economie ter wereld.

3 uur geleden