Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street stijgt door optimisme over bedrijfscijfers

Wall Street stijgt door optimisme over bedrijfscijfers

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met winst begonnen aan de handelsdag. Beleggers verwerkten een reeks bedrijfscijfers. In de eerste week van het Amerikaanse bedrijfscijferseizoen vorige week overtrof twee derde van de bedrijven de verwachtingen en dat geeft aandeelhouders nu opnieuw goede hoop.

De Dow-Jonesindex steeg in de eerste handelsminuten 0,3 procent tot 35.348 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging eveneens 0,3 procent omhoog tot 4499 punten en techbeurs Nasdaq werd ook 0,3 procent hoger gezet op 15.065 punten.

Verzorgings- en schoonmaakmiddelenconcern Procter & Gamble (P&G) zag de winst dalen. Het Amerikaanse bedrijf achter merken als Gillette, Pampers en Ariel verkocht weliswaar meer, maar moest ook meer betalen voor grondstoffen en het vervoer van producten. P&G verloor 1,6 procent.

J&J

Vaccinproducent Johnson & Johnson (J&J) heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verhoogd. De resultaten van het farmaceutische bedrijf zijn verbeterd doordat de reguliere zorg op veel plekken in de wereld niet meer wordt afgeschaald door het hoge aantal besmettingen met het coronavirus. Het aandeel J&J dikte 1,9 procent aan.

Tabaksproducent Philip Morris International (min 1,5 procent) meldde door het chiptekort problemen te hebben om aan de vraag naar zijn IQOS-e-sigaretten te voldoen. Desondanks verhoogde het bedrijf zijn omzet en winst en scherpte het zijn winstverwachting voor heel 2021 aan.

Bitcoin

Uitzender ManpowerGroup (min 5,8 procent), oliedienstverlener Halliburton (min 1,8 procent) en verzekeraar Travelers (plus 2,8 procent) openden onder meer ook de boeken.

De bitcoin steeg zo'n 2 procent tot boven de 62.500 dollar. Het eerste beursgenoteerde investeringsfonds in de Verenigde Staten dat de koers van de cryptomunt volgt wordt sinds dinsdag verhandeld in New York. Beleggers kunnen zo profiteren van waardestijgingen van bitcoin zonder zelf de digitale valuta te hoeven kopen. Voorstanders van cryptomunten hopen dat het fonds helpt om de bitcoin gangbaarder te laten worden en de waarde van de munt steeg de afgelopen dagen dan ook al.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

BMW sluit deal voor miljoenen chips voor verlichtingssystemen

MÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse autofabrikant BMW heeft een langetermijnovereenkomst getekend om de levering van chips voor verlichtingssystemen in auto's veilig te stellen. De auto-industrie kampt al enige tijd met tekorten aan chips en andere onderdelen en ook BMW moest daardoor enkele van zijn fabrieken tijdelijk sluiten.

8 minuten geleden
Renault Zoe scoort slecht in Europese veiligheidstest van NCAP

LONDEN (ANP/RTR) - De elektrische Renault Zoe scoort slecht als het om veiligheid gaat. Dat is althans de conclusie van de test van het Euro New Car Assessment Programme (NCAP). De auto mag volgens de NCAP wel de weg op omdat het aan de normen voldoet, maar mist essentiële moderne veiligheidstechnologie.

9 minuten geleden
BKR: minder mensen met betaalproblemen, behalve onder 60-plussers

TIEL (ANP) - Het aantal Nederlanders met betalingsproblemen is dit jaar iets verder afgenomen. Volgens Stichting BKR, die gegevens daarover verzamelde tot eind september, komt dat mede doordat mensen minder geld uitgaven aan horeca en vakanties door coronabeperkingen. Ook zouden problemen met bijvoorbeeld het afbetalen van schulden pas later aan het licht kunnen komen, omdat door de coronapandemie tijdelijk gunstigere betalingsregelingen golden.

15 minuten geleden
Denktank: grotere investeringen nodig in olie- en gasproductie

RIYAD (ANP/BLOOMBERG) - Bedrijven moeten de investeringen in de productie van olie en gas sterk gaan verhogen om te voorkomen dat de energieprijzen nog verder stijgen. Dat stelt de in de Saudische hoofdstad Riyad gevestigde denktank International Energy Forum (IEF) in een rapport.

30 minuten geleden
Nieuwe ronde metaalstakingen aanstaande

UTRECHT (ANP) - In de metaalsector is een nieuwe stakingsronde in de maak. Volgens vakbond FNV zal personeel van verschillende bedrijven in de regio Arnhem, Nijmegen en rond Hengelo op vrijdag 10 december het werk neerleggen in een roep om betere arbeidsvoorwaarden als onderdeel van een nieuwe cao. Een dag eerder wordt weer in de regio Eindhoven gestaakt.

53 minuten geleden
Studie: Chinese chiptechnologie vormt veiligheidsrisico voor EU

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - De snelle vooruitgang van China op het gebied van halfgeleidertechnologie vormt een veiligheidsrisico voor Europa. Dat blijkt uit een nieuw onderzoeksrapport dat woensdag in Berlijn wordt gepresenteerd. Volgens het rapport moeten de Europese overheden ingrijpende wijzigingen doorvoeren in hun plannen om de chipindustrie verder uit te bouwen.

1 uur geleden
Aedes bezorgd over commerciële bouw sociale huurwoningen

DEN HAAG (ANP) - Aedes, de koepelorganisatie van woningcorporaties, is bezorgd over commerciële partijen die goedkope sociale huurwoningen bouwen, waar dit eerder door corporaties werd gedaan. Aedes denkt dat het aantal echte sociale huurwoningen daardoor langzaam maar zeker afneemt. Volgens Aedes zijn die private partijen aan minder regels gebonden voor toewijzing van sociale huurwoningen dan corporaties en schuiven die commerciële partijen na tien of vijftien jaar de woningen vaak door naar de vrije huursector.

1 uur geleden