Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street somber door strubbelingen in overleg schuldenplafond

Wall Street somber door strubbelingen in overleg schuldenplafond

NEW YORK (ANP) - Wall Street somberde vrijdag door strubbelingen in de onderhandelingen over de verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. De belangrijkste graadmeters op de aandelenbeurzen in New York gingen op de laatste handelsdag van de week omlaag toen duidelijk werd dat onderhandelaars van de gesprekken wegliepen. Daarmee verdween eerder optimisme op de beursvloeren over een mogelijk spoedig akkoord.

"De markt leek dit weekend in te gaan met de gedachte dat de gesprekken zouden leiden tot een raamwerk voor een overeenkomst... maar wat je nu ziet is dat de Republikeinen zeggen: nee, dit is niet acceptabel", legt een analist van de firma LPL Financial uit. Zonder politiek akkoord zouden de Verenigde Staten rond 1 juni zonder geld komen te zitten. Dat zou wereldwijd voor grote financiële onrust kunnen zorgen.

De Dow-Jonesindex ging met een min van 0,3 procent het weekend in op 33.426,63 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 4191,98 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 0,2 procent op 12.657,90 punten. Daarmee bleven de koersverliezen wel beperkt. Beleggers verwerkten namelijk ook uitspraken van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. Hij hintte erop dat de rente in de Verenigde Staten bij het rentebesluit volgende maand mogelijk niet verder wordt verhoogd. Dat zou een opsteker zijn voor beleggers, want het almaar opvoeren van de rente is ongunstig voor de waardering van aandelen.

Foot Locker

Foot Locker ging hard onderuit in New York. De Amerikaanse sportschoenenketen verloor meer dan een kwart van zijn beurswaarde. Foot Locker, dat in Nederland ook enkele tientallen winkels heeft, boekte afgelopen kwartaal minder omzet en winst dan analisten en beleggers hadden verwacht. Het bedrijf sprak zelf van een duidelijke verzwakking van de verkopen door de verslechterde economische omstandigheden en verlaagde ook zijn winstverwachting voor het hele jaar. De Amerikaanse sportkledingfabrikanten Nike en Under Armour gingen mee omlaag en verloren ruim 3 en dik 4 procent.

Verder zakte Netflix bijna 2 procent. De streamingdienst werd een dag eerder nog ruim 9 procent meer waard. Die koerssprong volgde op het nieuws dat Netflix met zijn goedkopere abonnement, waarbij mensen ook reclames voorgeschoteld krijgen, een half jaar na lancering al zo'n 5 miljoen gebruikers heeft getrokken.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

1 dag geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

1 dag geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

1 dag geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

1 dag geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

1 dag geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 dag geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

1 dag geleden