Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street sluit week af met verliesbeurt

Wall Street sluit week af met verliesbeurt

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag fors lager gesloten. Het sentiment werd net als een dag eerder opnieuw gedrukt door de zorgen over het nieuwe coronavirus en de economische gevolgen van de aanhoudende uitbraak. Verder ging de aandacht van beleggers onder meer uit naar bedrijfsresultaten zoals die van tractorbouwer Deere.

De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent lager op 28.992,41 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 1,1 procent en stond op 3337,75 punten. Techbeurs Nasdaq ging 1,8 procent omlaag tot 9576,59 punten.

Het aantal besmettingen en doden in China als gevolg van het coronavirus is weer opgelopen, terwijl ook elders zoals in Zuid-Korea meer mensen besmet raken. Uit Japan kwamen tegenvallende cijfers over de economische activiteit, waaruit bleek dat het virus een negatieve impact heeft op de Japanse economie.

Coca-Cola

Frisdrankproducent Coca-Cola (plus 0,7 procent) verwacht dat de impact van het virus de resultaten in het eerste kwartaal zal raken, met onder meer een lager verkoopvolume. De prognoses voor het gehele jaar worden nog steeds gehandhaafd. China is de op twee na grootste markt voor Coca-Cola als het gaat om verkoophoeveelheden.

De fabrikant van landbouwmachines Deere is minder somber over de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten. Nu de twee grootmachten een gedeeltelijk handelsakkoord hebben gesloten, zien Amerikaanse boeren volgens Deere de toekomst met iets meer vertrouwen tegemoet. De cijfers waren beter dan verwacht en Deere werd 7 procent hoger gezet.

eBay

Internetveiligsite eBay steeg 1,4 procent. Volgens mediaberichten wil het bedrijf zijn divisie voor online advertenties verkopen. Ook het Nederlandse Marktplaats valt onder die tak.

Cloudopslagdienst Dropbox dikte 20 procent aan na het openen van de boeken. Maker van fitnesstrackers en smartwatches Fitbit (plus 0,2 procent), die wordt overgenomen door techreus Google, zag de omzet dalen. Ook leed het bedrijf verlies.

De euro was 1,0849 dollar waard tegen 1,0850 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent minder op 53,35 dollar. Brentolie werd 1,6 procent goedkoper op 58,38 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

UWV maakt 1,3 miljard over naar bedrijven voor noodmaatregel

DEN HAAG (ANP) - Het UWV heeft sinds maandag 1,3 miljard euro overgemaakt naar bedrijven die zich hebben aangemeld voor de maatregelen voor ondersteuning in de loonkosten. Het grootste deel daarvan - 1,1 miljard euro - zal in verband met Pasen na het weekend op hun rekening komen. De eerste 230 miljoen euro werd eerder deze week al overgemaakt aan 9000 bedrijven.

1 uur geleden
'Meer kinderarbeid cacaoplantages ondanks beloftes producenten'

ABIDJAN (ANP) - Kinderarbeid op cacaoplantages in Ivoorkust en Ghana is de afgelopen tien jaar toegenomen, meldt persbureau Reuters naar aanleiding van een conceptversie van een studie die is uitgevoerd door onderzoekers van de University of Chicago. Chocoladeproducenten zegden in 2010 juist toe om de kinderarbeid in hun leveringsketens terug te dringen.

3 uur geleden
ACM akkoord met overname Sanoma Nederland door DPG

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is akkoord met de overname van Sanoma Nederland door het Belgische DPG Media. Onder Sanoma Media Netherlands zoals de divisie formeel heet, vallen onder meer de Libelle, Donald Duck, vtwonen en nieuwswebsite NU.nl. DPG Media is onder meer eigenaar van de Volkskrant, AD en Qmusic.

5 uur geleden
CBS: veel seizoenkrachten werkzaam in landbouw

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse landbouwsector was vorig jaar goed voor bijna 30.000 voltijdbanen van mensen die werken op basis van losse contracten voor bepaalde tijd. In veel gevallen gaat het om seizoenkrachten, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Op dit vlak kan deze branche dit jaar problemen krijgen door het coronavirus, bijvoorbeeld omdat arbeidsmigranten uit Oost-Europa moeilijker naar ons land kunnen komen.

7 uur geleden
'Benzineprijzen stijgen na akkoord met 1 à 2 cent per week'

EINDHOVEN (ANP) - De benzineprijzen aan de pomp gaan in Nederland weer met een paar cent per week stijgen als de laatste olieproducerende landen hun handtekening onder een akkoord over productieverlaging hebben gezet. Dat voorziet Paul van Selms, benzine-expert bij consumentencollectief United Consumers.

7 uur geleden
Tijdelijke toeslag PostNL op pakketten naar buiten Europa

DEN HAAG (ANP) - PostNL brengt vanwege de coronacrisis een tijdelijke toeslag in rekening op de tarieven voor pakketten die vanuit Nederland per vliegtuig buiten Europa verstuurd worden. Het bedrijf heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) daarvan op de hoogte gebracht.

7 uur geleden
'Frankrijk zet 20 miljard opzij voor hulp strategische bedrijven'

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Franse regering heeft 20 miljard euro van het uitgebreide noodsteunpakket van 100 miljard euro gereserveerd voor grote bedrijven die als strategisch worden beschouwd. Dat meldt de Franse krant Les Echos. Air France-KLM zou een van de bedrijven zijn die hiervan kunnen profiteren.

9 uur geleden