Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street sluit overwegend hoger

Wall Street sluit overwegend hoger

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag wisselend gesloten. De historische winst van een dag eerder op Wall Street kreeg in de Dow-Jonesindex en de S&P 500 een vervolg. Alleen de Nasdaq eindigde in het rood. Beleggers verwerkten het nieuws dat de Amerikaanse regering en de Senaat een akkoord hebben bereikt over het omvangrijke noodpakket tegen de coronacrisis.

De Dow-Jonesindex sloot 2,4 procent hoger op 21.200,55 punten. Een dag eerder won de leidende index 11 procent, wat de grootste eendaagse stijging betekende sinds 1933. De brede S&P 500 klom 1,2 procent tot 2475,56 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,5 procent tot 7384,30 punten.

Het Witte Huis bereikte na lang onderhandelen eindelijk een akkoord met de Senaat over een ongekend steunpakket van ongeveer 2 biljoen dollar om de economie van de Verenigde Staten te helpen tijdens de coronapandemie. Er wordt nu alleen nog gesteggeld over de woordkeuze in een maatregel over werkloosheidsuitkeringen.

Winnaars

Onder meer luchtvaartbedrijven, casino-uitbaters en cruisemaatschappijen stonden bij de winnaars. De coronacrisis heeft er bij die sectoren in het bijzonder hard ingehakt. American Airlines, Norwegian Cruise Lines, Carnival en MGM Resorts noteerden plussen tot 23,3 procent.

Facebook (plus 3 procent) deed het minder goed. De techreus kampt met lagere inkomsten uit advertenties nu bedrijven voorzichtiger worden met het doen van uitgaven.

Apple

Ook Apple leverde in na berichtgeving dat een iPhone die 5G-netwerken ondersteunt enkele maanden wordt uitgesteld. Het aandeel speelde al zijn winst van de dag kwijt en sloot 0,6 procent in de min. Apple trok ook andere techfondsen mee omlaag.

Verder was er aandacht voor Nike (plus 9,2 procent) dat met beter dan verwachte kwartaalresultaten kwam, geholpen door de onlinebestedingen van klanten. Een groot deel van de winkels is dicht. In China zijn winkels al wel weer open.

Boeing

Boeing werd haast een kwart meer waard. De vliegtuigbouwer hoopt naar verluidt dat de productie van de 737 MAX uiterlijk in mei kan worden hervat.

De euro was 1,0887 dollar waard, tegen 1,0834 dollar bij het slot van de Europese bedrijven een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,1 procent meer op 24,51 dollar. Brentolie werd 1,7 procent duurder op 27,60 dollar per vat.

Meer uit Financieel

ILT gaat misbruik slots Schiphol door privéjets tegen

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) begint vanaf zondag met het controleren van onder meer privévliegtuigen op Schiphol om te zien of ze misbruik maken van toegewezen start- en landingsrechten, zogeheten slots. De Inspectie let vooral op het ongeoorloofd uitvoeren van nachtvluchten, met het oog op geluidsoverlast voor omwonenden. De ILT handhaaft hierop al bij de commerciële luchtvaart.

42 minuten geleden
Subsidiepot voor aanschaf elektrische truck is snel leeg

DEN HAAG (ANP) - De subsidiepot voor de aanschaf van elektrische trucks die dinsdag werd geopend, is door grote interesse van ondernemers alweer leeg. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het budget voor dit jaar bedroeg 45 miljoen euro en het totaal aangevraagde subsidiebedrag is 46,5 miljoen euro.

1 uur geleden
ILT start dit weekend met handhaven op misbruik slots Schiphol

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) begint vanaf zondag met het controleren van vluchten op Schiphol om te zien of ze misbruik maken van toegewezen start- en landingsrechten, zogeheten slots. De focus ligt op de sector general aviation, die recreatieve luchtvaart, privéjets en niet-commerciële zakelijke luchtvaart omvat. De Inspectie let vooral op het ongeoorloofd uitvoeren van nachtvluchten, met het oog op geluidsoverlast voor omwonenden.

1 uur geleden
Winst Brabantia stijgt door minder flexwerkers

VALKENSWAARD (ANP) - Brabantia, fabrikant van onder meer prullenbakken en broodtrommels, heeft vorig jaar meer winst gemaakt dan in 2022. Consumenten kochten volgens topman Tijn van Elderen net zoveel producten als het jaar daarvoor, ondanks dat het bedrijf uit het Noord-Brabantse Valkenswaard zijn prijzen iets opvoerde om eigen gestegen kosten deels te compenseren.

2 uur geleden
Mercedes-Benz aansprakelijk gesteld in sjoemeldieselzaak

STUTTGART (ANP/BLOOMBERG) - De rechter in Duitsland heeft autoconcern Mercedes-Benz Group aansprakelijk gesteld in een zaak die bezitters van sjoemeldiesels hadden aangespannen. Het toenmalige Daimler zou jarenlang software in dieselauto's hebben geïnstalleerd. Daardoor leken de auto's bij testen te voldoen aan de geldende uitstootnormen, terwijl dit in de praktijk niet zo was.

2 uur geleden
Aantal huizen met nieuwe huurder is hard gedaald

UTRECHT (ANP) - Het aantal huizen dat een nieuwe huurder kreeg is vorig jaar hard gedaald, melden makelaarsvereniging NVM en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL). Maatregelen vanuit de overheid om huurprijzen te verlagen en zittende huurders beter te beschermen zorgen er mogelijk voor dat beleggers huurwoningen verkopen in plaats van opnieuw te verhuren, denken de organisaties. Vooral in de laatste drie maanden van het jaar werden veel minder huizen verhuurd.

2 uur geleden
Take-Two koopt maker schietspel Borderlands

NEW YORK (ANP/RTR) - Gamebedrijf Take-Two Interactive Software, bekend van onder meer Grand Theft Auto, neemt spelletjesontwikkelaar Gearbox Entertainment over. Gearbox is vooral bekend van het populaire schietspel Borderlands.

2 uur geleden