Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street sluit met winst, Coinbase hard onderuit

Wall Street sluit met winst, Coinbase hard onderuit

NEW YORK (ANP) - Wall Street is donderdag na een wat nerveuze handelssessie hoger gesloten, na de stevige koersdalingen een dag eerder. Banken werden wel weer lager gezet door aanhoudende zorgen over de financiële sector. Ook cryptobeurs Coinbase kreeg een flink koersverlies voor de kiezen. De Amerikaanse toezichthouder voor effectenhandel SEC verdenkt het bedrijf van meerdere overtredingen en is van plan de onderneming aan te pakken.

In een verklaring liet Coinbase weten onlangs formeel te horen hebben gekregen dat de SEC tot handhaving overgaat. Dat kan uitmonden in rechtszaken, dwangsommen of boetes voor de grootste cryptobeurs in de Verenigde Staten. Analisten van investeringsbank Oppenheimer haalden Coinbase van hun kooplijst af. Het aandeel sloot ruim 14 procent in de min.

De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent hoger op 32.105,25 punten. Woensdag zakte de hoofdindex nog 1,6 procent. De breder samengestelde S&P 500 klom 0,3 procent tot 3948,72 punten en technologiebeurs Nasdaq ging 1 procent omhoog tot 11.787,40 punten.

Amerikaanse banken

De Amerikaanse banken toonden aanvankelijk herstel na de koersverliezen een dag eerder, maar eindigde toch weer in de min. De grote banken JPMorgan Chase, Wells Fargo en Bank of America verloren tot ruim 2 procent. De regionale banken First Republic Bank, PacWest Bancorp en Western Alliance Bancorp gingen harder omlaag, tot ruim 8 procent.

Beleggers kauwden daarnaast nog na op het rentebesluit van de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank verhoogde woensdag de rente met een kwart procentpunt om de hoge inflatie te bestrijden. Ook in het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Noorwegen gingen de rentes donderdag verder omhoog. Net als de Europese Centrale Bank (ECB) vorige week lieten de centrale banken zich daarmee niet van de wijs brengen door de recente onrust in de bankensector.

Block

Block kelderde bijna 15 procent. Investeringsfonds Hindenburg Research beschuldigt het mobiele betalingsplatform van misleiding van beleggers door het verstrekken van onder meer onjuiste gegevens over het aantal gebruikers en heeft een zogeheten shortpositie ingenomen, waarmee het gokt op een koersdaling van het aandeel. Block is het voormalige Square, dat mede werd opgericht door Jack Dorsey, de medeoprichter en oud-topman van Twitter.

De euro was bij het slot van de Amerikaanse handel 1,0842 dollar waard, tegen 1,0795 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte ruim 2 procent minder op 69,27 dollar. Brentolie werd 1,8 procent goedkoper op 75,25 dollar per vat.

Meer uit Financieel

ASML investeert 80 miljoen euro in onderzoek TU Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Chipmachinemaker ASML investeert de komende tien jaar 80 miljoen euro in onderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven. Het geld gaat onder andere naar promotieonderzoek op het gebied van natuurkunde, technologie en kunstmatige intelligentie (AI). Ook gaan de universiteit en het techbedrijf samen onderzoek doen.

3 uur geleden
ASML investeert 80 miljoen euro in onderzoek TU Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Chipmachinemaker ASML investeert de komende tien jaar 80 miljoen euro in onderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven. Het geld gaat onder andere naar promotieonderzoek op het gebied van natuurkunde, technologie en kunstmatige intelligentie (AI). Ook gaan de universiteit en het techbedrijf samen onderzoek doen.

5 uur geleden
Vooral het buitenland verdient aan Nederlandse cocaïnehandel

DEN HAAG (ANP) - De opbrengsten uit de Nederlandse handel in cocaïne stromen voor het leeuwendeel door naar het buitenland. Die inschatting doet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de meest recente beschikbare cijfers. Volgens het statistiekbureau leverde de handel in cocaïne bovendien verreweg de hoogste opbrengsten op in vergelijking met andere drugs.

5 uur geleden
AI-hausse levert chipontwerper Nvidia opnieuw recordomzet op

SANTA CLARA (ANP) - Chipontwikkelaar Nvidia heeft zijn omzet en winst in het afgelopen kwartaal opnieuw fors opgevoerd. Het bedrijf staat bekend als de belangrijkste verkoper van chips die nieuwe toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI) ondersteunen. Nu veel techbedrijven in een race zijn verwikkeld om de geavanceerdste AI-modellen te ontwikkelen, boekt Nvidia recordresultaten.

6 uur geleden
Beurzen in New York sluiten lager na notulen Fed

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met bescheiden verliezen gesloten. De bekendste graadmeters op Wall Street daalden na de publicatie van de notulen van de recentste rentevergadering van de Federal Reserve en drongen die verliezen vervolgens deels terug. Uit de stukken kwam naar voren dat sommige beleidsmakers van de centrale bank zich afvroegen of de rentes wel hoog genoeg waren om de inflatie onder controle te krijgen.

7 uur geleden
Geneesmiddelenbedrijf MSD steekt 136 miljoen in Haarlemse locatie

HAARLEM (ANP) - Geneesmiddelenbedrijf MSD steekt de komende twee jaar 136 miljoen euro in zijn vestigingen in Haarlem. Het geld gaat onder andere naar de faciliteit waar een groot aantal medicijnen op verschillende manieren kunnen worden verpakt. Ook investeert MSD in de vaccinproductie in de Noord-Hollandse stad.

7 uur geleden
Aandelenbeurs Amsterdam sluit licht lager, Heijmans stijgt hard

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een klein verlies gesloten. Beleggers op het Damrak waren in afwachting van de kwartaalcijfers van chipbedrijf Nvidia in de Verenigde Staten en de notulen van de Fed. Bouwbedrijf Heijmans bewoog sterk na de publicatie van nieuwe financiële doelstellingen.

11 uur geleden