Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street sluit in het rood en zet forse verliesreeks door

Wall Street sluit in het rood en zet forse verliesreeks door

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag weer in het rood gesloten, waarmee de flinke koersverliezen van deze week een vervolg kregen. Eerder op de dag waren juist nog plussen te zien, maar de zorgen over een snellere renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank om de hoge inflatie te beteugelen, staken opnieuw de kop op onder beleggers op Wall Street.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,9 procent lager op 34.715,39 punten en de brede S&P 500 zakte 1,1 procent tot 4482,73 punten. De Nasdaq daalde 1,3 procent tot 14.154,02 punten. De technologiegraadmeter kwam woensdag al in het zogeheten correctiegebied terecht. Dat wil zeggen dat de index met meer dan 10 procent is gedaald ten opzichte van het laatste hoogtepunt.

De fabrikant van fitnessapparatuur voor thuisgebruik Peloton Interactive kelderde 24 procent. Het bedrijf gaat volgens zakenzender CNBC de productie van hometrainers en loopbanden tijdelijk opschorten vanwege een sterk afgezwakte vraag.

American Airlines

American Airlines verloor bijna 4 procent. De luchtvaartmaatschappij boekte in het vierde kwartaal de hoogste omzet sinds de coronapandemie. Over het hele jaar leed het bedrijf wel opnieuw een verlies. United Airlines, dat ook met cijfers kwam, werd 3,4 procent lager gezet. De maatschappij waarschuwde dat de omikronvariant een negatief effect op de boekingen heeft gehad. Het herstel van de crisis wordt daardoor vertraagd.

Travelers dikte 3 procent aan dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers van de grootste verzekeraar van de Verenigde Staten. Na de slotbel komt streamingdienst Netflix (min 1,5 procent) met resultaten.

Ford Motor

Ford Motor zakte 3,6 procent na een adviesverlaging. Volgens analisten van zakenbank Jefferies is het aandeel te hard gestegen. De automaker is in een jaar tijd 130 procent meer waard geworden door optimisme over de elektrische voertuigen die het concern in ontwikkeling heeft.

De maker van vleesvervangers Beyond Meat leverde een eerdere winst in en daalde 2,9 procent. Fastfoodketen McDonald's gaat een proef met de plantaardige McPlant-hamburger die wordt gemaakt door Beyond Meat uitbreiden naar meer locaties in de VS.

De euro was 1,1303 dollar waard, tegenover 1,1337 dollar bij het slot van de Europese beurshandel. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent minder op 86,29 dollar. Brentolie werd 1 procent goedkoper op 87,52 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Just Eat Takeaway stijgt weer flink in hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Just Eat Takeaway was donderdag de grootste stijger in een hogere AEX-index. De maaltijdbezorger behoorde een dag eerder ook al tot de winnaars. De aandelenmarkten waren open, maar vanwege Hemelvaartsdag waren veel bedrijven gesloten en hadden marktpartijen een vrije dag.

35 minuten geleden
Schiphol-topman Benschop: ik denk niet aan opstappen

SCHIPHOL (ANP) - Topman Dick Benschop van Schiphol is niet van plan om op te stappen vanwege de chaos op de luchthaven van de afgelopen tijd door enorme personeelstekorten. "Ik denk niet aan opstappen. Ik ben bijzonder gemotiveerd om alles op te lossen", zegt hij in een interview met het ANP.

1 uur geleden
Macy's schiet omhoog op Wall Street na publicatie kwartaalcijfers

NEW YORK (ANP) - Macy's maakte donderdag een koerssprong van 13,5 procent op de aandelenbeurzen in New York. De keten van warenhuizen, waar ook Bloomingdale's deel van uitmaakt, profiteerde van de terugkeer van klanten naar zijn winkels nu coronalockdownmaatregelen zijn versoepeld.

2 uur geleden
KLM zet rem op verkoop tickets voor vluchten vanaf Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - KLM zet een rem op de verkoop van tickets voor vluchten die de komende dagen gaan vertrekken vanaf Schiphol. Dat doet de luchtvaartmaatschappij vanwege de grote drukte op de luchthaven. Er is daardoor nog een beperkt aantal tickets beschikbaar voor vluchten van KLM tot en met aanstaande zondag.

3 uur geleden
Schiphol presenteert actieplan om zomerdrukte tegen te gaan

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft een actieplan gepresenteerd om in de zomerperiode grote drukte op de luchthaven tegen te gaan. Het plan bestaat uit vier punten: het werven van meer medewerkers zoals beveiligers, het aantrekkelijk maken van werken op Schiphol, het optimaliseren van de doorstroming van passagiers en het maken van afspraken met luchtvaartmaatschappijen over planning van vluchten. Daardoor zouden er minder vluchten moeten zijn.

3 uur geleden
Alibaba ziet winst kelderen door lockdowns en streng toezicht

HANGZHOU (ANP/AFP/RTR) - Het Chinese techbedrijf Alibaba zag zijn winst het afgelopen boekjaar met 60 procent dalen. In het land kwamen sectorgenoten al eerder met tegenvallende resultaten door de gevolgen van lockdowns en streng toezicht vanuit de Chinese regering. Vanwege de onzekerheden rond het coronavirus wilde Alibaba, dat onder meer bekend is van de gelijknamige webwinkel, geen vooruitzicht geven voor het komende jaar.

3 uur geleden
Britten financieren steunpakket met extra belasting olieconcerns

LONDEN (ANP/AFP) - De Britse minister van Financiën, Rishi Sunak, heeft een omvangrijk steunpakket onthuld voor Britse consumenten die worden getroffen door de stijgende energierekeningen. Het pakket ter waarde van 15 miljard pond, omgerekend bijna 18 miljard euro, zal gedeeltelijk worden gefinancierd met een extra belasting van 25 procent op de winsten van olieconcerns als Shell en BP, die enorm hebben geprofiteerd van de stijgende olie- en gasprijzen.

3 uur geleden