Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street sluit in het rood en zet forse verliesreeks door

Wall Street sluit in het rood en zet forse verliesreeks door

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag weer in het rood gesloten, waarmee de flinke koersverliezen van deze week een vervolg kregen. Eerder op de dag waren juist nog plussen te zien, maar de zorgen over een snellere renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank om de hoge inflatie te beteugelen, staken opnieuw de kop op onder beleggers op Wall Street.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,9 procent lager op 34.715,39 punten en de brede S&P 500 zakte 1,1 procent tot 4482,73 punten. De Nasdaq daalde 1,3 procent tot 14.154,02 punten. De technologiegraadmeter kwam woensdag al in het zogeheten correctiegebied terecht. Dat wil zeggen dat de index met meer dan 10 procent is gedaald ten opzichte van het laatste hoogtepunt.

De fabrikant van fitnessapparatuur voor thuisgebruik Peloton Interactive kelderde 24 procent. Het bedrijf gaat volgens zakenzender CNBC de productie van hometrainers en loopbanden tijdelijk opschorten vanwege een sterk afgezwakte vraag.

American Airlines

American Airlines verloor bijna 4 procent. De luchtvaartmaatschappij boekte in het vierde kwartaal de hoogste omzet sinds de coronapandemie. Over het hele jaar leed het bedrijf wel opnieuw een verlies. United Airlines, dat ook met cijfers kwam, werd 3,4 procent lager gezet. De maatschappij waarschuwde dat de omikronvariant een negatief effect op de boekingen heeft gehad. Het herstel van de crisis wordt daardoor vertraagd.

Travelers dikte 3 procent aan dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers van de grootste verzekeraar van de Verenigde Staten. Na de slotbel komt streamingdienst Netflix (min 1,5 procent) met resultaten.

Ford Motor

Ford Motor zakte 3,6 procent na een adviesverlaging. Volgens analisten van zakenbank Jefferies is het aandeel te hard gestegen. De automaker is in een jaar tijd 130 procent meer waard geworden door optimisme over de elektrische voertuigen die het concern in ontwikkeling heeft.

De maker van vleesvervangers Beyond Meat leverde een eerdere winst in en daalde 2,9 procent. Fastfoodketen McDonald's gaat een proef met de plantaardige McPlant-hamburger die wordt gemaakt door Beyond Meat uitbreiden naar meer locaties in de VS.

De euro was 1,1303 dollar waard, tegenover 1,1337 dollar bij het slot van de Europese beurshandel. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent minder op 86,29 dollar. Brentolie werd 1 procent goedkoper op 87,52 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Goudprijs gedaald naar laagste niveau in zeven maanden

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is maandag gedaald naar het laagste niveau in zeven maanden, gedrukt door de sterkere dollar en de stijgende rentes op Amerikaanse staatsobligaties. Daardoor wordt goud minder aantrekkelijk als belegging.

1 uur geleden
RVO: ruim 10.800 aanvragen voor tegemoetkoming energiekosten

DEN HAAG (ANP) - Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hebben 10.806 bedrijven en organisaties een aanvraag ingediend voor een tegemoetkoming voor hoge energiekosten. Tot en met maandag 17.00 uur konden ondernemers deze zogeheten TEK-regeling aanvragen als ze minstens 7 procent van hun omzet kwijt zijn aan energiekosten.

3 uur geleden
AEX begint beursmaand oktober met verlies, verzekeraar NN wint

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is maandag op de eerste handelsdag van de nieuwe beursmaand oktober met verlies gesloten onder druk van onzekerheid over de economie en het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Verzekeraar NN Group behoorde tot de schaarse stijgers in de hoofdindex op het Damrak. Daarmee werd verder herstel getoond van de zware koersval van vorige week.

4 uur geleden
Meerdere geïnteresseerden voor doorstart Vacansoleil

DEN HAAG (ANP) - Verschillende partijen hebben zich bij de curatoren gemeld voor een mogelijke overname van reisorganisatie Vacansoleil. Dat meldt het Eindhovense bedrijf, dat vorige week failliet werd verklaard. Het proces om tot een doorstart te komen is daarmee begonnen. "De grote belangstelling voor Vacansoleil sterkt ons allemaal in de overtuiging dat er een vervolg mogelijk is", aldus curator Lodewijk Hox.

5 uur geleden
Minder leveringen elektrische auto's Tesla in derde kwartaal

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse producent van elektrische auto's Tesla heeft in het derde kwartaal wereldwijd 435.059 voertuigen afgeleverd bij klanten. Dat zijn er minder dan in het tweede kwartaal van dit jaar toen het ging om 466.140 leveringen. Volgens Tesla hangt de daling samen met geplande werkzaamheden in fabrieken.

5 uur geleden
Beursgang levert Birkenstock maximaal 1,6 miljard dollar op

NEW YORK (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Het sandalenmerk Birkenstock heeft de voorwaarden voor de geplande beursgang op Wall Street aangekondigd. Het Duitse bedrijf gaat de Amerikaanse beurs op met ongeveer 32,2 miljoen aandelen voor een uitgifteprijs tussen de 44 en 49 dollar, maakt het bedrijf bekend. Dat kan Birkenstock tot wel 1,6 miljard dollar opleveren.

5 uur geleden
Wall Street opent verdeeld ondanks afwenden shutdown in de VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag verdeeld, ondanks het afwenden van een shutdown van de Amerikaanse overheid. Het Congres in de Verenigde Staten stemde dit weekend in met een voorstel voor noodfinanciering tot er een overeenstemming is bereikt over een nieuwe begroting. Was een oplossing uitgebleven, dan waren tal van ambtenaren zonder salaris thuis komen te zitten.

6 uur geleden