Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street sluit in het rood

Wall Street sluit in het rood

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met minnen gesloten. Beleggers reageerden op het feit dat de situatie in het Midden-Oosten niet verder is geëscaleerd ondanks berichten dat Iran meerdere wraakscenario's voorbereidt voor de Verenigde Staten. Die zouden als vergelding dienen voor de uitschakeling van de hoge Iraanse generaal Qassem Soleimani.

De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent lager op 28.583,68 punten. De brede S&P 500 ging 0,3 procent omlaag tot 3237,18 punten. Techbeurs Nasdaq leverde een fractie in en stond op 9068,58 punten.

Het kalmere sentiment was ook voelbaar op de oliemarkt. De olieprijs daalde voor het eerst in vier dagen. Oliefondsen als ExxonMobil en Chevron daalden tot 1,3 procent.

Aanklacht Sonos

Vliegtuigbouwer Boeing (plus 1,1 procent) schikte met American Airlines (min 0,4 procent) over compensatie voor de problemen bij het geplaagde toestel 737 MAX. Ook begon Boeing zijn overtollig personeel elders in het bedrijf te verplaatsen en adviseert het nu simulatortraining voor piloten die van de 737 naar de 737 MAX overstappen. Taxibedrijf Lyft steeg 2,7 procent vanwege een deal met luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines.

Speakermaker Sonos (plus 0,6 procent) heeft Google aangeklaagd omdat dat bedrijf inbreuk zou hebben gemaakt op Sonos' patenten voor draadloze speakers. Chipbedrijf Microchip kwam met beter dan verwachte voorlopige cijfers over het derde kwartaal en dikte 6,7 procent aan. Analisten zien de cijfers als een teken dat de chipsector weer aantrekt.

Beyond Meat

Maker van elektrische auto's Tesla (plus 3,9 procent) leverde de eerste in China gemaakte Model 3 aan klanten. De beurswaarde van Tesla is nu ruim 84 miljard dollar en daarmee is het de waardevolste automaker ooit.

Maker van vleesvervangers Impossible Foods liet weten dat het geen contract met McDonald's meer nastreeft. Het bedrijf kan niet genoeg produceren voor zo'n grote order. De koers van branchegenoot Beyond Meat steeg daarop 12,5 procent.

De euro noteerde op 1,1144 dollar tegen 1,1137 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent minder op 62,61 dollar. Brentolie daalde 1,1 procent in prijs tot 68,16 dollar per vat.

Meer uit Financieel

KLM: werkonderbreking piloten afgewend na hoofdlijnenakkoord

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM zegt een akkoord op hoofdlijnen te hebben gesloten met pilotenvakbond VNV over een nieuwe cao. Daardoor zou een geplande werkonderbreking van vliegers niet meer doorgaan, stelt het bedrijf.

4 uur geleden
Macron: Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit steenkoolsector

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit de steenkoolsector door de laatste twee op steenkolen draaiende elektriciteitscentrales om te bouwen, maakte president Emmanuel Macron zondag bekend. Het gaat om de elektriciteitscentrales in Cordemai, in het westen van het land, en in Saint-Avold, in het oosten.

6 uur geleden
Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

14 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

17 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

19 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden