Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street sluit gemengd na rentebesluit Fed

Wall Street sluit gemengd na rentebesluit Fed

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag gemengd gesloten. Beleggers op Wall Street waren met hun aandacht vooral bij het rentebesluit van de Federal Reserve. Die gaf aan dat het nodig is om de rente nog lang op een laag niveau te houden. Fed-voorzitter Jerome Powell benadrukte in een toelichting dat de situatie momenteel erg onzeker is. Recente cijfers over de arbeidsmarkt leken mee te vallen, maar er is volgens het centralebankhoofd nog een lange weg te gaan.

De Dow-Jonesindex eindige 1 procent lager op 26.989,99 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,5 procent tot 3190,14 punten. Techbeurs Nasdaq won wel, met 0,7 procent tot 10.020,35 punten. Daarmee sloot de graadmeter voor het eerst boven de 10.000 punten. Dinsdag noteerde de Nasdaq tussentijds al iets boven die grens.

De Federal Reserve gaat er vanuit zijn rentetarief tot op zijn minst 2022 dichtbij bij de nul te houden om de economie te helpen herstellen. Ook wordt voorlopig doorgegaan met het massaal opkopen van obligaties. De Fed had eerder al enorme steunpakketten aangekondigd en de rente flink verlaagd. Woensdag werd niet nog eens aan de rente gesleuteld. De beleidsmakers van de Fed waren het daar unaniem over eens geworden.

Starbucks

Bij de bedrijven was er aandacht voor koffieketen Starbucks, die met voorlopige kwartaalcijfers kwam en op de beurs ruim 4 procent lager eindigde. De omzet nam af door de coronacrisis en er werd verlies geleden. Tesla was daarentegen een grote winnaar met een plus van 9 procent. Het aandeel van de maker van elektrische auto's sloot voor het eerst ooit boven de 1000 dollar. Tesla staat op het punt om zijn elektrische vrachtwagen in massaproductie te nemen.

Verder wil Boeing probleemtoestel 737 MAX naar verluidt eind deze maand weer laten testen. De precieze datum voor deze vlucht met piloten van de Federal Aviation Administration (FAA) achter de stuurknuppel zou alleen nog niet definitief vastgesteld zijn. Boeing zou ook nog een aantal zaken moeten afronden voor dat de test daadwerkelijk kan plaatsvinden. Het aandeel zakte ruim 6 procent.

De euro was 1,1379 dollar waard, tegen 1,1351 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent duurder op 38,95 dollar. Brentolie zakte juist 0,1 procent in prijs tot 41,15 dollar.

Meer uit Financieel

ASML, ASMI en Besi bij grotere verliezers op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Chipbedrijven ASML, ASMI en Besi hoorden dinsdag bij de grotere verliezers op de Amsterdamse beurs. Volgens persbureau Bloomberg blijft de Taiwanese chipfabrikant TSMC, een grote klant van de chipmachines van ASML, namelijk voorzichtig met zijn investeringen dit jaar. Beleggers deden het verder rustig aan na de recente opmars die volgde op de opluchting over de verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. Alle aandacht gaat nu uit naar de rentebesluiten van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Federal Reserve, die volgende week op het programma staan.

12 minuten geleden
IEA: energietoegang voor hele wereldbevolking lukt niet per 2030

PARIJS (ANP) - De wereld gaat er niet in slagen om iedere wereldburger tegen 2030 toegang te geven tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie. Dat oordeel velt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) dat keek naar de voortgang van dat ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties. Het tempo waarmee meer mensen toegang tot energie krijgen is de laatste jaren afgenomen.

14 minuten geleden
Wereldbank verhoogt groeiverwachting wereldeconomie voor dit jaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Wereldbank verhoogt zijn verwachting voor de groei van de wereldeconomie in 2023, vooral dankzij een beter dan verwachte groei in grote economieën zoals de Verenigde Staten, de eurozone en China. Voor volgend jaar werd de prognose echter verlaagd.

1 uur geleden
Ondernemingsraad Nedcar naar rechter om inzage in stukken VDL

BORN (ANP) - De ondernemingsraad (or) van autofabriek Nedcar in Born spant een kort geding aan tegen VDL. Op die manier wil de or inzage afdwingen in financiële stukken van Nedcar-eigenaar VDL. De or wil onder meer inzage in het afkoopbedrag dat BMW aan VDL heeft overgemaakt vanwege voortijdige beëindiging van het contract. Geld dat mede bedoeld zou zijn voor een sociaal plan, nu duizenden medewerkers van Nedcar hun baan dreigen te verliezen.

1 uur geleden
Cryptobeurs Coinbase verliest bijna vijfde van beurswaarde

NEW YORK (ANP) - Cryptobeurs Coinbase heeft dinsdag bij de opening van de beurzen in New York bijna een vijfde van zijn beurswaarde verloren. De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft Coinbase aangeklaagd omdat het bedrijf de regels voor beurshandel zou hebben overtreden, door diensten voor effectenhandel aan te bieden zonder de daarvoor benodigde registratie.

2 uur geleden
Amerikaanse beurswaakhond klaagt ook cryptobeurs Coinbase aan

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft cryptoplatform Coinbase aangeklaagd. Dat bedrijf zou de regels voor beurshandel hebben overtreden, door diensten voor effectenhandel aan te bieden zonder de daarvoor benodigde registratie. Het nieuws komt een dag nadat de SEC cryptodienstverlener Binance had aangeklaagd.

3 uur geleden
Vakbonden tevreden met loonbod nieuwe cao supermarktpersoneel

UTRECHT (ANP) - Als het aan supermarktwerkgevers ligt, krijgen medewerkers vanaf september 10 procent meer salaris. Dat is het loonbod dat werkgeversorganisaties voor de levensmiddelendetailhandel Vakcentrum en de VGL aan vakbonden hebben gedaan. FNV en CNV zijn tevreden en gaan het bod nu voorleggen aan hun leden.

3 uur geleden