Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street sluit Black Friday licht positief

Wall Street sluit Black Friday licht positief

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn de verkorte sessie op Black Friday met kleine winsten gesloten. Het optimisme over het economische herstel volgend jaar kreeg de overhand, ondanks de slepende problemen door het almaar toenemend aantal coronabesmettingen. De handel in New York was dun omdat veel beleggers ook de dag na Thanksgiving Day, toen de beurzen dicht bleven, een vrije dag nemen.

De Dow-Jonesindex sloot de sessie 0,1 procent hoger op 29.910,37 punten. De brede S&P 500 won 0,2 procent tot 3638,35 punten en techgraadmeter Nasdaq pluste 0,9 procent tot 12.205,85 punten.

Door vaccinhoop gingen de graadmeters deze maand met meer dan 10 procent vooruit. De tweede coronagolf laat zich ondanks de vooruitzichten op een vaccin duidelijk gelden. In de Verenigde Staten bereikte het aantal ziekenhuisopnames wegens het coronavirus een nieuw record.

Black Friday

Grote winkelbedrijven als Walmart (min 0,2 procent) en Amazon (plus 0,3 procent) stonden extra in de schijnwerpers vanwege Black Friday. Deze dag staat in de VS bekend als de start van het belangrijke feestdagenseizoen voor retailers, die tijdens deze periode alles uit de kast halen om klanten te binden. Vaak worden grote kortingen geboden om kopers over de streep te trekken.

Verder was er bovengemiddelde aandacht voor Tesla na het nieuws dat de Amerikaanse toezichthouder voor verkeersveiligheid 115.000 auto's van het merk onderzoekt. Er zouden technische problemen zijn met de wielophanging aan de voorkant bij bepaalde modellen. Het aandeel won evenwel dik 2 procent.

Walt Disney

Walt Disney verloor 1,4 procent. Het media- en entertainmentconcern maakte bekend nog eens 4000 medewerkers te ontslaan wegens sterk gedaalde bezoekersaantallen in zijn pretparken. Die banenreductie komt bovenop de 28.000 te schrappen arbeidsplaatsen die Disney eerder al aankondigde.

Het Chinese technologiebedrijf Baidu, dat een notering heeft aan de Nasdaq, won 2,5 procent na overnamegeruchten. De Chinese tegenhanger van Google zou met Alibaba en Tencent onderhandelen over de verkoop van een meerderheidsbelang in streamingdienst iQIYI.

De euro stond op 1,1954 dollar, tegenover 1,1945 bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent minder op 45,44 dollar. Brentolie klom 0,7 procent in prijs tot 48,13 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Overwegend verliezen op Wall Street terwijl shutdown dreigt

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine verliezen het weekend ingegaan. Onder meer de dreiging van een zogenoemde shutdown drukte op het sentiment. Een voorstel van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om zo'n scenario nog af te wenden heeft het vrijdag niet gered. Als er niet snel een oplossing komt, komen Amerikaanse overheidsdiensten zondag al zonder geld te zitten.

4 uur geleden
Topman de Bijenkorf: consument houdt steeds meer hand op de knip

AMSTERDAM (ANP) - De consument houdt steeds meer de hand op de knip. Daarop wijst topman Giovanni Colauto van de Bijenkorf in een toelichting op de jaarcijfers van de warenhuisketen. Volgens hem zijn de omstandigheden in de winkelbranche momenteel daarom "erg uitdagend".

4 uur geleden
Klaas Knot waarschuwt voor risico's schulden bij schaduwbanken

BASEL (ANP) - Klaas Knot maakt zich als voorzitter van de Financial Stability Board (FSB) zorgen over de grote schuldenlast van zogenoemde schaduwbanken, oftewel financiƫle spelers die buiten het traditionele bankensysteem opereren. In gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times waarschuwt hij dat die schulden, en het gebrek aan goede informatie hierover, een risico vormen voor de mondiale financiƫle stabiliteit.

5 uur geleden
Nog meer werknemers Amerikaanse autofabrieken leggen werk neer

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Nog meer werknemers van autofabrieken in de Verenigde Staten gaan staken, meldt vakbond United Auto Workers (UAW). Werknemers van General Motors (GM), Ford en Chrysler-moederbedrijf Stellantis legden twee weken geleden het werk neer omdat ze onder meer een hoger loon willen.

8 uur geleden
Beleggers schrikken niet van uitspraak over fusie PostNL en Sandd

AMSTERDAM (ANP) - PostNL hoorde vrijdag bij de winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers leken zich niet van de wijs te laten brengen door een nieuwe gerechtelijke uitspraak over de fusie van PostNL met Sandd. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn is ook nog onduidelijk, aangezien PostNL en Sandd inmiddels al jaren gefuseerd zijn en het lastig lijkt om dat nog ongedaan te maken.

8 uur geleden
Topman Philips: mogelijk nog 7 jaar bezig met slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips is mogelijk nog zeven jaar bezig met de affaire rond defecte slaapapneu-apparaten, heeft topman Roy Jakobs gezegd in een interview bij financieel persbureau Bloomberg. Er lopen nog tal van rechtszaken van gebruikers van de apparaten tegen het Nederlandse medisch-technologisch concern over gezondheidsschade. Ook is Philips momenteel met de Amerikaanse toezichthouder FDA in gesprek over de kwestie.

8 uur geleden
Nike uitblinker op Wall Street na goed ontvangen cijfers

NEW YORK (ANP) - Sportartikelenmerk Nike was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Zo viel de winstgevendheid in het afgelopen kwartaal hoger uit dan verwacht en de voorraden daalden. Dat wordt gezien als een teken dat Nike vooruitgang boekt met het vervangen van oudere producten door nieuwere, meer winstgevende sportartikelen zoals schoenen en kleding.

10 uur geleden