Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street schudt vrees coronavirus van zich af

Wall Street schudt vrees coronavirus van zich af

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met aardige winsten de handelsdag uitgegaan. Daarmee werd herstel getoond na de fikse koersverliezen op maandag toen zorgen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus zwaar drukten op het sentiment op Wall Street. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar kwartaal- en jaarcijfers van een flink aantal grote bedrijven.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent hoger op 28.722,85 punten. De brede S&P 500 klom 1 procent tot 3276,25 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 1,4 procent tot 9269,68 punten.

De luchtvaartsector wist wat te herstellen van de recente dalingen vanwege het coronavirus, met winsten voor maatschappijen als Delta Air Lines en American Airlines tot 3 procent.

Plakband

Industrieconcern 3M kwam met resultaten. In de laatste drie maanden van vorig jaar boekte de maker van bijvoorbeeld Post-Its en plakband een lagere winst dan kenners hadden verwacht. Het aandeel 3M ging 5,7 procent onderuit. Industrieconglomeraat United Technologies opende eveneens de boeken en klom 1,2 procent.

Defensieconcern Lockheed Martin zag de winst en omzet stijgen, geholpen door een verhoogde productie van de F35-straaljagers en grotere vraag naar raketsystemen. Lockheed steeg ruim 1 procent. Xerox meldde zijn schuldenlast aanzienlijk te hebben teruggedrongen. De kopieermachine- en printerfabrikant, die al een tijdje probeert branchegenoot HP over te nemen, boekte verder een hogere winst op een lagere omzet. Xerox kreeg er bijna 5 procent bij.

Arbeidsmarkt

Verder openden motorfietsenmaker Harley-Davidson (min 3 procent), farmaceut Pfizer (min 5,1 procent) en vrachtwagenfabrikant Paccar (plus 2,1 procent) de boeken. Nabeurs komt onder meer Apple met resultaten. De iPhone-fabrikant ging 2,8 procent omhoog.

Op macro-economisch gebied liet marktonderzoeker Conference Board weten dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen deze maand naar het hoogste niveau is gestegen in vijf maanden, geholpen door optimisme over de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten.

De euro was 1,1022 dollar waard tegen 1,1010 dollar in Europa. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 procent in prijs tot 53,58 dollar. Brentolie werd 0,6 procent duurder op 59,65 dollar per vat.

Meer uit Financieel

VAE steken tientallen miljarden in Egyptische toeristenhotspot

RAS AL-HIKMA (ANP/BELGA/BLOOMBERG/RTR) - De Verenigde Arabische Emiraten steken 35 miljard dollar in Egypte, de grootste buitenlandse investering ooit in het land volgens de Egyptische premier Mostafa Madbouly. Omgerekend gaat het om ruim 32 miljard euro. Het geld wordt gestoken in de ontwikkeling van een nieuwe toeristische trekpleister aan de Middellandse Zee.

18 minuten geleden
Techrally komt tot bedaren op New Yorkse aandelenbeurzen

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme over kunstmatige intelligentie op de beurzen in New York is vrijdag iets ingezakt. Bedrijven in de techsector lieten eerder deze week flinke koerswinsten zien, maar nu doen beleggers voorzichtiger aan.

12 uur geleden
FNV'ers stemmen voor actie bij Arriva in Twente om pauzeconflict

UTRECHT (ANP) - FNV-leden die bij streekvervoerder Arriva in Twente werken, hebben gestemd voor actievoeren. Ze vinden dat het vervoersbedrijf eerdere afspraken over rust- en pauzetijden niet goed nakomt, waardoor buschauffeurs in de regio onder grote druk zouden werken. Door te dreigen met stakingen hopen ze Arriva tot concessies te dwingen.

12 uur geleden
Jeff Bezos investeert in bedrijf achter mensachtige AI-robot

SUNNYVALE (ANP) - Amazon-oprichter Jeff Bezos investeert tientallen miljoenen in een bedrijf dat mensachtige robots ontwikkelt die met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) taken van ons moeten overnemen. Volgens persbureau Bloomberg, dat zich op ingewijden baseert, doet ook chipbedrijf Nvidia mee aan een nieuwe kapitaalinjectie in de start-up Figure AI.

13 uur geleden
Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

ORANJESTAD (ANP) - Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas heeft ten noordoosten van Aruba drie mogelijke gasvelden gevonden. De Arubaanse minister van Energie, Glenbert Croes, bevestigde vrijdag dat hij daarover is ingelicht. Een van de mogelijke gasvelden heeft de potentie heel groot te zijn, zei Croes.

16 uur geleden
Bosch schrapt 3500 banen bij divisie voor huishoudelijke apparaten

MÜNCHEN (AFN/DPA) - Het Duitse technologieconcern Bosch is van plan de komende drie jaar 3500 banen te schrappen bij zijn divisie voor huishoudelijke apparaten. Met die ingreep wil het bedrijf de kosten omlaag krijgen en de organisatie vereenvoudigen, laat een woordvoerster weten.

16 uur geleden
Chipbedrijven eindigen onderaan op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index van de Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag lager gesloten, met chipbedrijven bij de sterkste dalers. Toeleverancier voor de chipindustrie Besi eindigde onderaan bij de hoofdfondsen. Ook ASML en ASMI daalden na een week waarin enthousiasme over kunstmatige intelligentie en de chipsector eerder juist voor flinke koerswinsten zorgden.

16 uur geleden