Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street schrikt niet van groeicijfers en zet Facebook lager

Wall Street schrikt niet van groeicijfers en zet Facebook lager

NEW YORK (ANP) - Amerikaanse beleggers zijn allerminst geschrokken van de tegenvallende groeicijfers voor de Amerikaanse economie. Een tegenvallende groei kan immers betekenen dat de Federal Reserve langer vasthoudt aan zijn steunmaatregelen. Wall Street verwerkte ook weer veel bedrijfsresultaten, onder meer die van Facebook. Daar waren beleggers minder over te spreken en het aandeel Facebook werd donderdag duidelijk lager gezet.

Volgens nieuwe cijfers is de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal met 1,6 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat lijkt op het eerste gezicht een forse toename. Maar economen hadden in doorsnee op een nog sterkere groei gerekend, gezien de vele versoepelingen van de coronaregels. De Dow-Jonesindex steeg in eerste handelsminuten 0,6 procent tot 35.127 punten. De brede S&P 500 won 0,5 procent tot 4423 punten en techbeurs Nasdaq kreeg er 0,4 procent bij op 14.818 punten.

Facebook noteerde kort na de openingsbel bijna 3 procent lager. Het socialemediabedrijf heeft afgelopen kwartaal flink meer omzet en winst in de boeken geschreven, maar voor het lopende kwartaal werden de verwachtingen juist getemperd. Deels komt dat doordat de zaken weer veel beter liepen dan vlak na de uitbraak van de coronapandemie, wat gevolgen heeft voor de vergelijking op jaarbasis. Maar Facebook weet ook dat het door nieuw beleid van Apple moeilijker wordt om het surfgedrag van gebruikers binnen besturingssysteem iOS tot in detail te volgen. En dat kan het weer moeilijker maken om zeer gericht advertenties aan te bieden.

PayPal

Betalingsbedrijf PayPal (min 5,7 procent) kwam eveneens met cijfers. Daar was ook sprake van een tegenvallende vooruitblik. Ford ging na het openen van de boeken juist dik 6 procent omhoog. De autofabrikant is veel positiever geworden over de resultaten in 2021, ondanks de problemen die een gebrek aan chips bij het concern veroorzaakte. Daarbij helpt het dat nieuwe modellen in de VS voor recordprijzen worden verkocht. Verder won chipfabrikant Qualcomm na cijfers meer dan 4 procent.

Beleggers waren eveneens tevreden over Yum! Brands, dat bijna 3 procent steeg. Het fastfoodconcern heeft de voorbije periode de klanten zien terugkeren naar zijn restaurants. Dat gebeurde bij het moederbedrijf van ketens als KFC, Pizza Hut en Taco Bell vooral in de VS zelf, waar coronabeperkingen eerder werden opgeheven dan bijvoorbeeld in Europa en Azië.

De Chinese taxi-app Didi Global won ruim 14 procent aan beurswaarde. Volgens The Wall Street Journal zou het bedrijf overwegen om weer van de beurs te vertrekken en aandeelhouders te compenseren voor recent geleden verliezen. Maar dit bericht werd later door Didi zelf tegengesproken. Fabrikant van elektrische auto's Nikola was daarnaast een stevige verliezer. Het aandeel verloor zo'n 10 procent nadat bekend was geworden dat oprichter Trevor Milton vervolgd wordt voor misleiding, fraude en bedrog bij het bedrijf. Hij trad eerder al terug als voorzitter bij Nikola.

Meer uit Financieel

Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

5 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

9 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

10 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

1 dag geleden
President Biden dinsdag naar stakend personeel autofabrikanten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag naar Michigan om zijn steun te betuigen voor de staking bij de grote autofabrikanten in Detroit. Die vakbondsactie houdt de Amerikaanse auto-industrie al meer dan een week in de greep. Biden wil een dag voor voormalig president Donald Trump bij de stakers langsgaan.

1 dag geleden