Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street positief over ondertekenen handelsdeal

Wall Street positief over ondertekenen handelsdeal

NEW YORK (ANP) - Op de Amerikaanse aandelenbeurzen is positief gereageerd op de ondertekening van de gedeeltelijke handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten. De graadmeters op Wall Street gingen woensdag met winsten de handel uit. Beleggers verwerkten tevens weer een keur aan bedrijfsresultaten.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent hoger op 29.030,22 punten. Het was voor het eerst dat de toonaangevende index boven de 29.000 punten sloot. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,2 procent tot 3289,29 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,1 procent op 9258,70 punten.

President Donald Trump en de Chinese vicepremier Liu He hebben hun handtekening gezet onder een zogeheten fase 1-handelsdeal. Daarmee maken de twee landen een pas op de plaats in hun handelsoorlog die anderhalf jaar geleden ontstond. De Amerikaanse regering wil na deze ondertekening snel werk maken van een volgende ronde van onderhandelingen, al duurt het mogelijk nog maanden voor er een vervolgakkoord komt.

Rustiger vaarwater

De handtekeningen van woensdag zijn naar verwachting goed voor de economie wereldwijd en brengen de financiële markten wellicht in rustiger vaarwater. De VS en China sloegen elkaar de voorbije maanden om de oren met hogere handelstarieven en andere ingrepen, met veel onrust en onzekerheid tot gevolg.

Twee grote banken openden de boeken. Goldman Sachs zag de winst afgelopen kwartaal met ruim een kwart dalen, vooral door hogere juridische kosten. Voor Bank of America was eveneens een lagere winst te zien, onder druk van de lagere rente in de VS. Hun aandelen gingen respectievelijk 0,2 en 1,8 procent omlaag. Verder waren er cijfers van zorgverzekeraar UnitedHealth (plus 2,8 procent) en vermogensbeheerder BlackRock (plus 2,3 procent). Winkelketen Target zakte daarnaast bijna 7 procent, vanwege tegenvallende verkopen in de feestdagenperiode.

De euro was 1,1149 dollar waard tegen 1,1158 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent minder op 57,96 dollar. Brentolie daalde 0,4 procent in prijs tot 64,23 dollar per vat.

Meer uit Financieel

DNB: bankensector weerbaar, maar concurrentie neemt toe

AMSTERDAM (ANP) - De gestegen winsten van Nederlandse banken gaan gepaard met maatschappelijke onvrede over de hoogte van de spaarrente, constateert De Nederlandsche Bank (DNB) in een nieuwe studie. Weliswaar staan banken er in ons land goed voor, de sector moet ervoor waken dat "de rugwind omslaat in tegenwind", aldus de centrale bank, die daarbij onder meer wijst naar de gevolgen van digitalisering en concurrentie.

5 minuten geleden
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland stopt met adverteren op X

DEN HAAG (ANP) - De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stopt met adverteren op X. De overheidsinstantie blijft het socialmediakanaal nog wel gebruiken om vragen van klanten te beantwoorden en om eventuele storingen kenbaar te maken, zegt een woordvoerster.

22 minuten geleden
Baas vliegtuigmotorenmaker Rolls-Royce gelooft niet in waterstof

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse fabrikant van vliegtuigmotoren Rolls-Royce gelooft niet dat stroom of waterstof toekomst hebben voor de aandrijving van vliegtuigen. Volgens de begin dit jaar aangetreden topman Tufan Erginbilgic is duurzame vliegtuigbrandstof, ofwel zogeheten sustainable aviation fuel (SAF), de enige manier voor grote luchtvaartmaatschappijen om klimaatdoelen te halen.

25 minuten geleden
Scholz: overheid zal taken vervullen ondanks begrotingscrisis

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz belooft dat de overheid haar taken zal blijven vervullen, ondanks de begrotingscrisis die zijn regering op haar kop heeft gezet. "De lopende uitgaven zullen niet worden beïnvloed", zei Scholz dinsdag in de Bondsdag, het Duitse parlement. "De staat zal zijn taken blijven vervullen."

1 uur geleden
Reisaanbieders: Duitse kerstmarkten weer in trek bij Nederlanders

DEN HAAG (ANP) - Meerdaagse kerstmarktcruises over de Rijn of een dagtrip naar Oberhausen. Nederlanders trekken in de feestmaanden weer in groten getale de grens over om kerstmarkten in Duitse steden te bezoeken, geven reisorganisaties en de ANWB aan.

1 uur geleden
KPN: veel phishingpogingen bij bedrijven, risico's onderschat

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal pogingen tot phishing bij Nederlandse bedrijven is op weekbasis bijna vertienvoudigd in vergelijking met een jaar eerder. Dat zegt telecomaanbieder KPN op basis van eigen cijfers. Cybercriminelen proberen door phishing persoonlijke, financiële of inloggegevens te verkrijgen.

2 uur geleden
Oliekartel OPEC verdedigt zich tegen kritiek IEA op oliesector

WENEN (ANP/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC verdedigt zich tegen kritiek van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) dat te weinig wordt gedaan door de olie-industrie om klimaatverandering aan te pakken. Het IEA heeft onder meer gezegd dat gestopt moet worden met fossiele investeringen en dat oliebedrijven veroorzakers van de klimaatproblemen zijn.

2 uur geleden