Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street positief over nieuwe naam moederbedrijf Facebook

Wall Street positief over nieuwe naam moederbedrijf Facebook

NEW YORK (ANP) - De nieuwe naam van het moederbedrijf van Facebook kan rekenen op goedkeuring van beleggers. Direct nadat bekend werd dat het Amerikaanse concern Meta gaat heten, ging de beurskoers flink omhoog. Wall Street ging donderdag sowieso met winsten de handel uit. Amerikaanse beleggers trokken zich volgens analisten op aan de vele goede kwartaalberichten van beursgenoteerde bedrijven die de afgelopen dagen naar buiten zijn gekomen. Daarbij ging de aandacht vooral naar autoconcern Ford Motor, dat zijn winst en omzet boven verwachting sterk heeft opgevoerd.

Het aandeel van Facebook zat tussentijds tot meer dan 4 procent in de lift en sloot een kleine 2 procent hoger. Topman Mark Zuckerberg onthulde de nieuwe naam op een evenement waarbij hij ook meer vertelde over de plannen met virtual reality. Daar verwijst de nieuwe naam ook naar. Zuckerberg stelde daarnaast dat de oude naam niet meer "alles wat we doen" omvat. Critici zien de naamsverandering bij Facebook ook als een poging van Zuckerberg om de aandacht af te leiden van de schandalen die de laatste tijd spelen rond het bedrijf. Dan gaat het bijvoorbeeld om kritiek dat Facebook te weinig heeft gedaan tegen nepnieuws en complottheorieën.

De Dow-Jonesindex kreeg er 0,7 procent bij op 35.730,48 punten. De breed samengestelde S&P 500-index won 1 procent tot 4596,42 punten en techbeurs Nasdaq steeg 1,4 procent tot 15.448,12 punten. De groei van de Amerikaanse economie was afgelopen kwartaal volgens nieuwe cijfers van de overheid wel minder sterk dan gedacht, maar dat hoeft voor beleggers niet per se slecht nieuws te zijn. Zwakkere economische groei zou namelijk ook kunnen betekenen dat de Amerikaanse centrale bank wat minder geneigd is om snel zijn steunprogramma's te gaan afbouwen.

Ford Motor

Ford Motor ging bijna 9 procent vooruit. De betere resultaten komen doordat het autobedrijf veel meer chips geleverd kreeg en dus ook meer auto's kon produceren. Eerder in het jaar moest Ford nog veel fabrieken stilleggen vanwege de chiptekorten. In het kielzog van Ford kreeg ook rivaal Tesla er weer extra beurswaarde bij. De fabrikant van elektrische auto's won zo'n 4 procent. Het kwartaalbericht van onlinehandelsplatform eBay stemde de markt niet tevreden. Het aandeel zakte bijna 7 procent nadat eBay een zwakker dan verwachte prognose had afgegeven voor het lopende kwartaal.

De euro was 1,1681 dollar waard, tegen 1,1687 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent meer op 83,19 dollar. Brentolie werd een fractie goedkoper op 84,55 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Consumentenbond: grootschalige prijsmisleiding vakantieaanbieders

DEN HAAG (ANP) - Reisaanbieders misleiden consumenten op grote schaal met lokkertjes, concludeert de Consumentenbond na onderzoek. Zo'n 83 procent van de reizen die de organisatie bekeek, was niet voor de aanbiedingsprijs te boeken. De Consumentenbond heeft klachten ingediend bij de Reclame Code Commissie en vraagt concurrentiewaakhond ACM in te grijpen.

11 minuten geleden
Musk: Twitter beperkt zichtbaarheid niet-abonnees

SAN FRANCISCO (ANP) - Twitter gaat de zichtbaarheid van niet betalende abonnees beperken. Zij kunnen vanaf midden volgende maand niet meer worden aangeraden als interessant in Twitters 'For You'-lijst, maakte eigenaar Elon Musk bekend in een reeks tweets. Die lijst wordt door Twitters algoritmes samengesteld uit tweets en Twitter-gebruikers die lijken op degene die een gebruiker al volgt en die populair zijn.

26 minuten geleden
Banken stijgen op Aziatische beurzen na overname SVB

TOKIO (ANP) - De Aziatische aandelenbeurzen lieten dinsdag overwegend winsten zien. Vooral de banken in de regio veerden op na de koerswinsten van de Europese en Amerikaanse banksectoren. De zorgen over de financiële stabiliteit in de sector namen af door de overname van de omgevallen Silicon Valley Bank (SVB) door zijn Amerikaanse branchegenoot First Citizens Bank. Ook een koersherstel van Deutsche Bank, die eerder nog het volgende slachtoffer dreigde te worden van de onrust in de sector, zorgde voor opluchting.

48 minuten geleden
Amerikaanse steden klagen Hyundai en Kia aan om autodiefstallen

ST. LOUIS (ANP/RTR) - Verschillende Amerikaanse steden stappen naar de rechter wegens een groot aantal diefstallen van auto's van de merken Kia en Hyundai. St. Louis, in Missouri, liet maandag weten de twee merken aan te klagen in navolging van Amerikaanse steden als Cleveland, San Diego, Milwaukee, Columbus en Seattle. Sinds op TikTok filmpjes zijn verschenen worden de wagens massaal gehackt en gestolen.

1 uur geleden
UWV biedt werkgevers oplossingen voor ‘zeer krappe' arbeidsmarkt

AMSTERDAM (ANP) - Ondanks een lichte daling van het aantal vacatures was de arbeidsmarkt eind vorig jaar "zeer krap". Dat meldt uitkeringsinstantie UWV, die verwacht dat bedrijven ook dit jaar nog moeite zullen hebben met het werven van nieuw personeel. Daarom heeft het UWV een aantal mogelijke oplossingen in kaart gebracht waar werkgevers mee aan de slag kunnen.

1 uur geleden
Nederlanders geven 11 miljard euro uit aan verduurzamen huis

DEN BOSCH (ANP) - Nederlanders hebben vorig jaar 11,3 miljard euro uitgegeven aan het verduurzamen van hun huis, meer dan het jaar daarvoor. Volgens marktonderzoeksbureau Multiscope willen huishoudens energiekosten besparen, vooral mensen in een huis met een laag energielabel. Bijvoorbeeld door zonnepanelen te plaatsen of hun woning te isoleren.

2 uur geleden
Meer patenten aangevraagd vanwege behoefte aan duurzame energie

RIJSWIJK (ANP) - Organisaties over de hele wereld vroegen afgelopen jaar meer patenten aan. Het gaat om het eigendomsrecht op de uitvinding van een nieuw product of proces. De stijging is te danken aan nieuwe technologieën die worden ontwikkeld om de verschuiving naar duurzame energiebronnen zoals waterstof mogelijk te maken, meldt het Europees Octrooibureau (EOB), de organisatie die octrooiaanvragen afhandelt.

8 uur geleden