Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street positief over nieuwe naam moederbedrijf Facebook

Wall Street positief over nieuwe naam moederbedrijf Facebook

NEW YORK (ANP) - De nieuwe naam van het moederbedrijf van Facebook kan rekenen op goedkeuring van beleggers. Direct nadat bekend werd dat het Amerikaanse concern Meta gaat heten, ging de beurskoers flink omhoog. Wall Street ging donderdag sowieso met winsten de handel uit. Amerikaanse beleggers trokken zich volgens analisten op aan de vele goede kwartaalberichten van beursgenoteerde bedrijven die de afgelopen dagen naar buiten zijn gekomen. Daarbij ging de aandacht vooral naar autoconcern Ford Motor, dat zijn winst en omzet boven verwachting sterk heeft opgevoerd.

Het aandeel van Facebook zat tussentijds tot meer dan 4 procent in de lift en sloot een kleine 2 procent hoger. Topman Mark Zuckerberg onthulde de nieuwe naam op een evenement waarbij hij ook meer vertelde over de plannen met virtual reality. Daar verwijst de nieuwe naam ook naar. Zuckerberg stelde daarnaast dat de oude naam niet meer "alles wat we doen" omvat. Critici zien de naamsverandering bij Facebook ook als een poging van Zuckerberg om de aandacht af te leiden van de schandalen die de laatste tijd spelen rond het bedrijf. Dan gaat het bijvoorbeeld om kritiek dat Facebook te weinig heeft gedaan tegen nepnieuws en complottheorieën.

De Dow-Jonesindex kreeg er 0,7 procent bij op 35.730,48 punten. De breed samengestelde S&P 500-index won 1 procent tot 4596,42 punten en techbeurs Nasdaq steeg 1,4 procent tot 15.448,12 punten. De groei van de Amerikaanse economie was afgelopen kwartaal volgens nieuwe cijfers van de overheid wel minder sterk dan gedacht, maar dat hoeft voor beleggers niet per se slecht nieuws te zijn. Zwakkere economische groei zou namelijk ook kunnen betekenen dat de Amerikaanse centrale bank wat minder geneigd is om snel zijn steunprogramma's te gaan afbouwen.

Ford Motor

Ford Motor ging bijna 9 procent vooruit. De betere resultaten komen doordat het autobedrijf veel meer chips geleverd kreeg en dus ook meer auto's kon produceren. Eerder in het jaar moest Ford nog veel fabrieken stilleggen vanwege de chiptekorten. In het kielzog van Ford kreeg ook rivaal Tesla er weer extra beurswaarde bij. De fabrikant van elektrische auto's won zo'n 4 procent. Het kwartaalbericht van onlinehandelsplatform eBay stemde de markt niet tevreden. Het aandeel zakte bijna 7 procent nadat eBay een zwakker dan verwachte prognose had afgegeven voor het lopende kwartaal.

De euro was 1,1681 dollar waard, tegen 1,1687 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent meer op 83,19 dollar. Brentolie werd een fractie goedkoper op 84,55 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Drukste dag ooit met passagiers op luchthavens in VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Amerikaanse luchthavens hebben vrijdag de drukste dag met passagiers ooit gehad. Volgens de Transportation Security Administration (TSA) werden vrijdag 2,95 miljoen reizigers gescreend op luchthavens in de Verenigde Staten. Daarmee werd het oude record van bijna 2,91 miljoen passagiers uit november vorig jaar verbroken, aldus de TSA.

13 uur geleden
Bankpresident Italië: goede omstandigheden voor renteverlaging

STRESA (ANP/BLOOMBERG) - De economische omstandigheden zijn goed voor een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) in juni. Dat heeft de Italiaanse centralebankpresident Fabio Panetta gezegd op de G7-top voor ministers van Financiën en centralebankiers.

14 uur geleden
G7: Israël moet banden met Palestijnse banken niet doorsnijden

STRESA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Israël moet de banden tussen Israëlische en Palestijnse banken niet doorsnijden omdat vitale diensten rond betalingen en handel moeten doorgaan. Dat stellen de ministers van Financiën van de G7 in een voorlopige slotverklaring die is ingezien door persbureau Reuters.

17 uur geleden
Opnieuw corruptieonderzoek naar hoge Chinese topfunctionaris

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen opnieuw onderzoek naar corruptie door een hooggeplaatste overheidsfunctionaris. Nu gaat het om het plaatsvervangend hoofd van de State Tobacco Monopoly Administration, die toezicht houdt op de tabaksindustrie in China.

18 uur geleden
Duitse minister waarschuwt voor handelsoorlog met China

STRESA (ANP/DPA) - De Duitse minister van Financiën Christian Lindner waarschuwt voor een handelsoorlog met China. Volgens hem kennen handelsoorlogen alleen maar verliezers en kunnen ze niet worden gewonnen. Dat heeft Lindner gezegd op een G7-top van ministers van Financiën in het Noord-Italiaanse Stresa.

19 uur geleden
Cryptobedrijven stijgen op beurs na fiat voorstel etherfondsen

NEW YORK (ANP) - De aandelen van cryptobedrijven op Wall Street zijn vrijdag flink meer waard geworden. Dat gebeurde nadat de Amerikaanse toezichthouder SEC een voorstel van beursuitbaters voor op de beurs verhandelde etherfondsen had goedgekeurd. Via die fondsen kunnen beleggers rechtstreeks in de cryptomunt investeren. Cryptobeurs Coinbase en cryptoplatforms Marathon Digital en Riot Platforms stegen tot 8,6 procent.

1 dag geleden
Staking legt luchtverkeer Parijs Orly dit weekend grotendeels plat

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse luchtvaartautoriteit DGAC heeft luchtvaartmaatschappijen opgeroepen zaterdag en zondag 70 procent van hun vluchten op de Parijs Orly te annuleren. Aanleiding is een staking door luchtverkeersleiders op de Parijse luchthaven, de op een na drukste in Frankrijk.

1 dag geleden