Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street overwegend lager, S&P 500 kort op laagste punt 2022

Wall Street overwegend lager, S&P 500 kort op laagste punt 2022

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag overwegend met verliezen de handelsdag uitgegaan. De graadmeters op Wall Street lieten sterke schommelingen zien. Na de openingsbel stonden ze eensgezind nog op winst, maar tussentijds tikte bijvoorbeeld de brede S&P 500 ook zijn laagste stand in twee jaar tijd aan. Olie-en gasbedrijven profiteerden van de gestegen prijzen.

De Dow-Jonesindex stond bij de slotbel 0,4 procent lager, op 29.134,99 punten. De S&P 500 zakte 0,2 procent tot 3647,29 punten. Techbeurs Nasdaq eindigde wel in het groen. De graadmeter won 0,3 procent tot 10.829,50 punten. Door de hoge inflatie en stevige renteverhogingen van de Federal Reserve en andere grote centrale banken zitten de aandelenmarkten in zwaar weer. Hogere rentes zijn in de regel slecht voor de waardering van aandelen. Daarnaast groeit de vrees voor een wereldwijde recessie als gevolg van de hogere rentes.

Olie- en gasconcern ExxonMobil en Chevron wonnen tot 2,1 procent. Een vat Amerikaanse olie werd 2,4 procent duurder op 78,53 dollar. Brentolie klom 2,6 procent tot 86,28 dollar per vat. Ook de gasprijs zat in de lift na het bericht over sabotage van gaspijpleidingen in de Oostzee en mogelijke Russische sancties tegen het Oekraïnse staatsgasbedrijf Navtogaz.

Hertz

Hertz steeg 4,4 procent. Het autoverhuurbedrijf heeft een intentieovereenkomst getekend om samen met oliereus BP een netwerk van laadpalen voor elektrische auto's op te zetten in de Verenigde Staten. Die laadpunten zijn nodig voor de honderdduizenden elektrische auto's die Hertz wil aanschaffen.

Verder was Tesla (plus 2,5 procent) een opvallende stijger. Het bedrijf verwacht in het derde kwartaal van dit jaar een recordaantal auto's af te leveren. In de laatste dagen van dit kwartaal worden werknemers aangespoord alles op alles te zetten om de productie op te voeren.

Keurig Dr Pepper

Frisdrankenbedrijf Keurig Dr Pepper zakte 3,5 procent na een afwaardering van het aandeel door analisten van Goldman Sachs. Ook spoorwegbedrijven Norfolk Southern en CSX kregen te maken met een lager advies van analisten en zakten tot 0,8 procent. UBS is negatiever over de vervoerders vanwege de verslechterde economische vooruitzichten.

De euro was 0,9596 dollar waard, tegenover 0,9619 dollar bij het Europese slot eerder op de dag.

Meer uit Financieel

Macron noemt Amerikaanse klimaatsubsidies 'superagressief'

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Op de eerste dag van zijn staatsbezoek aan de Verenigde Staten stak de Franse president Emmanuel Macron woensdag zijn mening over Amerikaanse klimaatsubsidies niet onder stoelen of banken. De Fransman stelde dat de Amerikanen zich met hun Inflation Reduction Act "superagressief" opstellen tegenover het Europese bedrijfsleven.

12 minuten geleden
Auto en nieuwe badkamer voortaan afrekenen met Tikkie

AMSTERDAM (ANP) - Een Tikkie versturen voor een nieuwe auto of een complete renovatie van de badkamer. Vanaf donderdag kunnen zakelijke gebruikers betaalverzoeken doen aan klanten via een speciale app, 'Tikkie Zakelijk'.

3 uur geleden
CBS: meer omzet uit zakelijke diensten, wel zorgen binnen sector

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven in de zakelijke dienstverlening zagen hun gemiddelde omzet in het derde kwartaal van dit jaar stijgen. In de beveiligingsbranche was daarbij sprake van een recordstijging. Wel daalde binnen de sector het ondernemersvertrouwen in het vierde kwartaal. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

3 uur geleden
Auto en nieuwe badkamer voortaan afrekenen met Tikkie

AMSTERDAM (ANP) - Een Tikkie versturen voor een nieuwe auto of een complete renovatie van de badkamer. Vanaf donderdag kunnen zakelijke gebruikers betaalverzoeken doen aan klanten via een speciale app, 'Tikkie Zakelijk'.

3 uur geleden
Fed-preses Powell praat beurzen New York fors omhoog

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag na een voorzichtig begin met forse winsten de handel uitgegaan. Een speech van de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, zorgde voor meer optimisme bij beleggers. Hij gaf aan dat de Fed mogelijk al vanaf december de rente met minder grote stappen zal verhogen.

5 uur geleden
Fed steeds duidelijker over minder hevige renteverhogingen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Het wordt steeds waarschijnlijker dat de Federal Reserve het tempo van renteverhogingen verlaagt. In een speech zei voorzitter Jerome Powell andermaal dat de Fed de waarschijnlijk al vanaf december in minder grote stappen zal verhogen dan bij de afgelopen rentebesluiten.

6 uur geleden
Eurocommissaris: veel werk voor Twitter om EU-regels na te komen

BRUSSEL (ANP) - Twitter heeft nog "enorm veel werk" te verzetten om te voldoen aan regelgeving van de Europese Unie. Dat heeft Eurocommissaris Thierry Breton (Interne Markt) duidelijk gemaakt in een videogesprek met Elon Musk, die het socialmediabedrijf kocht en daar tijdelijk de baas van is.

6 uur geleden