Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street overwegend lager, S&P 500 kort op laagste punt 2022

Wall Street overwegend lager, S&P 500 kort op laagste punt 2022

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag overwegend met verliezen de handelsdag uitgegaan. De graadmeters op Wall Street lieten sterke schommelingen zien. Na de openingsbel stonden ze eensgezind nog op winst, maar tussentijds tikte bijvoorbeeld de brede S&P 500 ook zijn laagste stand in twee jaar tijd aan. Olie-en gasbedrijven profiteerden van de gestegen prijzen.

De Dow-Jonesindex stond bij de slotbel 0,4 procent lager, op 29.134,99 punten. De S&P 500 zakte 0,2 procent tot 3647,29 punten. Techbeurs Nasdaq eindigde wel in het groen. De graadmeter won 0,3 procent tot 10.829,50 punten. Door de hoge inflatie en stevige renteverhogingen van de Federal Reserve en andere grote centrale banken zitten de aandelenmarkten in zwaar weer. Hogere rentes zijn in de regel slecht voor de waardering van aandelen. Daarnaast groeit de vrees voor een wereldwijde recessie als gevolg van de hogere rentes.

Olie- en gasconcern ExxonMobil en Chevron wonnen tot 2,1 procent. Een vat Amerikaanse olie werd 2,4 procent duurder op 78,53 dollar. Brentolie klom 2,6 procent tot 86,28 dollar per vat. Ook de gasprijs zat in de lift na het bericht over sabotage van gaspijpleidingen in de Oostzee en mogelijke Russische sancties tegen het Oekraïnse staatsgasbedrijf Navtogaz.

Hertz

Hertz steeg 4,4 procent. Het autoverhuurbedrijf heeft een intentieovereenkomst getekend om samen met oliereus BP een netwerk van laadpalen voor elektrische auto's op te zetten in de Verenigde Staten. Die laadpunten zijn nodig voor de honderdduizenden elektrische auto's die Hertz wil aanschaffen.

Verder was Tesla (plus 2,5 procent) een opvallende stijger. Het bedrijf verwacht in het derde kwartaal van dit jaar een recordaantal auto's af te leveren. In de laatste dagen van dit kwartaal worden werknemers aangespoord alles op alles te zetten om de productie op te voeren.

Keurig Dr Pepper

Frisdrankenbedrijf Keurig Dr Pepper zakte 3,5 procent na een afwaardering van het aandeel door analisten van Goldman Sachs. Ook spoorwegbedrijven Norfolk Southern en CSX kregen te maken met een lager advies van analisten en zakten tot 0,8 procent. UBS is negatiever over de vervoerders vanwege de verslechterde economische vooruitzichten.

De euro was 0,9596 dollar waard, tegenover 0,9619 dollar bij het Europese slot eerder op de dag.

Meer uit Financieel

Geen slotverklaring bij IMF-top door conflict in Midden-Oosten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington levert geen gemeenschappelijke slotverklaring op. De bijeengekomen landen konden het niet eens worden over de manier waarop ze naar de oorlogen in het Midden-Oosten en Oekraïne moesten verwijzen.

34 minuten geleden
Vrees voor escalatie in Midden-Oosten duwt beurzen in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend met verliezen het weekend ingegaan door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. De vrees voor een escalatie van het conflict daar laaide weer op na berichten over een mogelijke aanval van Israël op Iran.

2 uur geleden
Nieuwe claimzaak tegen ABN AMRO om te hoge rentes voor mkb'ers

AMSTERDAM (ANP) - Stichting Massaschade & Consument wil ABN AMRO voor de rechter dagen. De bank heeft volgens de stichting over een periode van vijftien jaar miljarden euro's te veel aan rente geïncasseerd bij mkb'ers met een doorlopend krediet. De stichting wil dat ondernemers worden gecompenseerd voor de te veel betaalde rente.

2 uur geleden
Netflix onderuit op Wall Street ondanks sterke cijfers

NEW YORK (ANP) - Netflix is vrijdag onderuit gegaan op de aandelenbeurzen in New York. De streamingdienst boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook kreeg Netflix er meer abonnees bij dan voorzien, mede dankzij het beleid om het delen van accounts aan banden te leggen. Het concern heeft echter besloten vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar te stoppen met het melden van het aantal nieuwe abonnees. Dat laatste viel niet goed bij beleggers en het aandeel werd bijna 8 procent lager gezet.

4 uur geleden
Bestrijdingsmiddel verboden, telers vrezen einde kersenteelt

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) vreest dat de kersenteelt uit Nederland verdwijnt, omdat het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geen vrijstelling geeft voor twee bestrijdingsmiddelen die de kers beschermen tegen een specifiek soort fruitvlieg.

5 uur geleden
Verkoopdaling Gillette-scheermesjes en Ariel-wasmiddel ten einde

CONNECTICUT (ANP) - Procter & Gamble (P&G) heeft de daling van de verkopen van zijn producten zoals Gillette en Ariel weten te stoppen. De was- en verzorgingsmiddelenfabrikant meldt bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers dat met name naar scheer- en wasmiddelproducten meer vraag was, ondanks hogere prijzen. Door een verkoopdaling van babyproducten zoals Pampers-luiers verkocht het Amerikaanse concern de afgelopen drie maanden net zo veel als aan het begin van vorig jaar.

5 uur geleden
Tesla laat gaspedalen van duizenden Cybertrucks vervangen

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla roept bijna 3900 Cybertrucks terug om de gaspedalen te repareren of te vervangen. Wanneer er veel kracht wordt uitgeoefend op de pedalen, kunnen ze bekneld raken door de bekleding van het interieur. Ook kunnen de pedalen losraken, waardoor de elektrische auto onbedoeld versnelt.

5 uur geleden