Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street overwegend hoger na sterke rally dag eerder

Wall Street overwegend hoger na sterke rally dag eerder

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen donderdag verder omhoog na de sterke rally een dag eerder. Beleggers kauwden nog na op de woorden van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell. De Fed-baas liet woensdag in een toespraak weten dat de rente in de Verenigde Staten mogelijk al vanaf deze maand met minder grote stappen zal worden verhoogd. Die boodschap werd goed ontvangen op Wall Street.

Een meevallend bericht over de inflatie, dat voorbeurs bekend werd gemaakt, zorgde ook voor enige opluchting. De Amerikaanse kerninflatie, de favoriete inflatiemeter van de Fed, steeg in oktober minder dan verwacht en viel lager uit dan in september. Op de financiële markten wordt daarnaast alvast uitgekeken naar het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat vrijdag verschijnt. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zijn ook van belang voor het rentebeleid van de Fed.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,3 procent lager op 34.487 punten. De brede S&P 500 won 0,2 procent tot 4088 punten. De Nasdaq steeg 0,3 procent tot 11.502 punten.

Misverstand

Apple steeg 0,1 procent. Elon Musk, de eigenaar van Twitter, liet na een gesprek met Apple-baas Tim Cook weten dat zijn eerdere aantijgingen tegen het bedrijf op een misverstand bleken te berusten. Eerder deze week beschuldigde Musk de iPhonefabrikant nog van censuur, klaagde hij over de provisie die Apple rekent en beweerde hij dat Apple had gedreigd Twitter uit de App Store te verwijderen.

Tesla zelf steeg 1,9 procent. De fabrikant van elektrische auto's, waarvan Elon Musk ook topman is, roept in China 435.000 voertuigen terug naar de garage vanwege problemen met de achterlichten. Verder wordt gewacht op de onthulling van de eerste vrachtwagen van Tesla.

Amerikaanse olie

Kroger verloor 0,4 procent ondanks meevallende cijfers. De supermarktketen presteerde afgelopen kwartaal beter dan verwacht en werd positiever over de jaarresultaten. Designer Brands kelderde 15 procent. De schoenenketen verlaagde zijn winstverwachting voor het hele jaar.

Salesforce verloor dik 9 procent ondanks beter dan verwachte kwartaalresultaten. Beleggers schrokken echter van de aankondiging dat co-topman Bret Taylor eind januari vertrekt bij het softwarebedrijf.

De euro zat in de lift door het vooruitzicht van mildere renteverhogingen in de VS en was 1,0508 dollar waard, tegen 1,0324 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2,7 procent duurder op 82,71 dollar. Brentolie kostte 2 procent meer, op 88,65 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Ziekteverzuim in het derde kwartaal weer gedaald

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse werknemers waren in het derde kwartaal van dit jaar opnieuw minder vaak ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen jaren steeg het ziekteverzuim, maar in de afgelopen drie kwartalen is het verzuim op jaarbasis gedaald.

48 minuten geleden
ING: kloof tussen spaarbuffers van Nederlanders

AMSTERDAM (ANP) - De verschillen tussen de spaarbuffers van Nederlanders zijn groot. Een kwart heeft meer dan 10.000 euro in de spaarpot, maar bijna net zoveel mensen hebben minder dan 500 euro of niks gespaard. Dat zegt ING op basis van een onderzoek onder meer dan duizend Nederlanders.

48 minuten geleden
Google-moeder Alphabet stijgt op Wall Street na lancering AI-model

NEW YORK (ANP) - Alphabet, het moederbedrijf van Google, behoorde donderdag tot de winnaars op de beurzen in New York. Beleggers waren enthousiast over een nieuwe technologie voor kunstmatige intelligentie (AI) met de naam Gemini, die Google woensdag lanceerde. Het aandeel steeg 5,3 procent.

2 uur geleden
Vakbonden stappen uit overleg vroegpensioenregeling zwaar werk

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV, CNV en VCP zijn donderdagavond uit het overleg gestapt over de toekomst van de vroegpensioenregeling voor mensen met zware beroepen. Dat melden werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland en Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO). De huidige Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU) loopt eind 2025 af.

2 uur geleden
Achmea wil ook praten met claimclubs na woekerpolisdeal ASR

ZEIST (ANP) - Verzekeringsconcern Achmea wil ook met claimorganisaties gaan praten over woekerpolissen, net als rivaal ASR eerder deed. Die laatste partij sloot ruim een week geleden een schikking in het langslepende dossier. Toen dat bekend werd, meldde ook NN Group zich bij de claimorganisaties. Die verzekeraar heeft woensdag inmiddels zijn eerste gesprek gehad.

5 uur geleden
Musk: topman Walt Disney zou onmiddellijk ontslagen moeten worden

SAN FRANCISCO (ANP) - Bob Iger, de topman van entertainmentconcern Walt Disney, zou "onmiddellijk ontslagen moeten worden". Dat zegt Elon Musk in een bericht op zijn socialemediaplatform X. Walt Disney is een van de grote bedrijven die onlangs zijn gestopt met adverteren op X. Musk liet zich al eerder verontwaardigd uit over dat besluit.

6 uur geleden
Air France-KLM eindigt lager op terughoudend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM is donderdag op het Damrak in de min geëindigd. Beleggers reageerden op een adviesverlaging van de JPMorgan. Dat deed de Amerikaanse bank vanwege de vooruitzichten van de luchtvaartmaatschappij voor 2024. Het aandeel eindigde 3,1 procent lager.

6 uur geleden