Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street opent week met winsten

Wall Street opent week met winsten

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met plussen aan de week begonnen. Beleggers keken vooral uit naar de langverwachte ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten later deze week. Dan worden ook de details van het akkoord bekend. Daarnaast gaat het cijferseizoen op Wall Street van start met resultaten van onder meer de grote Amerikaanse banken.

De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent hoger op 28.907,05 punten. De breed samengestelde S&P 500 kreeg er 0,7 procent bij tot 3288,13 punten en techbeurs Nasdaq steeg 1 procent tot 9273,93 punten. Voor die laatste twee beursgraadmeters betekenden dat wederom nieuwe recordstanden.

Een Chinese handelsdelegatie onder leiding van vicepremier Liu He is in Washington gearriveerd. Woensdag ondertekenen China en de VS het voorlopige handelsakkoord.

Woodward

Aan het bedrijvenfront maakten de luchtvaart- en defensietoeleveranciers Woodward en Hexcel bekend te gaan fuseren. Met de deal wordt Hexcel gewaardeerd op 6,4 miljard dollar. Woodward dikte 4,8 procent aan, Hexcel klom bijna 10 procent.

Daarnaast werd bekend dat de producent van bekabeling en beveiligingsapparatuur Anixter International (min 0,5 procent) heeft ingestemd met een verhoogd overnamebod van elektronicadistributeur Wesco (min 2,9 procent) van 4,5 miljard dollar.

Tesla

De maker van sport- en yogakleding Lululemon Athletica verhoogde zijn verwachtingen voor de winst en omzet in het vierde kwartaal dankzij goede zaken in de feestdagenperiode. Het aandeel steeg 4,4 procent.

Tesla steeg na een positief analistenrapport 9,8 procent. Ook het nieuws dat China dit jaar de subsidies voor elektrische auto's niet verder verlaagt, viel goed bij beleggers. Een aandeel van de maker van elektrische auto's ging voor het eerst voor meer dan 500 dollar van de hand.

Alphabet

Verder staat Google-moeder Alphabet (plus 0,7 procent) in de belangstelling. Het bedrijf nadert een beurswaarde van 1 biljoen dollar (duizend miljard dollar), maar bleef daar nog ruim 7 miljard dollar van verwijderd.

De euro was 1,1136 dollar waard tegen 1,1138 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 1,4 procent goedkoper op 58,19 dollar. Brentolie kostte 1,1 procent minder op 64,24 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Moederbedrijf Douglas debuteert op Damrak na uitstel

AMSTERDAM (ANP) - Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners maakt vrijdag haar langverwachte debuut op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf is eigenaar van onder meer cosmetica- en parfumerieketen Douglas, het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling en de voormalige theedivisie van Unilever. Ook investeert de investeringsmaatschappij in Franse en Spaanse voetbalcompetities en in het beroemde rugbytoernooi Six Nations.

3 uur geleden
Campings worden steeds populairder in meivakantie, ziet ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Mensen brengen de meivakantie steeds vaker door op een Nederlandse camping, meldt ABN AMRO. Het aantal overnachtingen tijdens de meivakantie is in 2023 gestegen naar ruim 6000, dat is 80 procent meer dan vier jaar eerder. De bank verwacht dit jaar een verdubbeling vergeleken met 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie.

6 uur geleden
Campings worden steeds populairder in meivakantie, ziet ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Mensen brengen de meivakantie steeds vaker door op een Nederlandse camping, meldt ABN AMRO. Het aantal overnachtingen tijdens de meivakantie is in 2023 gestegen naar ruim 6000, dat is 80 procent meer dan vier jaar eerder. De bank verwacht dit jaar een verdubbeling vergeleken met 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie.

7 uur geleden
Kwart bestelauto's mag zero-emissiezone volgend jaar niet in

DEN HAAG (ANP) - Bijna een kwart van alle bestelauto's in Nederland mag vanaf volgend jaar een groot aantal binnensteden niet meer in, omdat ze te vervuilend zijn. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van eigen onderzoek.

7 uur geleden
Microsoft profiteert flink van clouddiensten en AI-toepassingen

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft heeft het afgelopen kwartaal flink geprofiteerd van de vraag naar zijn clouddiensten. De omzet uit deze tak steeg sterker dan de algehele omzet en was goed voor het grootste deel van alle opbrengsten van het techconcern. Ook toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) leverden meer op.

8 uur geleden
Facebook-moeder Meta Platforms grote verliezer op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, WhatsApp en Instagram, is donderdag flink lager geëindigd op de aandelenbeurzen in New York. Het bedrijf publiceerde woensdag zijn kwartaalresultaten, waarbij het onder andere meldde meer kosten te maken voor de vele investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). Het aandeel eindigde 10,6 procent lager waarmee het ruim 100 miljard dollar aan beurswaarde verloor.

8 uur geleden
Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996, ziet wijnorganisatie

PARIJS (ANP/RTR) - De hoeveelheid wijn die wereldwijd werd gedronken, bereikte vorig jaar het laagste niveau in 27 jaar, meldt de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding (OIV). De organisatie wijt dit aan de gestegen wijnprijs, die mensen ontmoedigt om zo nu en dan een flesje te kopen.

10 uur geleden