Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street opent voorzichtig na tegenvallende winkelverkopen

Wall Street opent voorzichtig na tegenvallende winkelverkopen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine winsten begonnen aan de nieuwe handelsdag. Beleggers reageerden op de Amerikaanse winkelverkopen, die in mei met 0,1 procent zijn toegenomen. Dat was minder dan verwacht. Het cijfer geeft meer inzicht in de kooplust van de Amerikaanse consument. Vorige week bleek nog dat het consumentenvertrouwen in de grootste economie ter wereld onverwacht is gedaald, door zorgen bij huishoudens over de inflatie en koopkracht.

Beleggers namen verder weinig risico. Woensdag zijn de Amerikaanse beurzen dicht om Juneteenth, de dag waarop de afschaffing van de slavernij in de Verenigde Staten wordt herdacht. Juneteenth is sinds 2021 een nationale feestdag in de VS.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,1 procent hoger op 38.801 punten. De brede S&P 500-index klom 0,2 procent tot 5483 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 0,1 procent tot 17.872 punten. De Nasdaq won een dag eerder 1 procent en scherpte het slotrecord voor de zesde keer op rij aan. Ook de S&P 500 eindigde maandag op een nieuwe recordstand.

Chegg

Lennar daalde 2 procent, ondanks beter dan verwachte kwartaalresultaten van de Amerikaanse huizenbouwer. De vooruitzichten voor het huidige kwartaal vielen echter tegen. Meubelmaker La-Z-Boy maakte een koerssprong van 18 procent dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers.

Chegg werd bijna 18 procent meer waard. Het bedrijf, dat leerlingen en studenten helpt met het schrijven van essays of het maken van huiswerk, kondigde een grote reorganisatie aan. Daarbij zullen wereldwijd zo'n 23 procent van de banen verdwijnen. Bij Chegg werken ruim 3000 mensen. Het bedrijf waarschuwde vorig jaar al dat steeds meer studenten AI-tool ChatGPT als hulpje inschakelen en Chegg waarschijnlijk veel minder zullen gebruiken.

Koersdaling GameStop

Stellantis zakte 0,2 procent. De Amerikaans-Europese fabrikant van automerken als Jeep, Fiat en Peugeot, roept in de VS meer dan 1 miljoen voertuigen terug naar de garage om een probleem met de achteruitrijcamera. Het gaat om modellen van Dodge, Chrysler en Jeep.

GameStop daalde ruim 4 procent. De verkoper van computerspellen verloor een dag eerder al ruim 12 procent na een voor beleggers teleurstellende aandeelhoudersvergadering. GameStop, dat vooral geliefd is onder kleinere particuliere beleggers, gaf geen duidelijkheid over de toekomstplannen van het bedrijf.

Meer uit Financieel

Wall Street kampt met grootste verkoopgolf in anderhalf jaar

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten kampten woensdag met de grootste verkoopgolf in zo'n anderhalf jaar tijd. Dat kwam vooral door tegenvallende kwartaalberichten van de grote concerns Tesla en Alphabet, het moederbedrijf van Google.

1 uur geleden
UMG verdient meer aan muziek van onder anderen Taylor Swift

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG) heeft het afgelopen half jaar meer verdiend aan de muziek van populaire artiesten. De omzet is in januari tot en met juni gestegen, vooral dankzij flink hogere inkomsten uit de verkoop van merchandise. Onder anderen Taylor Swift, Billie Eilish, Noah Kahan en Ariana Grande behoorden tot de bestverkopende artiesten van UMG.

5 uur geleden
Modebedrijf Esprit Europe krijgt uitstel van betaling

AMSTERDAM (ANP) - Modebedrijf Esprit Europe, gevestigd in Amsterdam, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter, staat in het Centraal Insolventieregister. Op 2 oktober volgt een vergadering van schuldeisers.

6 uur geleden
Chipbedrijven duwen AEX diep in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven op het Damrak gingen woensdag hard onderuit. ASMI, dat systemen voor de bewerking van wafers levert, de dunne schijfjes waaruit halfgeleiders worden gemaakt, verloor 9,4 procent en eindigde daarmee onderaan de AEX. Het concern maakte dinsdag na het slot van de beurs meevallende kwartaalcijfers bekend, dankzij een sterke vraag naar AI-gerelateerde producten.

6 uur geleden
Tesla onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Tesla ging woensdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto's zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen van kenners. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

8 uur geleden
Zeer sterke stijging winkeldiefstallen in Engeland en Wales

LONDEN (ANP/RTR) - De winkeldiefstallen in Engeland en Wales zijn enorm gestegen, met grote verliezen voor winkeliers tot gevolg. Volgens het Britse nationale statistiekbureau ONS steeg het aantal door de politie geregistreerde diefstallen in het verslagjaar, dat eind maart afliep, met 30 procent tot bijna 444.000.

9 uur geleden
Europese betaaloptie Ferrari: sportauto afrekenen met crypto's

MARANELLO (ANP) - De Europese dealers van Ferrari accepteren voortaan ook cryptogeld zoals bitcoins om de Italiaanse sportwagens af te rekenen. In de Verenigde Staten was dit al mogelijk.

9 uur geleden