Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street opent verdeeld na verder oplopen besmettingen

Wall Street opent verdeeld na verder oplopen besmettingen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag verdeeld aan de handel begonnen. De stemming onder beleggers op Wall Street wordt gedrukt door een recordaantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in de Verenigde Staten. Verder gaat de aandacht uit naar cijfers over de wekelijkse uitkeringsaanvragen en de inflatie in de VS.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,5 procent lager op 29.259 punten. De brede S&P 500 verloor 0,4 procent tot 3558 punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,1 procent tot 11.804 punten.

In de VS werden woensdag 142.279 nieuwe besmettingen geregistreerd. Het is de achtste dag op rij dat meer dan 100.000 nieuwe coronagevallen werden vastgesteld, becijferde persbureau Reuters. Het dodental steeg met 1464. Sinds het begin van de pandemie zijn ongeveer 10,4 miljoen besmettingen en bijna 242.000 sterfgevallen gemeld in de VS. Het land voert daarmee de lijst aan van landen die volgens officiële cijfers het zwaarst zijn getroffen door het virus.

Bedrijven die gevoelig zijn voor de ontwikkelingen rond corona openden in de min. Het gaat bijvoorbeeld om luchtvaartondernemingen als American Airlines en United Airlines maar ook om cruisemaatschappijen als Carnival en Royal Caribbean Cruises die tot bijna 3 procent lager noteerden. Techbedrijven als Amazon en Microsoft gingen juist licht omhoog omdat zij kunnen profiteren van het online shoppen en thuiswerken in coronatijd.

Meer uit Financieel

Blik beleggers op nieuwe inflatiecijfers eurozone

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers op de Europese aandelenbeurzen zal vrijdag voor een groot deel uitgaan naar nieuwe cijfers over de inflatie in het eurogebied. Statistiekbureau Eurostat komt met voorlopige schattingen voor de inflatie in september. In de Verenigde Staten komt er ook een belangrijk inflatiecijfer naar buiten.

55 minuten geleden
Meer dan helft Duitse elektriciteit komt uit hernieuwbare bronnen

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland, de grootste energieverbruiker van Europa, haalde in het eerste kwartaal meer dan de helft van zijn elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Die waren goed voor zo'n 52 procent van alle verbruikte stroom, berekende onderzoeksbureau ZSW samen met de koepelorganisatie voor nutsbedrijven BDEW.

56 minuten geleden
Winkeliers verkopen minder maar halen hogere omzet

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers hebben in augustus een hogere omzet behaald, maar verkochten minder. Supermarkten en andere verkopers van voedingsmiddelen zagen de omzet het hardst stijgen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

1 uur geleden
Instituten: energietransitie in Europa moet versnellen

PARIJS (ANP) - De jaarlijkse investeringen van de Europese Unie in schone energie moeten tegen 2030 aanzienlijk stijgen als de energiesector in 2050 wereldwijd op netto nul CO2-uitstoot wil uitkomen. Die oproep doen het Internationaal Energie Agentschap (IEA), de Europese Centrale Bank (ECB) en de Europese Investeringsbank (EIB) in Parijs, waar een internationale conferentie over de energietransitie plaatsvindt.

2 uur geleden
Prijzen 0,2 procent gestegen, laagste inflatie sinds 2016

DEN HAAG (ANP) - Het dagelijks leven is in september 0,2 procent duurder geworden in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bij een eerste raming. Daarmee was de inflatie een stuk lager dan een maand eerder, toen de prijzen in doorsnee 3 procent stegen.

2 uur geleden
Techbedrijven stijgen op Wall Street, olieprijzen zakken weer

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven als chipmaker AMD, Facebook-moederbedrijf Meta en elektrische autofabrikant Tesla stonden donderdag tussen de stijgers op de beurzen in New York. De bedrijven kregen er tot 4,8 procent bij. Verder ging de prijs van olie weer omlaag, na een flinke opmars een dag eerder.

11 uur geleden
Tesla aangeklaagd om racisme op de werkvloer

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla is aangeklaagd door een Amerikaans agentschap dat optreedt tegen discriminatie op de werkvloer. De elektrische autofabrikant zou een racistische werkomgeving hebben gecreëerd voor zwarte werknemers in een fabriek in Californië.

11 uur geleden