Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street opent verdeeld na speech Powell

Wall Street opent verdeeld na speech Powell

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag wisselend geopend. Beleggers op Wall Street verwerken een toespraak van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell en nieuwe cijfers over de uitkeringsaanvragen en economische krimp in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,3 procent hoger op 28.425 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg licht tot 3479 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,2 procent tot 11.640 punten.

Powell spreekt op het jaarlijkse symposium van de Federal Reserve dat traditioneel wordt gehouden in Jackson Hole in de staat Wyoming. De bijeenkomst wordt dit jaar vanwege het coronavirus virtueel georganiseerd. Volgens Powell gaat de Fed voortaan mikken op een inflatie die gemiddeld rond de 2 procent schommelt, wat impliceert dat ruimte wordt gelaten voor een inflatie die voor bepaalde periodes hoger ligt dan dat niveau. Als de inflatie lager ligt dan 2 procent zal de centrale bank proberen deze weer tot boven de 2 procent te krijgen, aldus Powell.

Economie VS

De economie van de VS is in het tweede kwartaal minder hard gekrompen dan eerder het geval leek. De neergang wordt nu geschat op 31,7 procent, waar eerder nog uit werd gegaan van een min van 32,9 procent. Het gaat wel nog altijd om de sterkste krimp van het bruto binnenlands product (bbp) van 's werelds grootste economie sinds de metingen begonnen.

Het aantal Amerikanen dat zich tot de overheid wendde voor een werkloosheidsuitkering is vorige week met bijna 100.000 gedaald ten opzichte van een week eerder. Wel deden nog altijd iets meer dan 1 miljoen mensen voor het eerst een beroep op het sociale vangnet.

Tiffany

Bij de bedrijven gaat de aandacht onder meer uit naar juweliersketen Tiffany, die 1,7 procent won. Tiffany heeft in het tweede kwartaal weer winst behaald, terwijl de omzet minder sterk terugliep dan in de eerste drie maanden van het jaar. Ook cosmeticabedrijf Coty (min 7,9 procent) heeft een kijkje in de boeken gegeven.

Verder staat Abbott Laboratories in de belangstelling. Geneesmiddelenautoriteit FDA heeft haar goedkeuring verleend voor een speciale door het bedrijf ontwikkelde coronatest. Abbott steeg 8,3 procent. Vliegtuigbouwer Boeing noteerde een plus van 3 procent. Het Europese luchtvaartagentschap EASA zal begin september in Canada testvluchten met de aangepaste Boeing 737 MAX uitvoeren.

Meer uit Financieel

Staatsagent: KLM schond afspraken, gezag overheid geschaad

DEN HAAG (ANP) - Het gezag van de overheid heeft schade opgelopen doordat KLM, tot dusver ongestraft, de voorwaarden voor staatssteun tijdens de coronacrisis schond. Dat schrijft staatsagent Jeroen Kremers, door het kabinet aangewezen om mee te kijken bij KLM zolang het bedrijf overheidssteun genoot, in zijn vijfde en laatste rapport.

38 minuten geleden
Wall Street daalt in afwachting stemming over schuldendeal

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen woensdag omlaag. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. Vooral binnen de Republikeinse partij lijkt het verzet tegen de deal toe te nemen.

1 uur geleden
Duitse spoorvakbond denkt na over nieuwe stakingen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse vakbond voor spoorpersoneel EVG denkt na over nieuwe stakingen vanwege een slepend arbeidsconflict met Deutsche Bahn. EVG wees dinsdagavond een nieuw cao-voorstel van Deutsche Bahn af. Het staatsspoorbedrijf heeft vervolgens op zijn beurt een uitnodiging van de bond voor verdere onderhandelingen afgewezen.

2 uur geleden
Winning Portugese lithium voor stekkerauto's stap dichterbij

LISSABON (ANP/RTR) - De ontginning van lithium voor stekkerauto's en andere elektrische toepassingen in Portugal is een stap dichterbij gekomen. Het Britse mijnbouwbedrijf Savannah Resources heeft een positief oordeel gekregen van een Portugese toezichthouder over de verwachte impact op het milieu van een lithium-mijn in het noorden van Portugal. Het bedrijf spreekt van "een belangrijke mijlpaal" voor het project in de streek Barroso.

2 uur geleden
Italiaans bankhoofd roept op tot invoering minimumloon

ROME (ANP) - Italië zou een minimumloon moeten invoeren om zo sociale ongelijkheid te helpen aanpakken. Dat heeft president Ignazio Visco van de Italiaanse centrale bank gezegd. Hij merkte daarbij op dat de lonen in het Zuid-Europese land in het afgelopen jaar de zwakste reële groei hebben gezien van heel Europa.

2 uur geleden
Ryanair wil Brusselse actie om Frans luchtruim open te houden

BRUSSEL (ANP) - Vluchten die het Franse luchtruim doorkruisen moeten niet de dupe worden van plaatselijke stakingen bij de luchtverkeersleiding, betoogt topman van Ryanair Michael O'Leary. Hij dringt er bij de Europese Unie op aan om druk uit te oefenen zodat Frankrijk het luchtruim openhoudt voor overvliegende toestellen.

3 uur geleden
Forse winstgroei Russisch olieconcern Rosneft ondanks sancties

MOSKOU (ANP/RTR) - Rosneft, het grootste olieconcern van Rusland, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een fors hogere winst geboekt dan in de voorgaande periode ondanks de harde westerse sancties tegen de Russische olie-industrie over de oorlog in Oekraïne. Rosneft profiteerde onder meer van een hogere productie van ruwe olie en gas en verlaagde zijn kosten voor het winnen van fossiele brandstoffen.

4 uur geleden