
Wall Street opent met kleine verliezen
NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine verliezen aan de handelsdag begonnen. Beleggers in New York zoeken een beetje naar richting, na de krachtige herstelbeurt van een dag eerder. Wall Street blijft de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus volgen.
De Dow-Jonesindex ging in de eerste handelsminuten 0,7 procent omlaag naar 26.512 punten. De brede S&P 500 zakte 0,6 procent tot 3070 punten en technologiebeurs Nasdaq leverde 0,5 procent in op 8911 punten. Vorige week werden nog de grootste verliezen sinds de financiële crisis geleden door angst voor het virus.
De Australische centrale bank kwam al met een renteverlaging met het oog op het virus. In een reactie daarop deed president Donald Trump een oproep aan de Federal Reserve om met een "grote" renteverlaging te komen. De Amerikaanse koepel van centrale banken verklaarde eerder al klaar te staan om op te treden tegen de economische gevolgen van het virus. Ook de Europese Centrale Bank (ECB), de Bank of England en de Bank van Japan hebben gezegd klaar te staan met maatregelen. De groep van rijke industrielanden van de G7 verklaarde eveneens klaar te staan om op te treden om de economische impact van het virus te verzachten, maar maakte geen concrete stappen bekend.
Visa
Creditcardmaatschappij Visa is daarnaast met een omzetalarm gekomen wegens de uitbraak van het virus. De creditcardmaatschappij wijst erop dat vooral in de reisbranche het aantal betaaltransacties de laatste tijd onder druk staat als gevolg van de ziekte. Het aandeel noteerde kort na de openingsbel 0,7 procent in de min.
Verder opende onder meer warenhuisketen Kohl's de boeken. Die cijfers vielen in goede aarde want Kohl's werd door beleggers ruim 2 procent hoger gezet. Aan het overnamefront staat de fabrikant van medische apparatuur Thermo Fisher Scientific (plus 5,3 procent) in de schijnwerpers. Thermo Fisher wil voor meer dan 8 miljard euro de Nederlands-Duitse biotechnoloog Qiagen overnemen.
Meer uit Financieel
WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse regering focust bij de eerste onderhandelingen over handelsakkoorden over importheffingen op ongeveer twintig handelspartners. De Verenigde Staten hebben een lijst van deze partners opgesteld. Dit zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.
3 minuten geledenNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten vrijdag weinig beweging zien. Beleggers deden het rustig aan in aanloop naar de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China over hun importheffingen op elkaars goederen.
9 minuten geledenWASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump zal de importheffing op Chinese goederen niet eenzijdig verlagen. Dit heeft Witte Huis-woordvoerster Karoline Leavitt gezegd.
1 uur geledenOAKLAND (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Google heeft ingestemd met het schikken van een rechtszaak in de Verenigde Staten over beschuldigingen van discriminatie. Zo'n 4000 werknemers van het techconcern krijgen met de voorgestelde deal 50 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 44,4 miljoen euro.
3 uur geledenGENÈVE (ANP/RTR) - Zwitserland en de Verenigde Staten zijn overeengekomen hun handelsgesprekken te versnellen en zijn vastbesloten snel tot een akkoord te komen. Dat heeft de Zwitserse bondspresident Karin Keller-Sutter vrijdag gezegd, zonder een specifiek tijdspad te noemen.
3 uur geledenAMSTERDAM (ANP) - De AEX-index is vrijdag iets hoger geëindigd, nadat de hoofdgraadmeter op het Damrak donderdag voor het eerst sinds begin april weer boven de 900 punten uitkwam. Beleggers hebben hoop geput uit de handelsovereenkomst die de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk donderdag bekendmaakten. President Donald Trump zei dat "meerdere deals" zullen volgen.
4 uur geledenVELSEN (ANP) - Vakbond FNV overlegt maandag met het personeel van Tata Steel over een mogelijke staking op het hoogovencomplex bij IJmuiden. Omdat de directie van het staalconcern blijft vasthouden aan het schrappen van 1600 arbeidsplaatsen, bereiden de werknemers en bonden zich voor op acties.
6 uur geleden