Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street opent met kleine uitslagen na sterk eerste kwartaal

Wall Street opent met kleine uitslagen na sterk eerste kwartaal

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine koersuitslagen geopend, na een sterk eerste kwartaal. Op Goede Vrijdag houdt Wall Street de deuren dicht. Op maandag, tweede paasdag, wordt wel gehandeld op de Amerikaanse beurzen.

De brede S&P 500 zette donderdag nog een recordniveau op de koersenborden. Over het eerste kwartaal van dit jaar ging de graadmeter met de vijfhonderd grootste beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten met ongeveer 10 procent omhoog. Kort na opening noteerde de index een winst van 0,1 procent op 5253 punten.

De Dow-Jonesindex liet in de vroege handel een plus van 0,1 procent op 39.800 punten zien. De Dow is in de eerste drie maanden van dit jaar met circa 5,5 procent gestegen. De Nasdaq stond een fractie hoger op 16.404 punten. De technologiebeurs tekende in het eerste kwartaal een stijging van meer dan 7 procent op.

Rally

De beurskoersen in New York werden de afgelopen maanden vooral gestuwd door de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank dit jaar gaat beginnen met het verlagen van de rente. Ook de door kunstmatige intelligentie (AI) aangejaagde rally bij chipbedrijven zoals Nvidia droeg bij aan de winsten op Wall Street. De koers van Nvidia steeg in het afgelopen kwartaal met liefst meer dan 80 procent.

Vrijdag komt nog wel een belangrijk cijfer van de Amerikaanse overheid over de inflatie. Dat cijfer wordt door de Federal Reserve beschouwd als de belangrijkste graadmeter voor de prijsontwikkeling en is dus van belang voor het rentebeleid van de centralebankenkoepel.

Tegenvallende inflatiecijfers

Fed-bestuurder Christopher Waller zei donderdag wel dat er recent wat tegenvallende inflatiecijfers zijn geweest en dat er geen haast is om de rente te verlagen. Hij wil nog eerst een paar maanden met betere inflatiegegevens zien voordat de rente wordt verlaagd. Op de markten wordt gehoopt dat de Fed in juni met een verlaging komt.

Verder stond gamebedrijf Take-Two Interactive Software, bekend van onder meer Grand Theft Auto, in de belangstelling. Take-Two neemt spelletjesontwikkelaar Gearbox Entertainment over van het Zweedse Embracer voor 460 miljoen dollar. Gearbox is vooral bekend van het populaire schietspel Borderlands. Deze week waren er nog berichten dat er uitstel zou komen van Grand Theft Auto VI die wordt ontwikkeld door dochteronderdeel Rockstar Games van Take-Two. Het aandeel steeg licht.

Meer uit Financieel

Amerikaanse TikTokkers bezorgd over impact dreigende ban in VS

WASHINGTON (ANP/AFP) - Amerikaanse TikTokkers maken zich zorgen om de dreigende ban van socialemediaplatform TikTok in de Verenigde Staten. Volgens hen gaat de Amerikaanse regering eraan voorbij dat zo'n ban hun dagelijkse broodwinning in gevaar brengt.

1 minuut geleden
Moeder Google wil van rechtszaak over advertentiemonopolie af

MOUNTAIN VIEW (ANP/BLOOMBERG) - Google-moederbedrijf Alphabet heeft een rechter in de Verenigde Staten gevraagd een zaak van de Amerikaanse justitie te seponeren. De zaak beschuldigt Alphabet van het monopoliseren van de technologie voor het kopen en verkopen van onlineadvertenties. Het techconcern stelt echter dat justitie dit niet kan bewijzen.

26 minuten geleden
Kenners blijven bij cijfers Philips scherp op slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Kenners verwachten bij de kwartaalcijfers van Philips maandag geen grote nieuwe aankondigingen over de slaapapneu-affaire bij het zorgtechnologieconcern. Maar analisten zijn niet helemaal gerust. "Je weet het nooit bij Philips", zegt Jos Versteeg van InsingerGillissen. Marc Hesselink van ING schat in dat Philips nog een miljardenschikking boven het hoofd hangt.

2 uur geleden
Reuters: Elon Musk vliegt naar China om autonoom rijden

SHANGHAI (ANP) - Elon Musk is gespot op een vlucht naar China. Volgens persbureau Reuters, dat zich baseert op ingewijden, probeert de Tesla-topman hoge functionarissen in het land te ontmoeten om de Chinese introductie te bespreken van Tesla's software voor autonoom rijden.

3 uur geleden
Duitse warenhuisketen Galeria sluit zestien vestigingen

ESSEN (ANP/BELGA/DPA) - De grote Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof sluit zestien van zijn 92 vestigingen. Daarnaast worden 1400 van de 12.800 werknemers ontslagen, heeft het concern dit weekend bekendgemaakt.

4 uur geleden
Tesla schrapt bijna 700 banen in Nevada om tegenvallende verkopen

SPARKS (ANP/RTR) - Tesla schrapt bijna zevenhonderd banen in zijn fabriek in de Amerikaanse stad Sparks in de staat Nevada. De autofabrikant maakte onlangs bekend dat wereldwijd meer dan 10 procent van de banen verdwijnt. Het schrappen van de arbeidsplaatsen in Sparks is onderdeel daarvan.

21 uur geleden
Busbedrijven onterecht de dupe van afsluiten A7, vindt branche

DEN HAAG (ANP) - Het is niet terecht dat de snelweg A7 bij Purmerend vanaf maandag tijdelijk helemaal dichtgaat voor touringcars, vindt branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). Dat deel van de snelweg wordt afgesloten voor bussen en vrachtwagens, omdat de gewichtsbeperking van 25 ton vaak zou zijn overschreden. Touringcars halen dat gewicht niet, stelt KNV.

22 uur geleden