Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street opent met bescheiden winsten

Wall Street opent met bescheiden winsten

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met bescheiden winsten begonnen. Beleggers zullen onder meer gespitst zijn op het vervolg van de verklaring van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres. Dinsdag verklaarde hij onder meer dat een volledig herstel van de economie afhankelijk is van het vertrouwen bij het publiek dat het coronavirus onder controle is.

De leidende Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel een fractie hoger op 26.294 punten. De brede S&P 500 won 0,1 procent tot 3128 punten en techgraadmeter Nasdaq won 0,6 procent tot 9950 punten.

Softwarebedrijf Oracle verloor in de openingsminuten 2,8 procent aan beurswaarde. Het concern kampte de voorbije periode met een lagere omzet omdat aankopen van softwarelicenties door bedrijven die hard werden geraakt door de crisis werden uitgesteld.

Groupon

Ook aanbiedingensite Groupon (min 5 procent) kwam met resultaten. Volgens Groupon herstelt het bedrijf sneller van de crisis dan gedacht. Matrassenfabrikant Tempur Sealy steeg 5,1 procent dankzij betere verwachtingen. De orders liepen in mei op, aldus het bedrijf.

Cruisemaatschappij Norwegian Cruise Line stond met een verlies van ruim 8 procent duidelijk bij de verliezers. Het bedrijf verwacht op z'n vroegst dat pas begin oktober weer gevaren gaat worden met cruiseschepen. Daarmee verlengt het bedrijf de periode dat zijn vloot voor anker blijft liggen. Branchegenoten Carnival en Royal Caribbean Cruises stonden ook in het rood.

Meer uit Financieel

Musk gaat voor financieringsronde van 1 miljard dollar voor xAI

NEW YORK (ANP) - Tesla-baas Elon Musk plant een financieringsronde die kan oplopen tot 1 miljard dollar (ongeveer 930 miljoen euro) voor xAI, de start-up die moet rivaliseren met OpenAI (bekend van ChatGTP) en Google. Dat blijkt uit gegevens van de Amerikaanse financiële waakhond SEC.

12 minuten geleden
Chiptoeleverancier ASMI wil nieuwe hoofdkantoor in VS

SCOTTSDALE (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) is van plan 324 miljoen dollar (300 miljoen euro) te investeren in een nieuw hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Arizona. Het bedrijf wil vijfhonderd nieuwe mensen aannemen voor de nieuwe fabriek in Scottsdale, meldt Bloomberg. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat.

2 uur geleden
Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten dinsdag geen grote uitslagen zien, na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Dat rapport is van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

3 uur geleden
Beurs Tel Aviv zag geen ongebruikelijke handel voor aanval Hamas

ISRAËL (ANP/RTR) - Een rapport van Amerikaanse onderzoekers dat suggereert dat er beleggers in Israël waren, die mogelijk hebben geprofiteerd van voorkennis van de aanval van Hamas op 7 oktober, is onjuist, stelt de Tel Aviv Stock Exchange. De Israëlische effectenbeurs noemt de publicatie onverantwoord.

4 uur geleden
Concurrentiewaakhond onderzoekt deal tussen ExxonMobil en Pioneer

HOUSTON (ANP/AFP) - De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, wil aanvullende informatie over de overname van olieconcern Pioneer Natural Resources door branchegenoot ExxonMobil. De overnamedeal ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar werd afgelopen oktober aangekondigd en is de grootste dit jaar.

5 uur geleden
WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

7 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

8 uur geleden