Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street opent lager na lang weekend

Wall Street opent lager na lang weekend

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met verlies geopend. Daarmee werd een stapje terug gezet na de flinke plussen op vrijdag. Beleggers op Wall Street keerden terug van een lang weekend. Maandag waren de Amerikaanse beurzen dicht voor Memorial Day.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel een min van 1,1 procent op 32.857,28 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,7 procent tot 4127,55 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,3 procent tot 12,100.08 punten. Vrijdag lieten de hoofdgraadmeters nog winsten tot 3,3 procent zien. Dat kwam door signalen dat de inflatie in de Verenigde Staten minder hard stijgt.

De aandacht zal dinsdag onder meer uitgaan naar een gesprek tussen president Joe Biden en voorzitter Jerome Powell van de centralebankenkoepel Federal Reserve in het Witte Huis. Ze gaan dan praten over de hoge inflatie. De Fed is al bezig de rente te verhogen. Biden heeft verschillende maatregelen genomen om de prijzen aan de pomp te drukken.

Oliebedrijven

Oliebedrijven zoals Chevron, ExxonMobil en ConocoPhillips stegen tot 2,3 procent, geholpen door de hogere olieprijzen. De lidstaten van de Europese Unie gaan de import van Russische ruwe olie per schip boycotten vanwege de oorlog in Oekraïne. De prijs van een vat Amerikaanse olie werd 3,5 procent duurder op 119,07 dollar en Brentolie klom 1,9 procent tot 123,93 dollar per vat.

Qua bedrijfsnieuws is het rustig. Het kwartaalcijferseizoen is vrijwel voorbij. Op de macro-economische agenda staan nog gegevens over onder meer de Amerikaanse huizenprijzen en het consumentenvertrouwen van marktonderzoeker Conference Board. Vrijdag wordt het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid gepubliceerd.

Yamana Gold

De in New York genoteerde Canadese gouddelver Yamana Gold won 7,4 procent. Het bedrijf wordt voor 6,7 miljard dollar overgenomen door het Zuid-Afrikaanse Gold Fields.

Kledingverkoper American Eagle Outfitters zakte 6 procent na een adviesverlaging door zakenbank Morgan Stanley. Vrijdag ging de koers ook al omlaag na tegenvallende cijfers en verwachtingen van het kledingbedrijf.

Meer uit Financieel

KLM: belasting overstappende passagiers Schiphol zorgelijk

SCHIPHOL (ANP/BLOOMBERG) - KLM vindt het plan voor de invoering van een belasting op overstappende passagiers op luchthaven Schiphol zeer zorgelijk omdat daardoor het aantal vluchten sterk kan afnemen en veel minder passagiers gaan reizen met de luchtvaartmaatschappij. Dat verklaarde KLM nadat een CDA-motie voor de belasting werd aangenomen door een meerderheid van de Tweede Kamer. Met die belasting zouden huishoudens geholpen moeten worden met de energierekening.

43 minuten geleden
KLM-piloten willen maandag een uur staken op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Piloten van KLM willen aanstaande maandag een uur het werk neerleggen op Schiphol om een betere cao af te dwingen. Dit meldt vakbond VNV vrijdag. Voorzitter Camiel Verhagen vermoedt dat de staking vijftien vertrekkende vluchten kan vertragen.

1 uur geleden
Europese Commissie: menig buitenlands bedrijf blijft in Rusland

BRUSSEL (ANP/DPA) - Een groot aantal buitenlandse investeerders doen ondanks de Russische oorlog tegen Oekraïne nog zaken in Rusland. Meer dan de helft is er nog actief, zegt de Europese Commissie.

1 uur geleden
Activision Blizzard stijgt op herstellend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Activision Blizzard behoorde vrijdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op de verklaring van de Britse toezichthouder CMA dat de overname van het gamebedrijf door softwareconcern Microsoft waarschijnlijk zal worden goedgekeurd. De twee bedrijven kregen eerder geen toestemming van de Britten om samen te gaan uit angst voor de grote macht die ze samen zouden kunnen uitoefenen op de markt voor games in de cloud.

1 uur geleden
Sterkste daling Duitse huizenprijzen sinds 2000

WIESBADEN (ANP/RTR/DPA) - De Duitse huizenprijzen zijn in het tweede kwartaal van dit jaar in het sterkste tempo gedaald sinds het begin van de metingen in 2000. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau Destatis. Op jaarbasis gingen de prijzen gemiddeld met 9,9 procent omlaag.

2 uur geleden
KLM draait mogelijk toch op voor fikse naheffing piloten

SCHIPHOL (ANP) - KLM moet mogelijk alsnog opdraaien voor een deel van de fikse naheffing die de Belastingdienst heeft neergelegd bij twee in Zwitserland woonachtige piloten. De vliegers vinden dat de luchtvaartmaatschappij zich geen goede werkgever toonde door hen niet te waarschuwen voor de verandering van een belastingverdrag tussen Nederland en Zwitserland in 2012. Het gerechtshof Amsterdam wees die klachten af, maar de hoogste rechter van Nederland vindt dat een nieuw oordeel over die zaak nodig is.

3 uur geleden
Amazon komt met duurder abonnement streamingdienst zonder reclame

SEATTLE (ANP) - Amazon laat sommige mensen met een abonnement op streamingdienst Amazon Prime Video begin volgend jaar extra betalen als zij geen reclame willen zien bij het kijken van een film of serie. Het techconcern meldt dit vrijdag. Een abonnement zonder advertenties zal in de Verenigde Staten 3 dollar per maand meer kosten.

4 uur geleden