Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street opent in het rood

Wall Street opent in het rood

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag lager geopend. Beleggers op Wall Street blijven terughoudend door de stijging van het aantal coronabesmettingen in verschillende Amerikaanse staten en verwerken nieuwe cijfers over de wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,7 procent lager op 25.930 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,4 procent tot 3100 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde een fractie tot 9907 punten.

Het aantal eerste uitkeringsaanvragen in de VS steeg vorige week met ruim 1,5 miljoen, na een bijgestelde toename met 1,57 miljoen een week eerder. Het cijfer viel hoger uit dan verwacht, want economen rekenden op bijna 1,3 miljoen aanvragen. Het is de dertiende week op rij dat het aantal aanvragen boven de miljoen ligt.

Conjunctuurbarometer

Verder werd bekend dat de industriƫle bedrijvigheid rond de stad Philadelphia deze maand onverwacht groei laat zien, na de krimp in mei. Vanwege de versoepeling van de coronamaatregelen openen veel bedrijven weer de deuren. Kort na opening publiceert marktonderzoeker Conference Board zijn conjunctuurbarometer voor de Amerikaanse economie. Ook hier wordt verbetering verwacht.

Cruisemaatschappij Carnival kwam met cijfers over het afgelopen kwartaal. Er werd een nettoverlies van bijna 4,4 miljard dollar geleden en Carnival verwacht ook voor de rest van het jaar verliezen door de crisis, omdat daardoor zijn cruiseschepen voor anker liggen. Het aandeel Carnival verloor bijna 5 procent, terwijl Royal Caribbean Cruises en Norwegian Cruise Line tot 2 procent inleverden. Woensdag moesten deze fondsen ook al terrein prijsgeven.

Supermarktketen Kroger opende eveneens de boeken. Kroger gaf aan geen prognoses voor het gehele jaar te kunnen vanwege de onzekerheid door de coronacrisis. De koers ging 2,2 procent omlaag.

Meer uit Financieel

Onderzoek: Nederlanders bezuinigen op spullen via het internet

EDE (ANP) - Nederlanders kopen minder spullen via het internet nu de prijzen overal flink zijn gestegen en het leven een stuk duurder is geworden. Webwinkels voelen dat in hun cijfers, komt naar voren uit nieuw onderzoek van marktvorser GfK in opdracht van onder meer brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

1 uur geleden
Onderzoek: Nederlanders bezuinigen op spullen via het internet

EDE (ANP) - Nederlanders kopen minder spullen via het internet nu de prijzen overal flink zijn gestegen en het leven een stuk duurder is geworden. Webwinkels voelen dat in hun cijfers, komt naar voren uit nieuw onderzoek van marktvorser GfK in opdracht van onder meer brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

1 uur geleden
Oliebedrijven Exxon en Chevron stijgers op verdeeld Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag verdeeld gesloten bij aanhoudende onzekerheid over de rente. De koersverliezen van eerder op de dag werden wel voor een groot deel weggewerkt. De grote oliebedrijven op Wall Street stonden bij de winnaars, geholpen door de gestegen olieprijzen.

8 uur geleden
Grote terugroepactie auto's Kia en Hyundai in VS om brandgevaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Zuid-Koreaanse autofabrikanten Kia en Hyundai roepen in de Verenigde Staten in totaal 3,37 miljoen auto's terug naar de garage vanwege gevaar voor brand in de motor. Eigenaren worden gevraagd hun auto's buiten te parkeren uit de buurt van gebouwen en andere auto's totdat het probleem is opgelost.

10 uur geleden
Grote IT-storing legt Duitse fabrieken Volkswagen plat

WOLFSBURG (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse autofabrikant Volkswagen kampt woensdag met een grote IT-storing waardoor meerdere fabrieken van het bedrijf in Duitsland plat zijn komen te liggen. Volkswagen doet onderzoek naar de storing bij het IT-netwerk en zegt dat nog onduidelijk is wanneer de productie weer hervat kan worden.

10 uur geleden
Nederlands ECB-directielid Elderson: rente mogelijk verder omhoog

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het Nederlandse directielid Frank Elderson bij de Europese Centrale Bank (ECB) denkt dat de rente nog verder verhoogd kan worden in de strijd tegen de inflatie. Dat zei Elderson in een interview met het financiƫle persbureau Market News International. De ECB verhoogde eerder deze maand de rente in de eurozone voor de tiende keer op rij naar het hoogste niveau ooit en de beleidsmakers van de centrale bank in Frankfurt hebben gehint dat er een einde is gekomen aan die verhogingen.

11 uur geleden
AF-KLM en IAG hebben interesse in Portugese maatschappij TAP

LISSABON (ANP/BLOOMBERG) - Air France-KLM en IAG, het moederconcern van onder meer British Airways en Iberia, hebben interesse in een overname van de Portugese nationale luchtvaartmaatschappij TAP. De Portugese regering wil TAP privatiseren en de topmannen van Air France-KLM en IAG hebben gezegd mogelijk biedingen te willen doen voor TAP.

11 uur geleden