Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street opent in de min door stijgende rente

Wall Street opent in de min door stijgende rente

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag lager aan de nieuwe handelsweek begonnen. De rentes op staatsleningen gaan al enkele dagen omhoog en beleggers houden er ook rekening mee dat de inflatie gaat stijgen. Daardoor zou er een renteverhoging van de Federal Reserve aan kunnen komen. In dat geval worden aandelen mogelijk wat minder interessant.

Met name techbedrijven, die de laatste maanden veel winst hebben geboekt op de aandelenbeurzen, hadden het zwaar. Bedrijven als Apple, Microsoft, Intel en Nvidia leverden tot 1,5 procent in.

De Dow-Jonesindex stond na een kwartier handel 0,4 procent lager op 31.373 punten. De breed samengestelde S&P 500 leverde 0,6 procent in tot 3883 punten en techbeurs Nasdaq ging 1,1 procent omlaag, tot 13.722 punten.

Boeing

Boeing werd 2 procent lager gezet nadat een motor van een vliegtuig in de Verenigde Staten is ontploft. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft daarop bevolen dat oudere vliegtuigen van het type 777-200 met motoren van het merk Pratt & Whitney voorlopig aan de grond moeten blijven. Die moeten nu eerst geïnspecteerd worden. Wereldwijd gaat het om 128 toestellen waarvan er 69 in actieve dienst zijn.

Luchtvaartmaatschappijen deden het juist goed op de beurs nadat analisten van Deutsche Bank positiever werden over de sector. American Airlines (plus 7,3 procent), United Airlines (plus 3,2 procent), Delta Air Lines (plus 3,9 procent) en Southwest Airlines (plus 2,2 procent) stegen allen behoorlijk.

Snap

Socialemediabedrijf Snap, bekend van de app Snapchat, steeg 1,9 procent. Het bedrijf werd daardoor voor het eerst meer dan 100 miljard dollar waard.

Bandenmaker Goodyear werd ruim 10 procent hoger gezet nadat het bedrijf aankondigde Cooper Tire over te nemen voor 2,8 miljard dollar. Cooper werd ruim een kwart meer waard.

De euro was 1,2146 dollar waard, tegen 1,2135 dollar vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 2,3 procent duurder op 60,62 dollar. Brentolie klom eveneens 2,3 procent in prijs tot 64,33 dollar per vat.

Meer uit Financieel

UMG verdient meer aan muziek van onder anderen Taylor Swift

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG) heeft het afgelopen half jaar meer verdiend aan de muziek van populaire artiesten. De omzet is in januari tot en met juni gestegen, vooral dankzij flink hogere inkomsten uit de verkoop van merchandise. Onder anderen Taylor Swift, Billie Eilish, Noah Kahan en Ariana Grande behoorden tot de bestverkopende artiesten van UMG.

14 minuten geleden
Modebedrijf Esprit Europe krijgt uitstel van betaling

AMSTERDAM (ANP) - Modebedrijf Esprit Europe, gevestigd in Amsterdam, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter, staat in het Centraal Insolventieregister. Op 2 oktober volgt een vergadering van schuldeisers.

1 uur geleden
Chipbedrijven duwen AEX diep in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven op het Damrak gingen woensdag hard onderuit. ASMI, dat systemen voor de bewerking van wafers levert, de dunne schijfjes waaruit halfgeleiders worden gemaakt, verloor 9,4 procent en eindigde daarmee onderaan de AEX. Het concern maakte dinsdag na het slot van de beurs meevallende kwartaalcijfers bekend, dankzij een sterke vraag naar AI-gerelateerde producten.

1 uur geleden
Tesla onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Tesla ging woensdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto's zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen van kenners. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

3 uur geleden
Zeer sterke stijging winkeldiefstallen in Engeland en Wales

LONDEN (ANP/RTR) - De winkeldiefstallen in Engeland en Wales zijn enorm gestegen, met grote verliezen voor winkeliers tot gevolg. Volgens het Britse nationale statistiekbureau ONS steeg het aantal door de politie geregistreerde diefstallen in het verslagjaar, dat eind maart afliep, met 30 procent tot bijna 444.000.

4 uur geleden
Europese betaaloptie Ferrari: sportauto afrekenen met crypto's

MARANELLO (ANP) - De Europese dealers van Ferrari accepteren voortaan ook cryptogeld zoals bitcoins om de Italiaanse sportwagens af te rekenen. In de Verenigde Staten was dit al mogelijk.

4 uur geleden
Rusland negeert zwarte lijst en zet olietankers weer in

PRIMORSK (ANP/BLOOMBERG) - De Russische olietanker Viktor Bakaev is vanuit de havenstad Primorsk op weg naar China met een lading van 730.000 vaten ruwe olie. De Russische staatsrederij Sovcomflot negeert daarmee de blokkade van westerse landen die het schip op de zwarte lijst hebben gezet.

4 uur geleden