Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street opent hoger na cijferstroom

Wall Street opent hoger na cijferstroom

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met plussen aan de dag begonnen. Beleggers verwerken een reeks bedrijfsresultaten van grote bedrijven als technologiereus Apple, vliegtuigbouwer Boeing en industrieel conglomeraat General Electric (GE). De angst voor het nieuwe coronavirus verdween daardoor enigszins naar de achtergrond.

De Dow-Jonesindex kreeg er in de eerste handelsminuten 0,6 procent bij op 28.896 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,5 procent omhoog tot 3291 punten en techbeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 9326 punten.

Apple werd 2,2 procent hoger gezet. Het bedrijf heeft in het afgelopen kwartaal recordresultaten in de boeken gezet, vooral dankzij een sterke vraag naar zijn nieuwste iPhones in de feestdagenperiode. Topman Tim Cook verklaarde in zijn nopjes te zijn met de cijfers. Een jaar geleden kwam Apple juist nog met een omzetwaarschuwing door een tegenvallende vraag naar iPhones.

Boeing

Boeing (plus 2,8 procent) is afgelopen kwartaal en over heel 2019 in de rode cijfers beland door de problemen met de 737 MAX. Die staat al sinds maart vorig jaar wereldwijd aan de grond na twee crashes met het type in korte tijd. Boeing schat de totale kosten van het aan de grond houden van de 737 MAX inmiddels op 18,6 miljard dollar, onder meer door compensatiebetalingen aan luchtvaartmaatschappijen.

GE beleefde naar eigen zeggen een sterk slot van 2019. Het bedrijf wist met name bij zijn luchtvaartdivisie de winst flink op te schroeven en steeg ruim 8 procent. Koffieketen Starbucks (min 2 procent) vreest dat de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China komende tijd een behoorlijk effect zal hebben op zijn resultaten.

Meer uit Financieel

Europese Commissie: Alitalia moet staatslening terugbetalen

BRUSSEL (ANP) - De lening van 400 miljoen euro die de Italiaanse overheid in 2019 aan luchtvaartmaatschappij Alitalia verstrekte is illegale staatssteun, oordeelt de Europese Commissie. Italië moet het geld plus rente bij de maatschappij terughalen.

33 minuten geleden
Transavia vliegt ondanks algemene staking naar Israël

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Transavia vliegt vooralsnog gewoon naar Israël ondanks een algemene staking in dat land. Daardoor vertrekken er geen vluchten vanaf de luchthaven van Tel Aviv. Maar zoals het er nu naar uitziet kunnen daar wel vliegtuigen landen, zegt Transavia. De prijsvechter heeft twee vluchten op de planning staan van Schiphol naar Tel Aviv.

52 minuten geleden
Export Russische diesel richting record, ondanks sancties EU

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De export van Russische diesel ligt op koers om deze maand een record te bereiken, ondanks de sancties van de Europese Unie. Gedacht werd dat de Russen juist minder zouden gaan verkopen door het Europese verbod op olieproducten uit Rusland. Het wegvallen van Europa als belangrijkste afnemer wordt echter ruimschoots goedgemaakt door hogere aankopen door onder meer Turkije, Marokko, Brazilië en Tunesië.

1 uur geleden
Wagamama sluit bij rechter akkoord met schuldeisers

AMSTERDAM (ANP) - Restaurantketen wagamama heeft een akkoord bereikt met schuldeisers bij de rechtbank van Amsterdam. De keten, met negen vestigingen in Nederland, kwam in de problemen door de coronamaatregelen. Als gevolg daarvan moest het enkele restaurants sluiten. Een faillissement lijkt nu afgewend.

1 uur geleden
Philips en ASMI aan kop in positieve AEX, Prosus onderaan

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak toonde maandag wat herstel onder aanvoering van zorgtechnologieconcern Philips en chipbedrijf ASMI. Techinvesteerder Prosus kampte daarentegen met een stevig koersverlies van het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent, waarvan het grootaandeelhouder is, en was de grootste daler bij de hoofdfondsen.

1 uur geleden
Statiegeld op 2,5 miljard blikjes per jaar: 'gigantische operatie'

UTRECHT (ANP) - De invoering van statiegeld op blikjes is een "gigantische operatie" op logistiek gebied. Dat zegt directeur Hester Klein Lankhorst van het Afvalfonds Verpakkingen. Het Afvalfonds is verantwoordelijk voor recycling van alle verpakkingen zoals glas en papier maar ook voor statiegeld. Per 1 april zit er 15 eurocent statiegeld op blik. Er zat al statiegeld op kleine en grote plastic flessen.

1 uur geleden
Nederlanders kochten afgelopen jaar vaker biologische producten

AMSTELVEEN (ANP) - Nederlanders kochten afgelopen jaar meer en vaker biologische producten. En ook inflatie zorgde ervoor dat de omzet in biologisch voedsel afgelopen jaar met 25 procent steeg, komt naar voren uit onderzoek van marktonderzoeksinstituut GfK.

1 uur geleden