Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street opent hoger na banenrapport, Pfizer bij winnaars

Wall Street opent hoger na banenrapport, Pfizer bij winnaars

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten begonnen aan de laatste handelsdag van de week. Beleggers reageerden op een beter dan verwacht banenrapport van de Amerikaanse overheid. Verder stond Pfizer in de belangstelling. Het aandeel won dik 8 procent na het nieuws dat de coronapil van de farmaceut voor 89 procent effectief is tegen de kans op ziekenhuisopname of overlijden.

Pfizer wil de Amerikaanse overheid zo snel mogelijk om goedkeuring voor de pil vragen. De Covid-pil werd uitgetest op ongeveer achthonderd mensen die het virus hadden opgelopen en tot een risicogroep behoorden.

De leidende Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,6 procent hoger op 36.335 punten. De brede S&P 500 steeg voor de zevende dag op rij. Dit keer met 0,6 procent tot 4706 punten en techgraadmeter Nasdaq won 0,5 procent tot 16.015 punten.

Banenrapport

Uit het banenrapport kwam naar voren dat er vorige maand meer dan een half miljoen banen bijkwamen in de VS. Het banencijfer viel ook hoger uit dan waar kenners rekening mee hielden. Het cijfer van een maand eerder werd opwaarts bijgesteld. De werkloosheid daalde naar 4,6 procent van de beroepsbevolking. Het banenrapport is belangrijk voor het beleid van de Federal Reserve. De centrale bank kondigde eerder deze week nog aan dat deze maand wordt begonnen met de afbouw van coronasteunmaatregelen omdat de economie een sterk herstel laat zien van de coronacrisis.

Producent van fitnessapparatuur Peloton zag ruim een derde van zijn beurswaarde verdampen. Het bedrijf sneed stevig in zijn financiële verwachtingen omdat in veel landen de coronabeperkingen verdwijnen of al zijn opgeheven. Daardoor denkt de onderneming, waar dure hometrainers en loopbanden worden gemaakt, dat mensen minder snel geneigd zijn om thuis te sporten. En juist van die verkopen aan de mensen thuis moest Peloton het de afgelopen tijd hebben.

Expedia

De cijfers van reiswebsite Expedia en verhuurplatform Airbnb werden goed ontvangen. De aandelen stegen respectievelijk 11 procent en 7,6 procent. Ook Uber Technologies (plus 3,8 procent) stond bij de winnaars. De onderneming achter onder meer de bekende taxi-app profiteerde van de aantrekkende vraag naar mobiliteitsdiensten en maaltijdbezorgingen.

De euro was 1,1532 dollar waard, tegen 1,1542 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,3 procent meer op 79,86 dollar. Brentolie werd 1,1 procent duurder op 81,39 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Chinese drankenmiljardair Zong Qinghou (79) overleden

HANGZHOU (ANP/AFP) - Zong Qinghou, de voormalig rijkste man van China, is overleden. Hij stierf zondagochtend op 79-jarige leeftijd nadat "behandeling voor een aandoening niet bleek aan te slaan", meldt zijn bedrijf op het sociale medium Weibo. Zong was de oprichter van het drankenconglomeraat Wahaha. Chinese media meldden eerder al dat hij ziek was, zonder te specificeren waar hij aan leed.

30 minuten geleden
Voormalige Martinair-piloten sluiten cao-akkoord met KLM

AMSTERDAM (ANP) - Vakbond AVV en KLM hebben vrijdag een principe-akkoord gesloten voor een nieuwe cao voor de voormalige Martinair-piloten, meldt AVV zaterdagavond. De ongeveer 150 vrachtvliegers zien hun salaris dit jaar met 33 procent stijgen en krijgen een werkgelegenheidsbescherming tot april 2026. De stakingen die sinds 1 februari werden gehouden, zijn beëindigd.

12 uur geleden
Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiële experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

16 uur geleden
Eiffeltoren zondag weer open, was dagenlang dicht door staking

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Eiffeltoren gaat zondag weer open, omdat de vakbonden en de exploitant van het Parijse monument tot een akkoord zijn gekomen. Vijf dagen lang was de toeristische trekpleister gesloten door een staking.

18 uur geleden
Ford zet levering elektrische pick-uptrucks stop

DEARBORN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft de levering van zijn elektrische pick-uptruck F-150 Lightning stopgezet om een onbekend probleem met de voertuigen. Dat gebeurt enkele weken nadat het bedrijf had aangekondigd de productie van datzelfde model af te schalen in de Verenigde Staten door afnemende verkopen.

19 uur geleden
Rechter keurt miljardenboete cryptobeurs Binance goed

SEATTLE (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend bijna 4 miljard euro, onder meer voor het overtreden van anti-witwasregels. Dat is het gevolg van de beslissing van een Amerikaanse rechter die een overeenkomst tussen Binance en de federale aanklagers heeft goedgekeurd.

20 uur geleden
Japan steekt nog eens ruim 4 miljard in fabriek chipmaker TSMC

KUMAMOTO (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De Japanse overheid steekt nog eens 732 miljard yen, omgerekend ruim 4 miljard euro, in de uitbreiding van een chipfabriek van TSMC. De Taiwanese chipfabrikant opende zaterdag zijn eerste Japanse fabriek in het zuiden van het land.

21 uur geleden