Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street opent hoger

Wall Street opent hoger

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag hoger geopend. Beleggers op Wall Street reageren positief op berichten dat China toch weer meer sojabonen, maïs en ethanol gaat kopen uit de Verenigde Staten en daarmee weer voldoet aan het eerstefasehandelsakkoord met de VS.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 1,2 procent hoger op 26.394 punten. De brede S&P 500 klom 1,1 procent tot 3148 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,9 procent tot 10.030 punten

De berichten over China's aankopen zorgden voor wat meer positiviteit. Een dag eerder had president Donald Trump getweet dat hij een volledige ontkoppeling van de economieën van de VS en China nog altijd als een optie zag. De mogelijkheid tot vernieuwde escalatie van het handelsconflict tussen de twee grootmachten, die inmiddels ook op politiek gebied overhoop liggen over onder meer Hongkong, had de afgelopen dagen gezorgd voor voorzichtigheid bij handelaren.

Het nieuws over de aankoop van landbouwproducten zette de beurskoersen van bedrijven als Archer Daniels Midland en Bunge tot 2,2 procent hoger. Beide bedrijven verwerken veel agrarische producten.

AMC Entertainment

Ook bioscoopketen AMC Entertainment (plus 7,1 procent) stond in de belangstelling. Het bedrijf is van plan om vanaf half juli zijn bioscopen weer te openen. Daarbij neemt het wel veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus zoals het verlagen van de capaciteit van de filmzalen, vaker schoonmaken en minder keuze uit snacks. Eerder deze week had branchegenoot Cinemark al vergelijkbare plannen bekendgemaakt. Cinemark steeg 3,4 procent.

Verder kwam vuurwapenproducent Smith & Wesson met cijfers en verloor 2,9 procent, na een stevige opmars de afgelopen tijd. De onderneming is bezig met een afsplitsing van haar divisie voor spullen voor activiteiten in de natuur genaamd American Outdoor Brands. Die verkoopt bijvoorbeeld messen, kleding en gereedschap om te vissen.

Autoconcern Ford Motor maakte bekend zijn productie in de VS vanaf maandag weer volledig te hervatten, twee weken eerder dan oorspronkelijk gepland. Ford steeg 4 procent.

Meer uit Financieel

Techbedrijven stijgen op Wall Street, olieprijzen zakken weer

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven als chipmaker AMD, Facebook-moederbedrijf Meta en elektrische autofabrikant Tesla stonden donderdag tussen de stijgers op de beurzen in New York. De bedrijven kregen er tot 4,8 procent bij. Verder ging de prijs van olie weer omlaag, na een flinke opmars een dag eerder.

1 uur geleden
Tesla aangeklaagd om racisme op de werkvloer

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla is aangeklaagd door een Amerikaans agentschap dat optreedt tegen discriminatie op de werkvloer. De elektrische autofabrikant zou een racistische werkomgeving hebben gecreëerd voor zwarte werknemers in een fabriek in Californië.

2 uur geleden
ASR in cassatie tegen uitspraak gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar ASR stapt naar de Hoge Raad na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. Centraal in die zaak staan drie beleggingsverzekeringsproducten die in de periode tussen 1989 en 2004 werden aangeboden door Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam. De zaak is aangespannen door de vereniging Woekerpolis.nl.

3 uur geleden
ABN AMRO schrapt 70 procent van de banen in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het personeelsbestand van ABN AMRO in New York krimpt tegen het einde van het jaar met 70 procent. Het gaat om in totaal 52 van de 73 functies in de Amerikaanse stad. Het schrappen van die banen is onderdeel van de strategie van de bank om de focus meer te leggen op Europa.

4 uur geleden
Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

5 uur geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

6 uur geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

6 uur geleden