Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street opent flink hoger na lang weekend

Wall Street opent flink hoger na lang weekend

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met flinke plussen geopend, geholpen door de sterke koerswinsten op de Chinese beurzen. Het optimisme daar werd aangewakkerd door de hoop op een sterk herstel van de Chinese economie. Beleggers op Wall Street keren terug van een lang weekend. Vanwege Onafhankelijkheidsdag bleven de Amerikaanse beurzen vrijdag dicht.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 1,4 procent hoger op 26.189 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg ook 1,4 procent, tot 3172 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 1,5 procent tot 10.362 punten.

De sterke opmars in China eerder op de dag kwam tegen de achtergrond van een recordstijging van het wereldwijde aantal coronagevallen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldde afgelopen zaterdag in totaal ruim 200.000 nieuwe gevallen op een dag. De grootste stijgingen waren te zien in de Verenigde Staten, Brazilië en India.

Tesla

Automaker Tesla stond opnieuw in de schijnwerpers met een plus van 5,8 procent. De afgelopen sessies zat het aandeel in de lift, geholpen door beter dan verwachte verkoopcijfers. Voor kenners van JPMorgan was dat reden het koersdoel voor de onderneming op te schroeven.

Verder gaat de aandacht uit naar Uber Technologies, dat 5 procent hoger werd gezet. Het bedrijf achter maaltijdbezorgbedrijf Uber Eats lijft het Amerikaanse Postmates in. Uber betaalt bijna 2,7 miljard dollar voor de onderneming. De transactie gebeurt geheel in aandelen.

Berkshire Hathaway

Verder meldde investeerder Berkshire Hathaway dat het gasonderdelen van Dominion Energy (min 2,5 procent) overneemt. Het investeringsvehikel van superbelegger Warren Buffett betaalt daar inclusief schulden 10 miljard dollar voor. Het is voor het eerst sinds het begin van de crisis dat de investeerder activa kocht. Berkshire won 1,9 procent.

Het aandeel van de producent van mondverzorgingsmiddelen Colgate stond 0,8 procent hoger, na een eerder rapport van analisten van ING. Die schetsten voor het weekend een scenario voor de toekomst van was- en levensmiddelenconcern Unilever. Bij een eventuele verkoop van de levensmiddelentak, zou Colgate een perfecte aanvulling zijn voor de portefeuille van Unilever.

Meer uit Financieel

Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Nicotinezakjes, de nieuwste vinding waarop de tabaksindustrie haar hoop heeft gevestigd, zijn verslavend en schadelijk voor jongeren. Dat staat in de aanklacht van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris International.

13 uur geleden
Maker ChatGPT is het 'categorisch oneens' met klachten Elon Musk

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, is het "categorisch oneens" met de klachten van Elon Musk die een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen. Dat staat volgens financieel persbureau Bloomberg in een interne memo die het bedrijf heeft gestuurd naar het eigen personeel.

15 uur geleden
Landen bij WTO slagen niet in akkoord over landbouw en visserij

ABU DHABI (ANP/BLOOMBERG/AFP/BELGA) - Een top van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) is zaterdag geëindigd met als enige resultaat een verlenging van afspraken over douanerechten rond onlinehandel. Het lukte de meer dan 150 aangesloten landen niet om in Abu Dhabi tot overeenkomsten te komen over landbouw en visserij, terwijl dit voor veel landen wel hele belangrijke onderwerpen zijn.

16 uur geleden
Nederlanders tanken volgens cijfers RTL Z steeds meer benzine

HILVERSUM (ANP) - Nederlanders tanken steeds meer benzine ondanks de hoge brandstofprijzen en opkomst van elektrische auto's. Dat heeft RTL Z uitgezocht. De zender gebruikte daarvoor gegevens van het ministerie van Financiën over de accijnsinkomsten en sloeg zelf aan het rekenen.

17 uur geleden
Kranten: EK zorgt voor kleine boost kwakkelende Duitse economie

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Europees kampioenschap voetbal dat dit jaar in Duitsland wordt gehouden geeft waarschijnlijk een beperkte boost aan de kwakkelende Duitse economie. Volgens onderzoeksinstituut IWH uit Halle, waarover verschillende Duitse kranten zaterdag schrijven, kan de toerismesector bij de oosterburen zo'n 250 miljoen euro aan extra inkomsten tegemoet zien dankzij het toernooi.

18 uur geleden
Advocaten achter schrappen megabeloning Musk willen zelf miljarden

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De advocaten achter de zaak tegen het megabeloningspakket voor Tesla-topman Elon Musk willen zelf een vergoeding van 6 miljard dollar voor hun bewezen diensten. Dat bedrag zou volgens hen niet contant overgemaakt moeten worden, maar zien ze het liefst in aandelen uitgekeerd.

19 uur geleden
Bronnen: KLM zette druk op Schiphol om rapport niet te publiceren

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft vorig jaar druk gezet op Schiphol om een rapport niet te publiceren waarin krimp van de luchthaven en verschillende milieumaatregelen werden doorgerekend. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de Volkskrant. Volgens de studie zou een hogere vliegtaks voor verre vluchten en transferpassagiers een slim alternatief zijn voor Schiphol, een maatregel die het verdienmodel van KLM flink onderuit kan halen.

20 uur geleden