Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street op winst na meevallende producentenprijzen VS

Wall Street op winst na meevallende producentenprijzen VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag hoger gesloten. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar cijfers over de Amerikaanse producentenprijzen. Die prijzen stegen vorige maand minder sterk dan gedacht, waardoor de inflatie in de Verenigde Staten verder kan afzwakken. Daarnaast kwamen de grote winkelbedrijven Walmart en Home Depot met kwartaalcijfers. Het bericht over Russische raketinslagen in Polen zorgde wel voor enige schrik.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent in de plus op 33.592,92 punten. De brede S&P 500 klom 0,9 procent tot 3991,73 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 1,5 procent tot 11.358,41 punten.

De prijzen die Amerikaanse producenten vragen voor hun goederen gingen in oktober met 0,2 procent omhoog op maandbasis, terwijl op 0,4 procent was gerekend. Vorige week bleek dat de consumentenprijzen in de VS afgelopen maand sterker dan verwacht waren afgekoeld. Dat meevallende inflatiecijfer zorgde voor een flinke herstelrally op Wall Street omdat daardoor de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, het kalmer aan kan gaan doen met het agressief verhogen van de rente.

Wallmart

Walmart werd 6,5 procent meer waard. Het supermarktconcern verhoogde zijn verwachting voor het hele jaar dankzij sterke resultaten in het afgelopen kwartaal. Om aandeelhouders te belonen gaat het bedrijf voor 20 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen.

Home Depot ging 1,6 procent vooruit. De doe-het-zelfketen boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht ondanks verslechterde marktomstandigheden. Andere retailers als Target, Lowe's, Macy's en Kohl's, die later deze week met resultaten komen, wonnen tot 4,5 procent.

Netflix steeg 3,7 procent. Analisten van Bank of America verhoogden hun advies voor de videostreamingdienst van verkopen naar kopen. De aanbieder van foto- en videomateriaal Getty Images kelderde 16 procent na tegenvallende resultaten.

Alphabet

Google-moeder Alphabet klom 2,9 procent. De activistische aandeelhouder TCI heeft in een open brief aan het bedrijf geschreven dat Alphabet agressieve actie moet ondernemen om de kosten, met name voor personeel, te verlagen. TCI vindt die personeelskosten veel te hoog, nu het concern te kampen heeft met afzwakkende advertentie-inkomsten.

De euro was 1,0354 dollar waard, tegen 1,0376 dollar bij het slot van de handel in Europa. Een vat Amerikaanse olie won 1,2 procent in prijs tot 86,89 dollar. Brentolie werd 0,7 procent duurder op 93,79 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Ford zakt op Wall Street na bijstellen winstverwachting

NEW YORK (ANP) - Autoproducent Ford behoorde donderdag tot de dalers op de beurzen in New York. Het bedrijf waarschuwde dat de winst dit jaar lager uitvalt door nieuwe afspraken met vakbond United Auto Workers en stijgende loonkosten. Het aandeel verloor uiteindelijk 3,1 procent.

2 uur geleden
Britse regering bezorgd over overname Telegraph, start onderzoek

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - De Britse regering heeft een onderzoek ingesteld naar de voorgenomen overname van de Telegraph Media Group door een investeringsfonds dat banden heeft met de Verenigde Arabische Emiraten. De Britse minister van Cultuur Lucy Frazer stelt in een verklaring dat ingrijpen nodig is vanwege zorgen over de juiste weergave van nieuws en de vrijheid van meningsuiting.

2 uur geleden
Apollo verhoogt financiering Air France-KLM naar 1,5 miljard

PARIJS (ANP) - Air France-KLM krijgt 1,5 miljard euro tot zijn beschikking, nu een deal met investeerder Apollo is afgerond. Voor dat geld mag het Amerikaanse Apollo het loyaliteitsprogramma Flying Blue deels uitbaten. Eind oktober werd een financiering van 1,3 miljard euro aangekondigd, maar Apollo heeft dat bedrag verhoogd.

3 uur geleden
Rechter: namaakspeelgoed bij Action mag niet meer worden verkocht

DEN BOSCH (ANP) - De 'Squishy Factory" een product van speelgoedmaker Toi-Toys dat onder andere in de schappen lag bij winkelketen Action, mag niet langer worden verkocht. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant donderdag bepaald. Het speelgoed leek namelijk wel heel erg op de 'Doctor Squish Squishy Maker' van twee andere producenten.

4 uur geleden
Claimclubs krijgen uitnodiging van NN na woekerpolisdeal ASR

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group wil ook met claimorganisaties gaan praten over woekerpolissen, nu het rivaal ASR is gelukt om een schikking te treffen in het langslepende woekerpolisdossier. Ab Flipse, voorzitter van Vereniging Woekerpolis.nl, en Marnix Bos, voorzitter van de Stichting Wakkerpolis, laten weten dat ze inmiddels een uitnodiging hebben gekregen voor een verkennende dialoog.

5 uur geleden
ABP verhoogt pensioenen met 3 procent, premie gaat iets omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Gepensioneerden die zijn aangesloten bij ambtenarenpensioenfonds ABP zien hun pensioen volgend jaar met 3 procent stijgen. Daarnaast gaat de premie iets omlaag. "Hopelijk geeft de verhoging onze gepensioneerden wat extra armslag. Want bij een pensioen van 1000 euro netto betekent dat toch zo'n 30 euro in de maand erbij", laat bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen van het grootste pensioenfonds van Nederland weten.

5 uur geleden
Drie Nederlandse start-ups mogen innovaties voor NAVO ontwikkelen

DEN HAAG (ANP) - Drie Nederlandse start-ups zijn geselecteerd om nieuwe innovaties voor de NAVO te ontwikkelen. Zij krijgen daarvoor elk een subsidie van 100.000 euro. Volgens het ministerie van Defensie gaat het om een bedrijf uit Amsterdam en twee bedrijven uit Delft, namelijk Ore Energy, Lobster Robotics en Enevate.

6 uur geleden