Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street met winsten het weekend in

Wall Street met winsten het weekend in

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met winsten het weekend ingegaan. Op Wall Street werden onder meer de beloftes van president Donald Trump voor een eventuele tweede termijn verwerkt. Beleggers kauwden tevens na op de toespraak van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell, die donderdag verklaarde dat de Federal Reserve een hogere mate van inflatie zal toestaan.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,6 procent hoger op 28.653,87 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,7 procent tot 3508,01 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,6 procent tot 11.695,63 punten.

Trump heeft gezegd in zijn tweede termijn als president de belastingen te zullen verlagen. Ook beloofde hij 10 miljoen banen te creëren in tien maanden, het land te veranderen in de "productiesupermacht van de wereld" en een einde te maken aan de Amerikaanse afhankelijkheid van China.

Coca-Cola

Bij de bedrijven ging de aandacht onder meer uit naar Coca-Cola, dat ruim 3 procent aan waarde won. Het frisdrankconcern kondigde een vrijwillige vertrekregeling voor personeel aan als onderdeel van een strategisch plan. Hier kunnen naar verwachting 4000 medewerkers gebruik van maken. In eerste instantie gaat het om werknemers in de VS, Canada en Puerto Rico. Coca-Cola sluit ontslagen ook niet uit.

HP Inc noteerde ruim 6 procent in de plus. De computerproducent heeft in het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht omdat de vraag naar bijvoorbeeld pc's en laptops flink toenam door het vele thuiswerken tijdens de coronacrisis. Casino- en hotelketens MGM Resorts International won daarnaast bijna 5 procent na een aankondiging dat het bedrijf 18.000 Amerikaanse werknemers ontslaat. De ingreep is nodig vanwege de virusuitbraak die een forse impact heeft op de resultaten van het bedrijf.

Herbalife

Verder heeft fabrikant van dieetproducten Herbalife een schikking getroffen van ruim 123 miljoen dollar, om vervolging af te kopen voor beschuldigingen dat het bedrijf Chinese ambtenaren omgekocht zouden hebben om makkelijker te kunnen groeien in China. Het aandeel ging 0,3 procent omlaag.

De euro noteerde op 1,1900 dollar, tegenover 1,1902 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,1 procent in prijs tot 42,98 dollar. Brentolie werd ook 0,1 procent goedkoper, op 45,05 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

1 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

18 uur geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

18 uur geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

20 uur geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

21 uur geleden
Peiling: meeste Duitsers sceptisch over digitale euro

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers staat sceptisch tegen de eventuele komst van een digitale euro, waaraan wordt gewerkt door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat blijkt uit een peiling die de Duitse branchevereniging voor banken heeft laten uitvoeren. Uit de enquête kwam naar voren dat driekwart van de ondervraagden het er in meer of mindere mate mee eens is dat die digitale euro overbodig is omdat bestaande betalingsmogelijkheden toereikend zijn.

22 uur geleden
Frankrijk krijgt nieuwe waarschuwing over kredietwaardigheid

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Frankrijk heeft een nieuwe waarschuwing gekregen van een kredietbeoordelaar over zijn financiële status. Het kleinere Europese kredietbeoordelingsbureau Scope heeft de zogeheten outlook voor de Franse kredietwaardigheid verlaagd van stabiel naar negatief. Dat betekent dat Scope zijn oordeel over de Franse rating kan gaan verlagen, vooral vanwege zorgen over de hoge overheidsschuld.

23 uur geleden