Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street met kleine plussen lang weekend in

Wall Street met kleine plussen lang weekend in

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met bescheiden plusjes een extra lang weekend ingegaan. De belangrijkste graadmeters speelden veel van hun eerdere winsten kwijt. Nieuws over de tweede besmettingsgolf met het coronavirus in de Verenigde Staten leidde de aandacht steeds meer af van een goed ontvangen banenrapport. Vrijdag zijn de beurzen gesloten in de aanloop naar Onafhankelijkheidsdag op zaterdag.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 25.827,36 punten. De brede S&P 500 steeg 0,5 procent tot 3130,01 punten en techbeurs Nasdaq won 0,5 procent tot 10.207,63 punten.

Records van dagelijkse nieuwe besmettingen met het longvirus in de Verenigde Staten zijn de afgelopen dagen herhaaldelijk gebroken. In Florida steeg het aantal ziekenhuisopnamen door de longaandoening naar het hoogste aantal ooit op één dag. In de Texaanse stad Houston dreigen ic-afdelingen overbelast te raken.

Banenrapport

Eerder op de dag was er veel aandacht voor het banenrapport van de Amerikaanse overheid. In de Verenigde Staten kwamen er vorige maand 4,8 miljoen banen bij, exclusief de landbouw. Dat was meer dan economen in doorsnee hadden verwacht, wat tot optimisme stemde over het economisch herstel van de klap die de coronapandemie heeft uitgedeeld.

Bij de bedrijven won Tesla 8 procent na een kwartaalupdate over het aantal afgeleverde elektrische auto's. Die cijfers waren verrassend goed, mede gelet op fabriekssluitingen als gevolg van lockdownmaatregelen. Woensdag onttroonde Tesla al het Japanse Toyota als het autobedrijf met de hoogste beurswaarde.

American Airlines

American Airlines stond ook in de schijnwerpers, omdat het Amerikaanse ministerie van Financiën akkoord is over de voorwaarden voor noodleningen voor het bedrijf. Het aandeel verloor 2,4 procent. Biofarmaceut Moderna verloor bijna 5 procent na berichten dat het onderzoek naar zijn mogelijke coronavaccin vertraging had opgelopen, iets dat het bedrijf zelf tegenspreekt.

Een vat Amerikaanse olie steeg 1,3 procent in waarde tot 40,32 dollar. Brentolie werd 1,8 procent duurder op 42,79 dollar. De euro was 1,1238 dollar waard, tegenover 1,1241 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Meer uit Financieel

Kranten: EK zorgt voor kleine boost kwakkelende Duitse economie

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Europees kampioenschap voetbal dat dit jaar in Duitsland wordt gehouden geeft waarschijnlijk een beperkte boost aan de kwakkelende Duitse economie. Volgens onderzoeksinstituut IWH uit Halle, waarover verschillende Duitse kranten zaterdag schrijven, kan de toerismesector bij de oosterburen zo'n 250 miljoen euro aan extra inkomsten tegemoet zien dankzij het toernooi.

57 minuten geleden
Advocaten achter schrappen megabeloning Musk willen zelf miljarden

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De advocaten achter de zaak tegen het megabeloningspakket voor Tesla-topman Elon Musk willen zelf een vergoeding van 6 miljard dollar voor hun bewezen diensten. Dat bedrag zou volgens hen niet contant overgemaakt moeten worden, maar zien ze het liefst in aandelen uitgekeerd.

2 uur geleden
Bronnen: KLM zette druk op Schiphol om rapport niet te publiceren

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft vorig jaar druk gezet op Schiphol om een rapport niet te publiceren waarin krimp van de luchthaven en verschillende milieumaatregelen werden doorgerekend. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de Volkskrant. Volgens de studie zou een hogere vliegtaks voor verre vluchten en transferpassagiers een slim alternatief zijn voor Schiphol, een maatregel die het verdienmodel van KLM flink onderuit kan halen.

3 uur geleden
AI slaagt over vijf jaar voor alle examens, zegt topman Nvidia

PALO ALTO (ANP/RTR) - Kunstmatige intelligentie (AI) kan over vijf jaar slagen voor alle examens die mensen ook kunnen halen. Dat heeft topman Jensen Huang van maker van chips voor AI-toepassingen Nvidia voorspeld op een bijeenkomst aan de Amerikaanse Stanford Universiteit. Hij voegde er wel aan toe dat daarmee nog niet gezegd is dat computers dan even slim zijn als mensen.

4 uur geleden
Computerfabrikant Dell blinkt uit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Dell Technologies was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York. De computerfabrikant kwam met beter dan verwachte jaarcijfers. Ook de geplaagde vliegtuigtoeleverancier Spirit AeroSystems stond in de belangstelling na berichten door zakenkrant The Wall Street Journal over gesprekken met Boeing over een overname van het bedrijf.

15 uur geleden
WSJ: Reddit mikt op waardering tot 6,5 miljard bij beursgang

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit mikt bij zijn beursgang in New York op een waardering van maximaal 6,5 miljard dollar. Dat meldt The Wall Street Journal. Reddit zou aandelen willen verkopen voor een prijs tussen de 31 en 34 dollar per stuk, aldus de zakenkrant.

15 uur geleden
Bloomberg: miljarden aan belastingverlaging Duitse bedrijven

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering werkt aan een pakket ter waarde van ongeveer 7 miljard euro aan belastingverlagingen voor bedrijven om zo de economie te stimuleren. Dat meldden bronnen in Berlijn aan persbureau Bloomberg. Naar verluidt wil de regering van bondskanselier Olaf Scholz nog voor de zomer goedkeuring van het parlement voor de belastingverlagingen.

16 uur geleden