Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street met klein verlies de handel uit

Wall Street met klein verlies de handel uit

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn donderdag met kleine minnen gesloten. Beleggers in New York verwerkten tegenstrijdige berichten over de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast waren er geruchten over een megaovername van onlinebroker TD Ameritrade door branchegenoot Charles Schwab.

De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent lager op 27.766,29 punten. De brede S&P 500 zakte ook 0,2 procent, tot 3103,54 punten. Technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 8506,21 punten.

Berichten over de handelsgesprekken tussen de VS en China slingeren alle kanten op. Aan de ene kant was er een bericht dat een voorlopige handelsdeal er dit jaar niet meer in zit. Dat leek ook door president Donald Trump te worden bevestigd toen hij zei dat China nog niet genoeg heeft bewogen in de richting die hij wil. Anderzijds zou de Chinese toponderhandelaar zijn Amerikaanse collega's juist weer hebben uitgenodigd voor nieuw overleg in Peking.

Overname Ameritrade

Een overname van TD Ameritrade door Charles Schwab zou mogelijk snel worden aangekondigd. De twee bedrijven zijn de grootste beursgenoteerde onlinebrokers in de VS. Schwab (plus 7,3 procent) heeft een marktwaarde van 57,5 miljard dollar en Ameritrade (plus 17 procent) van 22,4 miljard dollar. Een samenvoeging zou een kolos opleveren met maar liefst 5 biljoen dollar aan gecombineerde activa.

Warenhuisketen Macy's verloor bijna 2,3 procent. Het bedrijf publiceerde minder dan verwachte cijfers en zette ook het mes in de verwachtingen. Het Chinese Canaan, dat zich bezighoudt met technologie rond cryptomunten, maakte een stormachtig debuut op Wall Street en eindigde iets onder de introductiekoers.

Koersen

Tevens kwamen er verschillende economische gegevens. De wekelijkse uitkeringsaanvragen in de VS bleven stabiel en de industriële bedrijvigheid rond de stad Philadelphia is toegenomen. Daarnaast meldde onderzoeksbureau Conference Board dat de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie licht zijn gedaald. Verder ging de verkoop van bestaande woningen in de VS vorige maand omhoog.

De euro was 1,1061 dollar waard, tegen 1,1066 dollar in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,3 procent tot 58,32 dollar en Brent klom 2 procent tot 63,64 dollar.

Meer uit Financieel

Amazon laat satellieten door rivaal SpaceX de ruimte inschieten

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft een contract getekend met Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX voor de lancering van satellieten voor zijn Project Kuiper. Het webwinkel- en techbedrijf wil een netwerk van duizenden satellieten opzetten om internetdiensten aan te bieden op aarde, maar vertrouwt daarbij voortaan dus deels op zijn belangrijkste rivaal. SpaceX heeft voor het eigen Starlink al zo'n 5000 satellieten de ruimte ingeschoten om eveneens internet aan te bieden.

4 uur geleden
OpenAI stelt komst GPT Store uit om recente bestuurschaos

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

8 uur geleden
Uber treedt op Wall Street toe tot veel bekeken S&P 500-index

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Uber, het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, wordt op de beurs in New York onderdeel van de brede en veel bekeken S&P 500-index. De organisatie achter de bekende beursgraadmeter heeft aangekondigd dat Uber vóór de marktopening op 18 december wordt toegevoegd, samen met nog twee bedrijven. Er verdwijnen ook drie ondernemingen uit de lijst met in totaal vijfhonderd fondsen.

9 uur geleden
Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

21 uur geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

23 uur geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

1 dag geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

1 dag geleden