Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street licht hoger na veel beter dan verwacht banenrapport

Wall Street licht hoger na veel beter dan verwacht banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag licht hoger geopend. De aandacht van beleggers op Wall Street gaat vooral uit naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport. De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten viel in maart veel hoger uit dan economen hadden verwacht.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er 303.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij in 's werelds grootste economie, tegen een herziene 270.000 in februari. Economen hadden in doorsnee verwacht dat de werkgelegenheid met 214.000 banen zou groeien. De werkloosheid in de VS bedroeg vorige maand 3,8 procent, tegen 3,9 procent in de voorgaande maand.

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt spelen een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve. Een sterke banenmarkt geeft de Fed namelijk meer ruimte om de rente langer op een hoog niveau te houden. Bij een sterk afkoelende arbeidsmarkt zou de centrale bank juist eerder de rente kunnen verlagen om zo de economie te stimuleren.

Twijfels

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening van de handel 0,1 procent hoger op 38.651,37 punten. De brede S&P 500 won 0,4 procent tot 5167 punten en technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,5 procent vooruit tot 16.130 punten.

Over het rentebeleid van de Fed zijn de laatste tijd twijfels ontstaan op de financiële markten, mede door opmerkingen van verschillende Fed-bestuurders over het aantal renteverlagingen die dit jaar kunnen komen. Ontwikkelingen op de derivatenmarkten wijzen er nu op dat beleggers rekening houden met een verlaging in september, in plaats van juli. Die onzekerheid zorgde donderdag nog voor flinke koersverliezen tot 1,4 procent op Wall Street.

Johnson & Johnson

Medisch bedrijf Johnson & Johnson (plus 0,1 procent) maakte bekend Shockwave Medical over te nemen voor meer dan 13 miljard dollar. Shockwave is actief met apparatuur tegen hartaandoeningen. Het aandeel Shockwave won 1,7 procent.

Donutketen Krispy Kreme kreeg een adviesverhoging van beleggingsadviseur Piper Sandler en werd daarop bijna 7 procent hoger gezet.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

1 dag geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

1 dag geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

1 dag geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

1 dag geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

1 dag geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 dag geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

1 dag geleden