Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street licht hoger na publicatie Fed-notulen

Wall Street licht hoger na publicatie Fed-notulen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine plussen de dag uitgegaan. Beleggers reageerden op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Daaruit werd duidelijk dat de centrale bankiers zich vooral zorgen maken om de hoge inflatie en die met verdere renteverhogingen willen bestrijden. Angst voor een recessie lijken de beleidsmakers van de Fed niet te hebben, want dat woord kwam in de notulen niet voor.

Verder waren er nieuwe cijfers over de dienstensector. De bedrijvigheid van die sector neemt nog wel toe, maar de groei is het laagste in meer dan twee jaar. De dienstensector, waar bijvoorbeeld restaurants en luchtvaartmaatschappijen onder vallen, heeft onder meer last van gestegen prijzen en problemen in de toeleveringsketen.

De Dow-Jonesindex sloot met plus van 0,2 procent, op 31.037,68 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent tot 3845,08 punten en techgraadmeter Nasdaq ging ook 0,4 procent omhoog tot 11.361,85 punten.

Amazon

Amazon won 0,7 procent. Het webwinkelconcern heeft een samenwerkingsdeal gesloten met maaltijdbezorger Grubhub, de Amerikaanse dochter van Just Eat Takeaway. Zogeheten Prime-leden van Amazon krijgen een jaarabonnement op Grubhub. Ook neemt Amazon een belang van 2 procent in Grubhub. Dat belang kan op termijn oplopen tot 15 procent. De Britse toezichthouder CMA kondigde daarnaast een onderzoek aan naar mogelijke concurrentiebeperkende activiteiten van Amazon in het Verenigd Koninkrijk.

De concurrenten van maaltijdbezorger Grubhub stonden onder druk na de deal van het bedrijf met Amazon. Uber en DoorDash verloren 4,5 en 7,4 procent.

Microsoft

Microsoft werd 1,3 procent hoger gezet. De Britse concurrentiewaakhond CMA opende een onderzoek naar de geplande overname van gamesontwikkelaar Activision Blizzard door Microsoft. Het tech- en softwareconcern kondigde begin dit jaar aan de maker van games als World of Warcraft en Call of Duty voor omgerekend ruim 60 miljard euro over te nemen.

Rivian maakte productiecijfers bekend en houdt vast aan zijn verwachtingen voor heel dit jaar. De maker van elektrische pick-ups en SUV's dikte ruim 10 procent aan.

De olieprijzen daalden opnieuw. Zo werd een vat Amerikaanse olie 0,9 procent goedkoper op 98,64 dollar. Brentolie kostte 100,57 dollar per vat, een daling van 2,1 procent. Ook oliebedrijven als ExxonMobil en Chevron verloren opnieuw, tot 1,8 procent. De euro schommelde rond het laagste niveau in meer dan twintig jaar. De eenheidsmunt was 1,0183 dollar waard, tegen 1,0170 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Meer uit Financieel

Tesla mag volledig zelfrijdende auto's gaan testen in China

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Tesla heeft toestemming gekregen om zelfrijdende auto's te testen in de Chinese miljoenenstad Shanghai. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een bron die anoniem wil blijven.

20 minuten geleden
Brussel niet bezorgd over onderzoek China naar dumping vlees

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie maakt zich "geen enkele zorgen" over het onderzoek dat China heeft aangekondigd naar te goedkoop Europees varkensvlees, verzekert zij. De commissie volgt het onderzoek op de voet en komt in actie als dat niet volgens de regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) verloopt, zegt een woordvoerder.

38 minuten geleden
Hoofdeconoom ECB: onrust op Franse beurzen geen reden voor paniek

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Er is geen reden voor paniek door de onrust op de Franse beurzen als gevolg van de politieke onzekerheid in het land, stelt hoofdeconoom Philip Lane van de Europese Centrale Bank (ECB) bij een bijeenkomst van persbureau Reuters. "Wat we zien is een markt die zichzelf opnieuw prijst."

1 uur geleden
AH neemt meer veiligheidsmaatregelen om toegenomen agressie

ZAANDAM (ANP) - Albert Heijn neemt meer veiligheidsmaatregelen omdat medewerkers steeds vaker last krijgen van agressie en overlast. Werknemers hoeven vanaf maandag bijvoorbeeld geen naamplaatje meer te dragen. Ook krijgen ze extra training over hoe ze klanten kunnen aanspreken op ongewenst gedrag en de situatie kunnen de-escaleren, bevestigt een woordvoerster na berichtgeving in het AD.

1 uur geleden
Parijs verliest kroon als grootste Europese beurs aan Londen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De recente politieke onrust in Frankrijk heeft ertoe geleid dat Parijs zijn plek als de grootste aandelenmarkt van Europa weer heeft verloren aan Londen. Mede door de impact van de brexit haalde de Franse beurs minder dan twee jaar geleden juist de Britse beurs in als grootste Europese markt.

2 uur geleden
China begint onderzoek naar dumping van varkensvlees uit EU

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China begint een onderzoek naar dumping van varkensvlees vanuit de Europese Unie. Dat meldt het Chinese ministerie van Handel maandag. Het onderzoek van China komt kort na de aankondiging van de Europese Commissie dat fors hogere importheffingen op Chinese elektrische auto's vanaf 4 juli ingaan.

3 uur geleden
ING in kopgroep licht hogere AEX na strategie-update

AMSTERDAM (ANP) - ING behoorde maandag tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak. Beleggers reageerden positief op de strategie-update die de bank voorafgaand aan zijn investeerdersdag in Londen gaf. Volgens topman Steven van Rijswijk wil ING de winstgevendheid in de periode 2024-2027 structureel verbeteren, het klantenbestand vergroten en de groei versnellen. ING verhoogde daarbij de doelstelling voor het rendement op eigen vermogen, de maatstaf die aangeeft hoeveel winst er wordt gemaakt met het vermogen van de bank, naar 14 procent. Het aandeel steeg 2,9 procent.

4 uur geleden