Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street licht hoger begonnen aan nieuwe handelsdag

Wall Street licht hoger begonnen aan nieuwe handelsdag

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht hoger geopend, waarmee de verliezen van een dag eerder geen vervolg kregen. De sterke rally op Wall Street van begin deze week is voorlopig wel ten einde gekomen. Beleggers kijken nu vooral uit naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag door de overheid wordt gepubliceerd.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,1 procent hoger op 30.311 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent tot 3796 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,7 procent omhoog tot 11.229 punten. Op maandag en dinsdag lieten de beurzen in New York nog zeer sterke koersstijgingen zien, dankzij speculatie dat de Amerikaanse centrale bank het rustiger aan kan gaan doen met het agressief verhogen van de rente tegen de hoge inflatie.

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt spelen een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve. Bij een sterke arbeidsmarkt heeft de centralebankenkoepel meer ruimte om de rente te blijven verhogen. De aandacht ging dan ook uit naar nieuwe cijfers over de uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten. Die zijn vorige week iets sterker toegenomen dan economen hadden verwacht.

Twitter

Bij de bedrijven kon Pinterest (plus 6,6 procent) op belangstelling rekenen. Zakenbank Goldman Sachs kwam met een koopadvies voor het digitale prikbord en wees daarbij onder meer op toenemend gebruik en mogelijkheden om meer geld te verdienen door Pinterest.

Twitter (min 1,3 procent) stond opnieuw in de schijnwerpers. Tesla-topman Elon Musk heeft eerst geprobeerd een lagere prijs te bedingen voor Twitter voordat hij aangaf het socialemediabedrijf toch voor zijn originele bod te willen kopen, zeggen bronnen. Tot een akkoord kwamen Musk en Twitter echter niet. Verder gaat de rechtszaak tussen Musk en Twitter over de overname vooralsnog gewoon door, aldus de rechter in de staat Delaware.

Peloton

De maker van fitnessapparatuur Peloton Interactive klom ruim 1 procent. Het noodlijdende bedrijf schrapt nog eens vijfhonderd banen om kosten te besparen. Peloton kampt met uitdagende marktomstandigheden en volgens topman Barry McCarthy is die nieuwe ingreep nodig om het bedrijf te redden. Eerder verdwenen al duizenden banen.

Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent meer op 87,80 dollar en Brentolie stond ook 0,1 procent hoger, op 93,43 dollar per vat. De euro was 0,9841 dollar waard, tegen 0,9864 dollar een dag eerder.

Meer uit Financieel

Meer Nederlanders hebben dit jaar blauwe envelop ontvangen

DEN HAAG (ANP) - Ongeveer 9,2 miljoen Nederlanders hebben de afgelopen weken een blauwe envelop in de bus gekregen met de oproep aangifte over 2023 te doen. Het gaat om 7,3 miljoen particulieren en 1,9 miljoen ondernemers.

1 uur geleden
Omzet zakelijke dienstverlening omhoog, sterkst bij beveiliging

DEN HAAG (ANP) - De zakelijke dienstverlening in Nederland heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar de omzet zien stijgen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek(CBS) ging het om een stijging van 6,3 procent in vergelijking met een jaar eerder. Over heel 2023 klom de omzet in de zakelijke dienstverlening met 9,6 procent.

4 uur geleden
Koersval Weight Watchers, Wall Street sluit februari af met winst

NEW YORK (ANP) - Afslankbedrijf Weight Watchers maakte donderdag een koersduikeling op Wall Street van ruim 18 procent. Beleggers schrokken van de aankondiging dat Oprah Winfrey dit jaar stopt als bestuurslid van de dieetorganisatie. De presentatrice zit sinds oktober 2015 in het bestuur, maar stelt zich niet beschikbaar voor een nieuwe termijn bij de aandeelhoudersvergadering in mei. Eerder zorgde Oprah ook al voor opschudding, nadat zij toegaf afslankmedicijnen te gebruiken.

6 uur geleden
TenneT: nieuwe kerncentrales niet probleemloos op stroomnet

ARNHEM (ANP) - De twee nieuwe kerncentrales die het kabinet wil laten bouwen, kunnen in de meeste gevallen niet probleemloos op het overvolle stroomnet worden aangesloten. Hoogspanningsnetbeheerder TenneT deed onderzoek naar verschillende mogelijkheden met kerncentrales in het Zeeuwse Borssele en op de Maasvlakte in Rotterdam, de twee locaties die het kabinet in beeld heeft.

9 uur geleden
Verzekeraar NN schittert op Damrak, Air France-KLM hard omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group was donderdag de grote winnaar bij de hoofdfondsen op het Damrak na de publicatie van gunstige jaarresultaten. Het concern deed vooral goede zaken bij onderdeel NN Bank dankzij de gestegen rente. Ook ging het volgens het bedrijf goed met het Nederlandse schadebedrijf. NN Group zag de jaarwinst wel dalen, maar liet in de tweede helft van het jaar een sterke verbetering zien.

11 uur geleden
Hoogleraar: ambitie van bouw bijna miljoen woningen niet haalbaar

DEN HAAG (ANP) - De komende jaren gaan geen 981.000 woningen gebouwd worden, het aantal dat het demissionaire kabinet tot 2030 voor ogen heeft. Dat zegt ook Peter Boelhouwer, hoogleraar Huisvestingssystemen aan de TU Delft, tijdens de Woontop in Den Haag. "De opgave is enorm", voegt hij daaraan toe. Boelhouwer denkt dat het woningtekort de komende jaren bovendien zal oplopen. Eerder gaven andere vastgoedexperts al aan dat de kabinetsplannen niet haalbaar zijn.

11 uur geleden
Controle op verhuurders Airbnb strenger door nieuwe Europese wet

DEN HAAG (ANP) - Mensen die hun huis verhuren aan vakantiegangers via platforms als Airbnb en Booking krijgen binnenkort te maken met strengere Europese regels. Het Europees Parlement heeft donderdag ingestemd met een wet die voorschrijft dat de platforms gegevens over verhuurders moeten delen met onder meer gemeenten. Lokale bestuurders kunnen daardoor strenger optreden als verhuurders zich niet aan de regels houden.

12 uur geleden