Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street licht hoger begonnen aan nieuwe handelsdag

Wall Street licht hoger begonnen aan nieuwe handelsdag

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht hoger geopend, waarmee de verliezen van een dag eerder geen vervolg kregen. De sterke rally op Wall Street van begin deze week is voorlopig wel ten einde gekomen. Beleggers kijken nu vooral uit naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag door de overheid wordt gepubliceerd.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,1 procent hoger op 30.311 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent tot 3796 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,7 procent omhoog tot 11.229 punten. Op maandag en dinsdag lieten de beurzen in New York nog zeer sterke koersstijgingen zien, dankzij speculatie dat de Amerikaanse centrale bank het rustiger aan kan gaan doen met het agressief verhogen van de rente tegen de hoge inflatie.

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt spelen een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve. Bij een sterke arbeidsmarkt heeft de centralebankenkoepel meer ruimte om de rente te blijven verhogen. De aandacht ging dan ook uit naar nieuwe cijfers over de uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten. Die zijn vorige week iets sterker toegenomen dan economen hadden verwacht.

Twitter

Bij de bedrijven kon Pinterest (plus 6,6 procent) op belangstelling rekenen. Zakenbank Goldman Sachs kwam met een koopadvies voor het digitale prikbord en wees daarbij onder meer op toenemend gebruik en mogelijkheden om meer geld te verdienen door Pinterest.

Twitter (min 1,3 procent) stond opnieuw in de schijnwerpers. Tesla-topman Elon Musk heeft eerst geprobeerd een lagere prijs te bedingen voor Twitter voordat hij aangaf het socialemediabedrijf toch voor zijn originele bod te willen kopen, zeggen bronnen. Tot een akkoord kwamen Musk en Twitter echter niet. Verder gaat de rechtszaak tussen Musk en Twitter over de overname vooralsnog gewoon door, aldus de rechter in de staat Delaware.

Peloton

De maker van fitnessapparatuur Peloton Interactive klom ruim 1 procent. Het noodlijdende bedrijf schrapt nog eens vijfhonderd banen om kosten te besparen. Peloton kampt met uitdagende marktomstandigheden en volgens topman Barry McCarthy is die nieuwe ingreep nodig om het bedrijf te redden. Eerder verdwenen al duizenden banen.

Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent meer op 87,80 dollar en Brentolie stond ook 0,1 procent hoger, op 93,43 dollar per vat. De euro was 0,9841 dollar waard, tegen 0,9864 dollar een dag eerder.

Meer uit Financieel

Estland brengt speciale 2 euromunt voor Oekraïne uit

TALLINN (ANP/DPA) - Estland heeft dinsdag een speciale 2 euromunt voor Oekraïne uitgebracht. Op de munt staat een afbeelding van een meisje met een vogel in haar handen en de woorden "Slava Ukraini", wat "Glorie aan Oekraïne" betekent. De centrale bank van Estland geef 2 miljoen van die speciale munten uit.

8 minuten geleden
Chipbedrijf ASMI bij winnaars in lagere Amsterdamse AEX-index

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag met verlies gesloten. Chiptoeleverancier ASMI stond bij de sterkste stijgers onder de hoofdfondsen op het Damrak. Het bedrijf gaf aan dat de resultaten minder gedrukt zullen worden door nieuwe Amerikaanse beperkingen voor de export naar China dan eerder gedacht. ASMI schroefde daardoor zijn omzetverwachting voor het huidige kwartaal op. Verder bleef de stemming onder beleggers voorzichtig door de ontwikkelingen in China, waar protesten zijn uitgebroken tegen het strenge coronabeleid. Die zorgden maandag voor onrust op de financiële markten.

31 minuten geleden
Kwaliteit EU-statistieken 'voldoende maar met tekortkomingen'

LUXEMBURG (ANP) - Europese statistieken zijn "over het algemeen van voldoende kwaliteit", al zijn op bepaalde terreinen nog "tekortkomingen". De Europese Rekenkamer concludeert dat dinsdag in een nieuw rapport over de betrouwbaarheid en volledigheid van statistiek in de Europese Unie. Zo moeten de cijfers beter op de behoeften van gebruikers worden afgestemd, en zijn op sommige gebieden - zoals gezondheid en bedrijven - niet altijd alle gegevens beschikbaar.

1 uur geleden
Onderzoek: Amerikanen gaven 11,3 miljard uit op Cyber Monday

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Amerikanen hebben op Cyber Monday voor 11,3 miljard dollar, omgerekend bijna 11 miljard euro, aan spullen gekocht bij webshops. Dat meldde marktonderzoeker Adobe Analytics. Volgens de analisten profiteerden Amerikaanse consumenten vooral van de vele aanbiedingen en kortingsacties bij webshops.

1 uur geleden
Duitse inflatie iets afgezwakt in november

WIESBADEN (ANP) - De inflatie in Duitsland is in november licht afgezwakt, met name door de wat lagere kosten voor energie. Volgens voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau Destatis bedroeg de inflatie op basis van de geharmoniseerde Europese meetmethode 11,3 procent op jaarbasis, tegen 11,6 procent een maand eerder.

2 uur geleden
Europese miljoenenboetes voor kunststoffenkartel

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft vijf fabrikanten van een grondstof voor plastic miljoenenboetes opgelegd. De vijf vormden jarenlang een kartel om de prijs van styreen te manipuleren.

2 uur geleden
Chinese techbedrijven stijgen op voorzichtig Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen dinsdag licht omhoog na de verliesbeurt een dag eerder. De Chinese technologiebedrijven met beursnoteringen op Wall Street behoorden tot de sterkste stijgers door de afnemende zorgen over de sociale onrust in China over de strenge coronamaatregelen. Hoewel China lijkt vast te houden aan het strikte coronabeleid, zullen de autoriteiten mogelijk op lokaal niveau wel aanpassingen doen om de onrust in het land wat tot bedaren te brengen.

2 uur geleden